Σπουδαίες προκρίσεις στους "4" του Australian Open πήρε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στους άντρες και η Κόκο Γκοφ στις γυναίκες.

Συνεχίζει το... χαβά του ο Τζόκοβιτς στο Australian Open

Ο Σέρβος τενίστας αν και δυσκολεύτηκε από τον φορμαρισμένο Φριτς στα δύο πρώτα σετ, βρήκε τις λύσεις και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open με 3-1 σετ (7-6, 4-6, 6-2, 6-3). Ο Τζόκοβιτς με αυτή του την νίκη έφτασε τους 48(!) ημιτελικούς σε Grand Slam ενώ διεκδικεί τον 11ο τίτλο του στη Μελβούρνη. Αναφορικά με τον αγώνα, οι δύο τενίστες μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση παίζοντας για 17(!) περίπου λεπτά το πρώτο γκέιμ του αγώνα που είχε εννέα φορές ισοπαλία. Τελικά ο Σέρβος ήταν πιο ψύχραιμος κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου σετ και στο τάι μπρέικ έκανε το 1-0.



Από τη πλευρά του ο Αμερικάνος εκμεταλλευόμενος το μπρέικ που έκανε νωρίς στο δεύτερο σετ, κατάφερε να ισοφαρίσει γρήγορα σε 1-1 (4-6). Από εκεί και μετά ο Τζόκοβιτς όμως βρήκε πολλά δύσκολα χτυπήματα με αποτέλεσμα να κάνει τον αγώνα παράσταση για ένα ρόλο παίρνοντας εύκολα το τρίτο σετ με 6-2. Στο τέταρτο σετ ο Σέρβος ήταν εκείνος που έκανε πρώτος το μπρέικ κάνοντας το 4-2, με τον Αμερικανό να ανταποδίδει αμέσως μειώνοντας σε 4-3. Κάπου εκεί όμως δεν κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του με αποτέλεσμα ο Τζόκοβιτς να κάνει τρίτο διαδοχικό μπρέικ και να παίρνει τελικά το σετ και τον αγώνα. 



Συνεχίζει να γράφει... ιστορία στο Australian Open η Γκοφ

Ιστορική πρόκριση πήρε η Κόκο Γκοφ απέναντι στην Μάρτα Κόστιουκ με 2-1 σετ (7-6, 6-7, 6-2) φτάνοντας για πρώτη φορά στη καριέρα της στους ημιτελικούς του Australian Open. Τα δύο πρώτα σετ του αγώνα ολοκληρώθηκαν στο τάι μπρέικ με την Αμερικανίδα να είναι ψυχραιμότερη στο πρώτο και της Ουκρανή να απαντάει στο δεύτερο. Στο κρίσιμο όμως τελευταίο σετ η Γκοφ πήρε προβάδισμα με 5-0(!) στα γκέιμς κάνοντας τρία διαδοχικά μπρέικ. Η Κόστιουκ απάντησε με δικό της μπρέικ αλλά πλέον το πλοίο είχε ήδη... ταξιδέψει για άλλες πολιτείες.