Η ΑΕΚ κέρδισε πέντε κόρνερ στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ, τον οποίο νίκησε 3-0 για την 20ή αγωνιστική της Super League, ωστόσο ήταν το έκτο που σηματοδότησε την πρώτη ευκαιρία της ΑΕΚ. Προήλθε από την απόκρουση του Σωτηρίου στην κεφαλιά του Πόνσε, που σηκώθηκε επιτόπια στην περιοχή ύστερα από τη σέντρα του Άμραμπατ. Ο Αργεντινός, ωστόσο, έφτασε τα πέντε γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια του στη Super League, αφού μετά το χατ τρικ στο 5-0 επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι, έβαλε άλλα δύο την Κυριακή, 28 Ιανουαρίου. 

Αυτό, ότι ήταν ουσιαστικά η πρώτη ευκαιρία στο ματς ύστερα από την πρώτη επέμβαση του Σωτηρίου σε πλασέ του Πόνσε στο 16', το οποίο όμως δεν μέτρησε αφού ο Αργεντινός φορ ήταν ακάλυπτος. 

Για τον Ματίας Αλμέιδα το σχέδιο τηρούνταν. Η ΑΕΚ πίεζε προοδευτικά περισσότερο και παρ' ότι υπήρχε ρίσκο -φερ' ειπείν στο 23' ο Στάνκοβιτς πρόλαβε τον Μπάκου ύστερα από χλιαρό γύρισμα του Βίντα- κέρδιζε συνεχώς μπάλες στο χώρο του κέντρου και προσπαθούσε να δημιουργήσει ψάχνοντας κυρίως τον Πόνσε μέσα στην περιοχή. Ένα γυριστό του τελευταίου από τη σέντρα του Ραντόνια βρήκε το στήθος του Μπρεσάν στο 26'. Ωστόσο, το γκολ ήρθε με τον αντίθετο τρόπο, δηλαδή την ώρα που ο ΟΦΗ προσπαθούσε να γίνει δημιουργικός



Ένα μαρκάρισμα του Πήλιου στον Φελίπε έριξε τον Βραζιλιάνο φαρδύπλατο στο έδαφος και στην αντεπίθεση η ΑΕΚ μετέφερε την μπάλα από το αριστερό στο δεξιό άκρο της θαυμαστά. Ο Γκατσίνοβιτς βρήκε τον Τσούμπερ, ο οποίος, σούπερ κουλαριστός, έκανε μια ντρίμπλα μπαίνοντας στη μεγάλη περιοχή και μπάγκελ στον Θοράρινσον, αφού πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια. Ο Πόνσε πλάσαρε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στη γωνία, εκεί που μόνο ο Τιραμόλας θα μπορούσε να αντιδράσει. Στο ριπλέι φαίνεται ο Πήλιος να βρίσκει με τη φτέρνα του αριστερού ποδιού το δεξί πόδι του Φελίπε. Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο ξεσήκωσε θυέλλα διαμαρτυριών. Ο Παπαπέτρου κατακύρωσε το γκολ και ο Φωτιάς, που ήλεγχε τον VAR, δεν έκρινε ότι υπήρχε παράβαση, οπότε ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης για την 20ή αγωνιστική της Super League έδειξε σέντρα. 


Η ΑΕΚ είχε τα δικά της προβλήματα, κυρίως με τον τραυματισμό του Σιμάνσκι, που θα μείνει εκτός περίπου ένα μήνα, αλλά και τον Αλμέιδα, ο οποίος πρόκειται να κάνει χειρουργείο στο γόνατο και έφτασε στην "OPAP Arena" με πατερίτσα. Ο Αργεντινός, παρ' όλα αυτά, ενέπνευσε τους παίκτες του παραμένοντας όρθιος στη γραμμή του πλαγίου. 

Ο ΟΦΗ έπρεπε να παραμείνει στη θέση του συνοδηγού, αφού το γκολ του Πόνσε τής έδωσε αυτοπεποίθηση. Ο Γκατσίνοβιτς είχε δύο ευκαιρίες σε ένα λεπτό, μία όταν σούταρε από την αριστερή πλευρά στην κλειστή γωνία του Σωτηρίου, ο οποίος έκανε απόκρουση αφού η μπάλα βρήκε στον Λαμπρόπουλο, ενώ στην κοντινή εκτέλεση βρήκε το χώρο, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. 



