Στο γραφικό "Rodney Parade" μπροστά σε κάτι παραπάνω από 9.000 θεατές, η Νιούπορτ έβαλε δύσκολα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και φλέρταρε με την έκπληξη, όμως η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ πήρε την πρόκριση στον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας κυρίως χάρη στα γκολ των Άντονι (πρώτο του στη φετινή σεζόν) και Χόιλουντ με τους "Κόκκινους Διάβολους" να βλέπουν το υπέρ τους 0-2 να γίνεται 2-2 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Πλέον στη Γιουνάιτεντ περιμένουν τον αντίπαλό τους που θα κριθεί στον επαναληπτικό του Μπρίστολ-Νότιγχαμ. Εκτός αποστολής λόγω "εσωτερικού προβλήματος" ήταν ο Μάρκους Ράσφορντ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyqjc2aadrc9)

Προηγήθηκε με δύο γκολ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μείωσε με γκολάρα η Νιούπορτ

Ο Έρικ Τεν Χαχ παρέταξε την ομάδα του με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα που είχε (στη θεωρία) έχοντας τονίσει πως οι παίκτες του δεν θα υποτιμήσουν τον αντίπαλο. Έτσι και έγινε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον Μπρούνο Φερνάντες να ανοίγει το σκορ μόλις στο 8' μετά από ωραίο συνδυασμό.

Στη συνέχεια οι "Κόκκινοι Διάβολοι" θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ τους και να βάλουν και δεύτερο τέρμα. Κι αν ο Άντονι δεν το κατάφερε, το κατάφερε ο Μέινου με τον νεαρό Άγγλο να κάνει το 0-2 στο 13'.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyqj499wvm49)

Ο Γκαρνάτσο έχασε τεράστια ευκαιρία να τελειώσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο αλλά σημάδεψε το δοκάρι και από εκεί και πέρα η Νιούπορτ ξεκίνησε να προσαρμόζεται στις ανάγκες της αναμέτρησης προειδοποιώντας στο 25' την εστία του Μπαγιντίρ. Εν τέλει η ανάκαμψη των γηπεδούχων έφερε ένα εντυπωσιακό γκολ στο 36' με τον Μόρις να σουτάρει έξω από την περιοχή και να νικά τον Τούρκο γκολκίπερ με τη βοήθεια του Μαρτίνεζ στον οποίο κόντραρε η μπάλα.

Η Νιούπορτ "υπνώτισε" την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ισοφάρισε 

Στην ανάπαυλα οι παίκτες της Νιούπορτ είδαν πως μπορούσαν να πάρουν κάτι από την ευάλωτη Γιουνάιτεντ. Αυτό ακριβώς έκαναν με τον Έβανς να ισοφαρίζει στο 48' πιάνοντας στον ύπνο τον Βαράν και όλη την ομάδα του Τεν Χαχ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyqj2pirrizd)

Έκτοτε οι φιλοξενούμενοι επανήλθαν στην αναμέτρηση και βρήκαν ευκαιρίες με Μπρούνο Φερνάντεζ και Λισάντρο Μαρτίνεζ με τον Σο να δημιουργεί πολλά ρήγματα από αριστερά. 

Δεν είναι λάθος, σκόραρε ο Άντονι για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μετά από προσπάθεια του Σο ήρθε και το 3-2 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 68'. Ο Άγγλος μπακ είδε την μπάλα να του στρώνεται και σούταρε με το δεξί του πόδι σημαδεύοντας το δοκάρι όμως για καλή του τύχη το "ριμπάουντ" πήρε ο Άντονι ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Βραζιλιάνου εξτρέμ στη σεζόν!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyqjiu5qizn5)

Μια ολιγόλεπτη διακοπή προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε φίλαθλο της Νιούπορτ εν τέλει βοήθησε το παιχνίδι στη συνέχεια με τη Νιούπορτ να βρίσκει δύο μεγάλες ευκαιρίες από σουτ εκτός περιοχής για να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Αυτό όμως δεν έγινε ποτέ και ο Χόιλουντ κλείδωσε οριστικά και αμετάκλητα τη δύσκολη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyqkltsg0umx)

Τα ζευγάρια της φάσης των 16 του Κυπέλλου Αγγλίας

Μπλάκμπερν/Ρέξαμ - Νιουκάστλ
Τσέλσι/Άστον Βίλα - Λιντς/Πλίμουθ
Μπόρνμουθ - Λέστερ
Λίβερπουλ - Γουότφορντ/Σαουθάμπτον
Μπρίστολ/Νότιγχαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Γουλβς - Μπράιτον
Σέφιλντ Γουέντσντεϊ/Κόβεντρι - Μέιντστουν
Λούτον - Μάντσεστερ Σίτι