Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ επικρατώντας με 3-1 σετ (6-1, 6-3, 6-7, 6-4) και πήρε την πρόκριση για τους «4» του Australian Open. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ που απέκλεισε τον Χουρκάτς.

Απίστευτο πρώτο σετ από τον Ζβέρεφ 

Τρομακτικό ξεκίνημα έκανε ο Ρώσος τενίστας στην αναμέτρηση, με τον Ισπανό να μοιάζει «κοιμισμένος» στην αρχή του αγώνα. Ο Ζβέρεφ που μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, έκανε πολύ γρήγορα το πρώτο μπρέικ του παιχνιδιού. Ο Αλκαράθ έδειχνε πως δεν μπορεί να βρει απαντήσεις στα χτυπήματα του αντιπάλου του, με αποτέλεσμα να δεχθεί και δεύτερο μπρέικ και τον Ρώσο να κάνει γρήγορα το 6-1. 

Ένα βήμα από τον αποκλεισμό από το Australian Open ο Αλκαράθ

Tο δεύτερο σετ ξεκίνησε καλύτερα για τον Αλκαράθ, ο οποίος μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς του και να απειλήσει τον Ζβέρεφ, χωρίς όμως να καταφέρει να κάνει κάποιο μπρέικ. Αντίθετα στην πρώτη του ευκαιρία ο Ρώσος «έσπασε» το σερβίς του αντιπάλου του κάνοντας το 4-3 στα γκέιμς. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του με love game χωρίς δυσκολία. Ο Ισπανός σέρβιρε για να μείνει... ζωντανός στο σετ, αλλά δεν τα κατάφερε, με τον Ρώσο να κάνει το 6-3 στα γκέιμς και το 2-0 στα σετ.

Φοβερή ανατροπή στο τρίτο σετ και "ζωντανός" ο Αλκαράθ

Ενώ τα πράγματα έδειχναν πως το παιχνίδι θα τελειώσει 3-0 υπέρ του Ρώσου, που έδειχνε πολύ ανώτερος από τον αντιπαλό του καθ' όλη τη διάρκεια του ματς, ο Αλκαράθ «ξύπνησε» και έκανε μία απίστευτη ανατροπή στο τρίτο σετ. Χαρακτηριστικά ο Ζβέρεφ έκανε γρήγορα μπρέικ και κρατούσε το σερβίς του μέχρι και το 5-3. Κάπου εκεί όμως τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν και ο Ισπανός έκανε το μπρέικ μπαίνοντας στη διεκδίκηση του σετ. Μάλιστα, στο τέλος κατάφερε να το κατακτήσει κιόλας με 7-6 στο τάι μπρέικ, μειώνοντας σε 2-1 και αναπτερώνοντας τις ελπίδες του για πρόκριση. 

Στα ημιτελικά του Australian Open ο Ζβέρεφ

Με την ψυχολογία στα ύψη θα περίμενε κανείς πως ο Αλκαράθ θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, αλλά στο πρώτο κιόλας γκέιμ του τέταρτου σετ ο Ζβέρεφ έκανε το μπρέικ παίρνοντας το προβάδισμα. Η απάντηση δεν άργησε, με τον Ισπανό πρωταθλητή να ισοφαρίζει γρήγορα σε 1-1 δείχνοντας πως θα το παλέψει μέχρι τέλους. Με τους δύο τενίστες να κρατούν το σερβίς τους στα επόμενα γκειμ το σκορ πήγε στο 4-4. Εκεί ο Ζβέρεφ έδειξε την οξυδέρκειά του και με απίστευτα χτυπήματα κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του Αλκαράθ και ουσιαστικά να κερδίσει τον αγώνα. Ο Ρώσος κράτησε το σερβίς του και πήρε μία μεγαλειώδη πρόκριση για τα ημιτελικά του Australian Open, εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.