Σε παιχνίδι που ο Χάρι Κέιν των 21 γκολ και 5 ασίστ στα προηγούμενα 15 ματς της Bundesliga τελικά... σκόραρε, η Μπάγερν Μονάχου νίκησε 3-0 τη Χοφενχάιμ για τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος Γερμανίας και έκανε, έτσι, θετικό ντεμπούτο στο 2024. 

Η Μπάγερν είχε τον έλεγχο χωρίς να είναι καταιγιστική, φτάνοντας στην επικράτηση εξαιτίας της ποιότητας των ποδοσφαιριστών της και όχι επειδή είχε τρομερή διάθεση ή όρεξη. Για την ακρίβεια, δύο αρκούσαν για να κάνουν τη ζημιά σε ισάριθμες περιπτώσεις, παίζοντας, μάλιστα, τον ίδιο ρόλο: ο Λιρόι Σανέ έδωσε τις τελικές πάσες στον Τζαμάλ Μουσιάλα, που σκόραρε στο 18' και το 70' σε κενή εστία, και αυτή ήταν η διαφορά στην αναμέτρηση, στο παιχνίδι που σηματοδοτεί την επιστροφή της Bundesliga μετά τις 20 Δεκεμβρίου. 

Ο Κέιν, από την πλευρά του, πρόλαβε να σημειώσει με το... στανιό το 22ο γκολ του στη φετινή Bundesliga, σε 16 ματς, και 26ο του συνολικά σε 23 αναμετρήσεις με τη φανέλα της Μπάγερν, στο 90+1'. Σε εκείνο το σημείο η Χοφενχάιμ, που είχε κλειστεί πίσω και από το 74' έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα, μετά την αποβολή του Γκρίσα Πόμελ, είχε παραδοθεί και η Μπάγερν έδωσε μια σχετική διάσταση στους τρεις βαθμούς που έβαλε στο σακούλι της. 

Η Μπάγερν είναι ένα βαθμό κάτω από τη Λεβερκούζεν με τα ίδια ματς, με την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο να επιστρέφει στη δράση το Σάββατο, 13 Ιανουαρίου, στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Άουγκσμπουργκ. Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοπόρος του γερμανικού πρωταθλήματος έκλεισε το 2023 με το εκκωφαντικό 4-0 επί της Μπόχουμ.