Για εννιά ολόκληρα χρόνια συνέθεσαν μια από τις πλέον θρυλικές μονομαχίες προπονητών στην ιστορία της Premier League και του αγγλικού ποδοσφαίρου. Πεπ Γκουαρδιόλα vs Γιούργκεν Κλοπ, Μάντσεστερ Σίτι vs Λίβερπουλ! Δύο ζευγάρια που καθήλωσαν όχι μόνο τους Βρετανούς, αλλά εκατομμύρια λάτρεις του ποδοσφαίρου σε ολόκληρο τον πλανήτη. Κι όπως ήταν φυσικό ο Πεπ δεν ήταν δυνατόν να μη σχολιάσει την είδηση-βόμβα της αποχώρησης του Γερμανού τεχνικού από τον πάγκο των “κόκκινων” στο τέλος της σεζόν.

Μετά το τέλος του αγώνα κυπέλλου Αγγλίας με την Τότεναμ (που είδε τους πρωταθλητές να εξασφαλίζουν στην εκπνοή την πρόκριση στον 5ο γύρο με γκολ του Ακέ), ο Πεπ Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε για την απόφαση του μεγάλου του αντιπάλου (τόσο στο flash interview, όσο και στη συνέντευξη Τύπου) και αφιέρωσε ύμνους στον Γιούργκεν Κλοπ και τη “δική του” Λίβερπουλ.

Γκουαρδιόλα για Κλοπ: "Πλέον θα κοιμάμαι πιο ήσυχος τα βράδια πριν τα ντέρμπι με τη Λίβερπουλ"

"Ναι, με εξέπληξε λίγο η απόφασή του. Είναι ένας απίστευτος προπονητής. Νομίζω ότι είναι απίστευτος και σαν άνθρωπος. Έχω μια αίσθηση ότι μαζί του, θα φύγει και ένα κομμάτι της Σίτι. Η Λίβερπουλ ήταν ο μεγάλος μας αντίπαλος αυτά τα χρόνια. Προσωπικά ήταν ο μεγαλύτερός μου αντίπαλος” τόνισε χαρακτηριστικά ο Πεπ Γκουαρδιόλα ενώ προέβλεψε ότι ο Γιούργκεν Κλοπ δεν θα αντέξει για μεγάλο διάστημα μακριά από τους πάγκους...

Pep Guardiola Discusses Jurgen Klopp's Departure & Their "Rivalry" in England & Germany | ITV Sport

Βέβαιος ο Γκουαρδιόλα για την επιστροφή του Κλοπ στους πάγκους

“Θα λείψει σε πολλούς, σε εμένα προσωπικά θα λείψει. Είμαι λίγο ανακουφισμένος, γιατί χωρίς αυτόν θα κοιμάμαι λίγο καλύτερα τα βράδια πριν τα ματς με τη Λίβερπουλ. Του εύχομαι τα καλύτερα όμως. Και μπορεί να μην το παραδέχεται, αλλά θα επιστρέψει".

I will sleep BETTER WITHOUT KLOPP! | Pep Guardiola BRILLIANT on Jurgen Klopp's Liverpool exit

Θυμίζουμε ότι και ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε λάβει το 2012 μια ανάλογη απόφαση με αυτή του Γιούργκεν Κλοπ όταν άφησε τον πάγκο της Μπαρτσελόνα, έμεινε μακριά από την προπονητική για μία σεζόν και επέστρεψε μετά από ένα χρόνο για να αναλάβει τις τύχες της Μπάγερν Μονάχου.