Η Νότιγχαμ πήρε το μάθημά της από τον περσινό αποκλεισμό από την Μπλάκπουλ έστω και αν χρειάστηκε... δύο παιχνίδια και μια παράταση για να το κάνει. Μετά την εντός έδρας ισοπαλία στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, η ομάδα της Championship έμοιαζε στην έδρα της να είναι ικανή για την έκπληξη όμως η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο κατάφερε να πάρει τη νίκη έστω και δύσκολα με τον Βλαχοδήμο να αγωνίζεται βασικός. 

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-2 στο ξεκίνημα χάρη στα παρθενικά γκολ των Ομομπαμιντέλε και Ντανίλο αλλά είδαν τους γηπεδούχους να επιστρέφουν με τέρματα των Μόργκαν (πολύ δραστήριος στον άξονα) και Τζόσεφ, σε ακόμη ένα παιχνίδι που η άμυνα της Φόρεστ εμφάνισε θέματα, και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση αφού ο Ντεμπελέ έχασε τεράστια ευκαιρία σε τετ α τετ στο 90' για την τεράστια έκπληξη.

Στην παράταση οι δυνάμεις των παικτών του Νούνο ήταν περισσότερες και στο 110' ο Κρις Γουντ εκμεταλλεύτηκε όμορφο συνδυασμό των συμπαικτών του μέσα στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας μετά από γύρισμα του Γέιτς. Κάπως έτσι η Νότιγχαμ γλίτωσε τα χειρότερα και πήρε την πρόκριση.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια που εκκρεμούσαν μετά από ισοπαλία στον πρώτο αγώνα, η Έβερτον επικράτησε της Κρίσταλ Πάλας στο "Γκούντισον Παρκ" ενώ η Νόριτς του Δημήτρη Γιαννούλη (εκτός αποστολής) πήρε την πρόκριση στην έδρα της Μπρίστολ Ρόβερς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Έβερτον - Κρίσταλ Πάλας 1-0 (Γκόμεζ 42')
Μπλάκπουλ - Νότιγχαμ 2-3 (Μόργκαν 61', Τζόζεφ 78' - Ομομπαμιντέλε 16', Ντανίλο 46', Γουντ 110')
Μπρίστολ Ρόβερς - Νόριτς 1-3 (ΜακΚόρμικ 20' - Γκ. Σάρα 53', Ίντα 59', ΜακΛίν 87')

Ξεχωρίζει το Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι στη φάση των 32 του Κυπέλλου Αγγλίας

Στη φάση των 32 η κληρωτίδα έχει βγάλει ντέρμπι ανάμεσα σε Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι ενώ ακόμη Τσέλσι και Άστον Βίλα υπόσχονται συνερπαστική μονομαχία. Μετά την πρόκρισή της κόντρα στην Άρσεναλ, η Λίβερπουλ δεν θα έχει αντίστοιχο ντέρμπι ενώ ιστορικό "συναπάντημα" είναι για τη Νιούπορτ (αγωνίζεται στη League 2) η κλήρωσή της με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των 32 του Κυπέλλου Αγγλίας

Γουότφορντ - Σαουθάμπτον
Μπλάκμπερν - Ρέξαμ
Μπόρνμουθ - Σουόνσι
Γουέστ Μπρομ - Γουλβς
Μπρίστολ Σίτι - Νότιγχαμ Φόρεστ
Λέστερ - Μπέρμιγχαμ
Σέφιλντ Γουέντσντεϊ - Κόβεντρι
Τσέλσι - Άστον Βίλα
Ίπσουιτς - Μέινστοουν
Λίβερπουλ - Νόριτς
Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι
Λιντς - Πλίμουθ
Έβερτον - Λούτον
Νιούπορτ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Μπράιτον
Φούλαμ - Νιουκάστλ