Και συμβολική ήταν η επιλογή της Royal Caribbean International για το νονό του "Icon of the Seas", με τον Λιονέλ Μέσι να γίνεται ο... πνευματικός πατέρας του. Η εταιρεία θέλησε να δείξει ότι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο όλων των εποχών έπρεπε να βαφτιστεί από τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών και, συγχρόνως, να αναδειχθεί η συνεργασία με την Ίντερ Μαϊάμι, μια και ο Μέσι, μαζί με τους συμπαίκτες του και τον Χόρχε Μας, ιδιοκτήτη του οργανισμού της Φλόριντα, παρουσίασαν επί τη ευκαιρία και τη νέα, μαύρη, φανέλα της ποδοσφαιρικής ομάδας, με τα διακριτικά της εταιρείας. Αυτό έγινε στο θέατρο του πλοίου πριν την κύρια τελετή.  

Αυτή η φανέλα θα γίνει γνωστή σε όλη τη Σαουδική Αραβία, μια και η Ίντερ Μαϊάμι πρόκειται να δώσει φιλικά, προκειμένου να προετοιμαστούν για τη νέα σεζόν. Φυσικά, αναφέρθηκε πως η απόφαση για το όνομα του πλοίου σχετίζεται με το νονό του, αφού η Κάρα Γουάλας, υπεύθυνη του διαφημιστικού τμήματος της Royal Caribbean, σχολίασε ότι η μοναδικότητα του Λιονέλ Μέσι, ως παγκόσμιου "brand" και ποδοσφαιριστή ανεπανάληπτων ικανοτήτων, δεν ήταν αμελητέα ποσότητα προκειμένου να "σφραγιστεί το όνομα. 

The Icon of Icon | Live from #IconoftheSeas

Λιονέλ Μέσι: Έσπασε με μπάλα το μπουκάλι σαμπάνιας στην πλώρη του πλοίου 

Τα επτά χρόνια, διάστημα που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί το πλοίο, οπωσδήποτε δεν ήταν φαγούρας. Ο Μάικλ Μπέιλι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Royal Caribbean International, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το "Icon of the Seas" αριστούργημα της μηχανικής και τόνισε ότι η εταιρεία εκπλήρωσε το όνειρό της. 

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Royal Caribbean Group, Τζέισον Λίμπερτι, δεν φείσθηκε επαίνων, αφού είπε ότι το κρουαζιερόπλοιο είναι αποτέλεσμα μισού αιώνα καινοτομίας, ενώ τόνισε ότι η ίδια η ολοκλήρωσή του δίνει... τροφή ώστε να συζητηθεί ξανά το πού φτάνουν τα όρια της δημιουργικότητας. Η οικογένεια Μέγερ, που έπαιξε μείζονα ρόλο στη δημιουργία του "Icon of the Seas", τιμήθηκε για την τάση της προς την καινοτομία, μια και πρόκειται για ένα γενεαλογικό δέντρο με επτά γενιές ναυπηγών. Δεν θα γινόταν να μην αναφερθεί ο Εντ Στέφαν, ιδρυτής της Royal Caribbean. 

Το "Icon of the Seas" απέπλευσε ήδη και το... ρεκόρ του, ως μεγαλύτερου και μακρύτερου (μήκους 365 μέτρων), αναγνωρίζεται πια ως επίσημο. Ο Μέσι και οι συμπαίκτες του συμμετείχαν στην τελετή ονοματοδοσίας του πλοίου, αναγνωρίζοντας τον Μέσι ως «νονό» του πλοίου, σε μια διαφορετική εκδήλωση προς τιμήν της συνεργασίας μεταξύ της Inter Miami και της Royal Caribbean. Το Icon of the Seas έγραψε ιστορία όταν απέπλευσε για πρώτη φορά. Με μήκος τα 365 μέτρα, το Icon of the Seas είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, η Royal Caribbean έκανε γνωστή τη συνεργασία της με την Ίντερ Μαϊάμι και αποκάλυψε τη νέα μαύρη εμφάνιση της ομάδας για τη σεζόν του 2024 μέσα στο θέατρο του πλοίου. Τη φανέλα με τα διακριτικά της Royal Caribbean παρουσίασαν ο Μέσι και οι συμπαίκτες του μαζί με τον Χόρχε Μας, τον ιδιοκτήτη της Ίντερ Μαϊάμι. Ο Μέσι και η Ίντερ Μαϊάμι θα παίξουν αγώνες στη Σαουδική Αραβία κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας τους για την προετοιμασία.

Το "Icon of the Seas", το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 10.000 επιβάτες, θα έχει έδρα στο Πορτ Μαϊάμι. Το υδάτινο πάρκο που διαθέτει είναι επίσης πελώριο, ενώ το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει 20 καταστρώματα.