Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό στην άδεια Τούμπα στο παιχνίδι για την 20ή αγωνιστική της Super League χάρη σε δύο γκολ του Κιρίλ Ντεσπόντοφ, που έφτασε τα εννιά στο πρωτάθλημα, και ισάριθμες ασίστ του Τάισον. Έτσι, έφτασε τους 47 βαθμούς στο πρωτάθλημα και φιγουράρει μόνος πρώτος. Ο Παναθηναϊκός έπεσε στην τρίτη θέση, αφού η ΑΕΚ νίκησε τον ΟΦΗ 3-0 και πλέον έχει 45 βαθμούς, έναν περισσότερο από τους "πράσινους". Έφτασε τα 91 γκολ φέτος και 55 στο πρωτάθλημα

Η φάση του γκολ του Βούλγαρου στο 43', όταν ο Τάισον κουβάλησε την μπάλα και του την έδωσε, ήταν το απόλυτο οξύμωρο: ακριβώς εκείνη τη στιγμή οι πάγκοι των δύο ομάδων διαξίφιζαν, σε μία στιγμή που δείχνει και τι είναι το ποδόσφαιρο: γκρίνια για οτιδήποτε, θυματοποίηση, αλλά και διάνθιση της ποιότητας της οντότητας, δηλαδή του ποδοσφαιριστή, που παρουσιάζει τις ικανότητές του. 

Αυτό θα επαναλαμβανόταν και η αίγλη θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη, αφού ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ του μήνα Ιανουαρίου στην επανάληψη και ο Παναθηναϊκός τον... μπελά του. 

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Τα δύο μέτρα και σταθμά του VAR και ο... Μάικ Τάισον 



Η ένταση συνεχίστηκε αμέσως μετά το γκολ του Ντεσπόντοφ, αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε την ισοφάρισή του με τρόπο που εξαγρίωσε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Μετά τον καταλογισμό του πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τάισον στον Μπακασέτα στο 50', σε φάση που ο Βραζιλιάνος δεν είχε λόγο να μαρκάρει με τέτοια ένταση, ακούστηκε από τον πάγκο του ΠΑΟΚ η λέξη "cheaters", που μεταφράζεται ως "κλέφτες". 

Ο Νορβηγός διαιτητής Ρόγκι συμβουλεύτηκε τον VAR και έδωσε πέναλτι, σε αντίθεση με ό,τι έκανε ο Παπαπέτρου με τον δικό του υπεύθυνο στο μαρκάρισμα του Πήλιου στον Φελίπε λίγες ώρες νωρίτερα, στο ΑΕΚ-ΟΦΗ, όταν έκρινε πως η ένταση του μαρκαρίσματος, αφού και στις δύο περιπτώσεις υπήρξε επαφή, δεν επέσυρε παράβαση. 

Ο ΠΑΟΚ, που στο πρώτο ημίχρονο απάντησε με το γκολ του Ντεσπόντοφ σε εκείνο του Κουλιεράκη στο 39', όταν ο αμυντικός του ΠΑΟΚ ήταν ελάχιστα ακάλυπτος την ώρα που σκόραρε με κεφαλιά, είχε νέο, εκκωφαντικό, τρόπο ώστε να δει ότι έχει χαρακτήρα και μπορεί να τον συνδυάσει με... σεμινάριο γεωμετρίας. Ο Μπακασέτας ισοφάρισε από την άσπρη βούλα στο 51', σουτάροντας δίπλα στον Κοτάρσκι, αλλά λίγο μετά έκρυψε την μπάλα. 

Τι να πρωτοπείς; Τον τρόπο που την βγάζει από τα δεξιά και την φέρνει στον άξονα; Το εκλεπτυσμένο πάτημα του Μπράντον με το τακούνι; Την επιτάχυνση του... Μάικ Τάισον, εκνευρισμένου από το πέναλτι και με βλέμμα "μη με αμφισβητείτε", από τα αριστερά;Τη νέα προσποίηση του Σάστρε που ανέβηκε στην περιοχή του Παναθηναϊκού για να δημιουργήσει αριθμητικό πλεονέκτημα, που άφησε την μπάλα κάτω από τα πόδια; Το τελείωμα στο 56' του Ντεσπόντοφ, που είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στη Super League; 

Ο Παναθηναϊκός υποκλίθηκε σε αυτήν την ανωτερότητα, αλλά προσπάθησε να πάρει το βαθμό, που θα τον κρατούσε πρώτο. Ο Κοτάρσκι έκανε επέμβαση στην προβολή του Μπακασέτα στο 70', όταν το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, στο "πράσινο" ντεμπούτο του στη Super League, έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Κώτσιρα. 

Ο Λουτσέσκου έβαλε τον Κωνσταντέλια στον αγωνιστικό χώρο στο 72', στη θέση του Τάισον που ήταν ακόμη εκνευρισμένος. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός ανάγκασε τον Ντραγκόφσκι σε επέμβαση στο 80', όμως στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να εντείνει την πίεσή του. Ο Κοτάρσκι αποδείχθηκε πανέτοιμος και στο 86', όταν Μλαντένοβιτς και Μπερνάρ συνδυάστηκαν και ο πρώτος έκανε το σουτ από ευνοϊκή θέση με το δεξί. Οι παίκτες του Τερίμ μπορούσαν να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας και στο προτελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως ο διαρκώς ανεβασμένος Γεντβάι σούταρε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κοτάρσκι. 


ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (89' Σβαμπ), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (72' Αντρ. Ζίβκοβιτς), Τάισον (72' Κωνσταντέλιας), Μουργκ (78' Μάρκος Αντόνιο), Μπράντον (89' Τζίμας).
Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Bαγιαννίδης (64' Λημνιός), Γέντβαι, Ούγκο (46' Τζούριτσιτς), Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Αράο, Μαντσίνι (89' Βιλένα), Αϊτόρ (46' Μπερνάρ), Μπακασέτας, Γερεμέγεφ (46' Τσέριν).