Η Μάντσεστερ Σίτι σκόραρε επιτέλους μετά από 6 φορές στο "Tottenham Hotspur Stadium" με τον Άκε να είναι ο χρυσός σκόρερ της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα. Οι "Πολίτες" έβλεπαν την Τότεναμ να αμύνεται σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Βικάριο να αποκρούει ότι πήγαινε προς την εστία του μέχρι τη φάση του γκολ όπου δεν μπόρεσε να κάνει την έξοδο μπροστά από τον Ρούμπεν Ντίαζ και δέχθηκε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Η Σίτι έγινε η μόνη ομάδα που προκρίθηκε στον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας μετά τις αναμετρήσεις της 26ης του Γενάρη καθώς τα υπόλοιπα 3 ματς έληξαν ισόπαλα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyozbygqt1gx)

VAR και Βικάριο στερούσαν το γκολ στην Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι έδειξε κατευθείαν τις προθέσεις της στη σημερινή αναμέτρηση βρίσκοντας γκολ με τον νεαρό Μπομπ μόλις στο 5ο λεπτό, όμως ο VAR είχε άλλη άποψη καθώς ο Νορβηγός εξτρέμ ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyox3m4xuoi9)

Στη συνέχεια η Τότεναμ δεν κατάφερε να απειλήσει ούτε στο... ελάχιστο με τον Τίμο Βέρνερ να μην μπορεί να καλύψει για ακόμη μια φορά την απουσία του Σον (για το Κύπελλο Ασίας) και έτσι οι πιθανότητες των "Σπιρουνιών" εξαρτώνταν αποκλειστικά από την άμυνά τους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyoz1jr1gdt5)

Ο Βικάριο ήταν απροσπέλαστος για... 87 λεπτά αποκρούοντας όποια φάση έφτανε προς την εστία του με τους Άλβαρεζ και Ντοκού να μην μπορούν να τον νικήσουν. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Σίτι όμως πήγε... εκτός εστίας καθώς ο Ντε Μπρόινε αστόχησε από θέση βολής μετά από λάθος του Χόιμπιεργκ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyoyzq405z75)

Ο Ακέ λύτρωσε την Μάντσεστερ Σίτι στο 87'

Τελικά το γκολ της λύτρωσης ήρθε από στατική φάση στο 87'. Ο Ρούμπεν Ντίαζ εμπόδισε σε επιτρεπόμενα επίπεδα τον Βικάριο με τον Ιταλό πορτιέρο να στέλενι την μπάλα πάνω σε συμπαίκτη του ο οποίος άθελά του την έστρωσε στον Άκε με τον Ολλανδό να βάζει την μπάλα στα δίχτυα και να δίνει τελικά την πρόκριση στον 5ο γύρο του FA Cup και να διατηρεί ζωντανά τα όνειρα του δεύτερου συνεχόμενου τρεμπλ!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyozamb82do1)