ΑΕΚ-ΟΦΗ: Πίεσαν οι φιλοξενούμενοι, ο Στάνκοβιτς έχρισε σκόρερ τον Πόνσε

Η ΑΕΚ υιοθέτησε ένα μοτίβο κυκλοφορίας της μπάλας για την κυκλοφορία και με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή προσπαθώντας να εκμαιεύσει την επιθετική άμυνα του ΟΦΗ, ουσιαστικά... κατάφερε να πιεστεί. Ούτως ή άλλως ο Μελ ζήτησε από τους παίκτες του να γίνουν πιο ενεργητικοί και αυτό λειτούργησε από την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Ριέρα έβγαλε περισσότερη ένταση από τον Αμπάντα, τον οποίο αντικατέστησε, και η πάσα του στον Θοράρινσον στο 54' έφερε την καλύτερη ευκαιρία του ΟΦΗ στο ματς. Ο Φελίπε πλάσαρε μετά το γύρισμα του Ισλανδού και ο Στάνκοβιτς έβγαλε, αφού δεν είχε ορατότητα, όπως όπως την μπάλα. 



Ο Αλμέιδα ζήτησε αμεσότητα στις πάσες και κάθετο κόψιμο στο γήπεδο. Η ΑΕΚ έγινε, έτσι, πιο επιδραστική στο ματς και σχεδόν άμεσα απειλητική. Ο Γκατσίνοβιτς κουβάλησε την μπάλα στο τρανζίσιον και έκανε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ που έβγαλε ο Σωτηρίου στο 60'



Εκεί ο ΟΦΗ γλίτωσε, αλλά αυτό δεν συνέβη στο 68'. Ο Λαμπρόπουλος γκρίνιαξε για μια πάσα που δεν πέρασε, ο Στάνκοβιτς διείδε τη χαλαρότητα και με μεταβίβαση Έντερσον βρήκε τον Πόνσε. Ο Σωτηρίου έκανε έξοδο και έφτασε στη γραμμή της μεγάλης περιοχής και ο Πόνσε προσπάθησε να τον κρεμάσει. Ο πορτιέρε του ΟΦΗ απέκρουσε προσπαθώντας να μη βρει την μπάλα με τα χέρια, όμως ο Αργεντινός πήρε το ριμπάουντ και, σχεδόν πέφτοντας προς τα πίσω, πλάσαρε με το αριστερό, στέλνοντας με όμορφο τρόπο την μπάλα στα δίχτυα. 





Ο ΟΦΗ μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικός ως τα τελευταία λεπτά: απόκρουση Στάνκοβιτς σε σουτ του Ντίκο στο 86', σουτ του Γκαγέγκος άουτ στο 87'. Ο ΟΦΗ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Βίντα, Παπαπέτρου και VAR συμφώνησαν ότι έδιωξε με το μηρό. Ο Παπαπέτρου σφύριξε πέναλτι για παράβαση του Μεγιάδο στον Ελίασον στο δεύτερο γκολ των καθυστερήσεων, αλλά πήρε πίσω το σφύριγμά του όταν τσέκαρε τη φάση στον VAR.



Ωστόσο, η ΑΕΚ έφτασε στο τρίτο γκολ στο 90+6', στην ολοκλήρωση ενός κακού απογεύματος για τον Λαμπρόπουλο, με τον Φαν Βερτ να κλέβει την μπάλα και να πλασάρει στο 90+6'. 



ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα (75' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (75' Φερνάντες), Άμραμπατ (74' Ελίασον), Τσούμπερ (74' Αραούχο), Πόνσε (85' Φαν Βερτ).
ΟΦΗ (Π. Μελ): Σωτηρίου, Λάρσον, Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν, Θοράρινσον, Γκλάζερ (77' Μεγιάδο), Γκαγέγος, Αμπάντα (46' Ριέρα), Μπάκου (65' Ντίκο), Μπάκιτς (77' Αποστολάκης), Φελίπε (73' Θεοδοσουλάκης).