Ο Ολυμπιακός κινείται δυνατά στις μεταγραφές. Και ο στόχος είναι σαφής: να αποκτηθούν τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές έως το τέλος της εβδομάδας/αρχές της επόμενης. Και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται κινήσεις και συζητήσεις με όλους τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα. Με τον Πέδρο Άλβες, τη διοίκηση και τον προπονητή να έχουν θέσει ως βασική προτεραιότητα την άμεση άφιξη δύο κεντρικών αμυντικών και δύο μέσων. Και σε δεύτερο πλάνο την απόκτηση ενός εξτρέμ, ιδανικά για αριστερά. Κάτι, ωστόσο, που θα κριθεί από αρκετές παραμέτρους.

Ο Ολυμπιακός, ο Τσικίνιο και ο στόπερ πρώτης γραμμής

Αυτές οι κινήσεις δεν γίνονται στα λόγια. Ο Ολυμπιακός μιλάει με όλους τους στόχους που έχει θέσει. Για παράδειγμα είναι γνωστό ότι έχει ουσιαστικά κλείσει τον Τσικίνιο για τη μεσαία του γραμμή και απλώς απομένει να τα βρει με την Μπενφίκα, ώστε ο Πορτογάλος χαφ να έρθει από τώρα στην Ελλάδα. Και όχι το καλοκαίρι. Πέραν του 28χρονο χαφ της Μπενφίκα, υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις και για την απόκτηση ενός αμυντικού μέσου. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει πολύ δύο περιπτώσεις και θα αποφασίσει άμεσα ποια θα ενεργοποιήσει.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους κεντρικούς αμυντικούς, η απόφαση είναι επίσης ειλημμένη. Η απόκτηση ενός αριστεροπόδαρου στόπερ είναι δεδομένη. Με τον Χοσέ Λουίς Παλομίνο να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και να ετοιμάζεται να μπει στο αεροπλάνο για την Ελλάδα. Εκτός κι αν τελευταία στιγμή προκύψει ανατροπή και προκριθεί η περίπτωση του Νταβίντ Κάρμο της Πόρτο, για τον οποίο υπάρχουν συζητήσεις. Η διαφορά είναι ότι ο 34χρονος Παλομίνο, εάν έρθει, θα υπογράψει συμβόλαιο 2,5 χρόνων, ενώ ο Κάρμο θα αποκτηθεί με δανεισμό έως το τέλος της σεζόν και πολύ υψηλή οψιόν αγοράς.

Στόπερ που θα λύσουν το πρόβλημα του Ολυμπιακού στις στατικές φάσεις 

Ο δεύτερος στόπερ που θα αποκτηθεί ιδανικά ο Ολυμπιακός θέλει να είναι ταχυδυναμικός. Και καλός στο ψηλό παιχνίδι, που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ουσιαστικά κλείσει τον Γκαμπριέλ Περέιρα της Ζιλ Βιθέντε, αλλά παράλληλα κοιτάζει άλλες περιπτώσεις για τη θέση. Καθώς υπάρχει η εκτίμηση πως μπορεί να βρεθεί καλύτερο πρότζεκτ. Που να μπορεί να προσφέρει άμεσα, πολύ σημαντικότερες υπηρεσίες στους Πειραιώτες. Μάλιστα, επίσης για τη συγκεκριμένη θέση υπάρχει συγκεκριμένη λίστα. Και συζητήσεις που βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Με βάση όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, ο Ολυμπιακός έχει ανοιχτά τα μάτια του και είναι πιθανό να κινηθεί για ακόμη μία περίπτωση, που θα αφορά παίκτη που θα αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης. Και θα συμπληρώσει τους Φορτούνη, Μασούρα, Ποντένσε, Ζέλσον Μαρτίνς και Μπιέλ για στα άκρα και πίσω από τον σέντερ φορ. Αλλά αυτή είναι μια υπόθεση που δεν είναι σαφές εάν τελικά θα προκριθεί και κυρίως πότε θα συμβεί αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση είναι οι εξελίξεις ειδικά για τους στόπερ και τους μέσους να είναι άμεσες. Κάτι που σημαίνει ότι δεν πρέπει να προκαλέσει καμία έκπληξη εάν την ερχόμενη Δευτέρα ο Ολυμπιακός έχει φέρει στην Ελλάδα τέσσερις νέους ποδοσφαιριστές. Επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της διοίκησης για ενίσχυση του ρόστερ και κυνηγητό μέχρι τέλους, για τους εγχώριους τίτλους...