Το παζλ των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος θα ολοκληρωθεί απόψε, με τον Παναθηναϊκό να είναι στο κάδρο. καθώς Θα βρεθεί στο Περιστέρι για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο (19.00 / Cosmote Sport 2), στο πλαίσιο των προημιτελικών στη ρεβάνς του πρώτο ματς που έληξε 2-1 υπέρ της ομάδας των Δυτικών Προαστίων.

Για τους “πράσινους” είναι ένας… τελικός έτσι όπως διαμορφώθηκε το θέμα με τον στόχο της πρόκρισης, καθώς θα πρέπει να πάρουν νίκη με δύο γκολ διαφορά, για να πάρουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά, αν δε θέλουν να ζήσουν ξανά μια ψυχοφθόρα διαδικασία πέναλτι σαν αυτή που βίωσαν στον προηγούμενο γύρο απέναντι στον Ολυμπιακό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyn95a6033l5)

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την ήττα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-1, αποτέλεσμα που τον έριξε από την κορυφή και ταυτόχρονα τον οδήγησε στην πρώτη μίνι κρίση επί εποχής Φατίχ Τερίμ.

Η διαχείριση της πρώτης κρίσης της εποχής Τερίμ στον Παναθηναϊκό

Υπήρξε μια “ενόχληση” για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το ρόστερ και κάποιες επιλογές της ενδεκάδας. Επίσης ο Τερίμ δεν υπολογίζει στους βασικούς επιθετικούς Σπόραρ, Ιωαννίδη, λόγω τραυματισμού. Κι έτσι έμεινε ο Γερεμέγεφ, ο οποίος μόλις γύρισε από τραυματισμό.

Ο Παναθηναϊκός παίζει έναν στόχο του απόψε, ενώ το αν θα περάσει ή όχι παίζει ρόλο γενικότερα για τα τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια.
Γιατί, αν αποκλειστεί, τότε θα μείνει μόνο ο ΠΑΟΚ, από το Big-4, που θα διεκδικεί το Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ έχουν ήδη αποκλειστεί. Ο ΠΑΟΚ έχει ουσιαστικά περάσει στα ημιτελικά με το υπέρ του 4-0 επί του Πανσερραϊκού.

Αν αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός... το "Big 4" θα ελπίζει μόνο στον ΠΑΟΚ! 

Αν το Κύπελλο το κατακτήσει ομάδα που δεν θα βρίσκεται στην πρώτη 4άδα του πίνακα της βαθμολογίας της Super League, τότε θα πάρει και το εισιτήριο του Europa League. Αυτό θα βάλει δύσκολα στις ομάδες που είναι στην πρώτη 4άδα του πίνακα της βαθμολογίας καθώς θα διεκδικήσουν πέραν του πρωταθλήματος μόνο τρία ευρωπαϊκά εισιτήρια που θα έχουν απομείνει.

Με βάση και το πώς είναι διαμορφωμένη η κατάσταση στον πίνακα της βαθμολογίας, ένας εκ των ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και Ολυμπιακού θα την πατήσει και θα μείνει εκτός Ευρώπης! Αν ωστόσο το Κύπελλο πάρει ένας εκ των ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού (οι δυο τους θα κοντραριστούν στα ημιτελικά αν προκριθούν οι “πράσινοι”) τότε και τα τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα κριθούν στο πρωτάθλημα.

Να σημειωθεί πως Ελλάδα έχει από φέτος 4 και όχι 5, όπως πέρσι, ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ο πρωταθλητής θα πάει στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League. Ο Κυπελλούχος (ή ο δεύτερος στο πρωτάθλημα, αν ο πρωταθλητής κατακτήσει και το Κύπελλο Ελλάδος) τοποθετείται στον β’ προκριματικό γύρο του Europa League. Ο τρίτος και ανάλογα και ο τέταρτος του πρωταθλήματος πηγαίνουν αυτομάτως στον β’ προκριματικό του Conference League.

Ιστορικό ευκαιρία… μέρος δεύτερο για Παναιτωλικό και ΟΦΗ

Το ένα από τα τρία εισιτήρια που έμειναν για τα ημιτελικά του Κυπέλλου θα κριθεί στο Αγρίνιο. Εκεί όπου ο Παναιτωλικός θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ (17.00 / Cosmote Sport 3) έχοντας νικήσει με 2-1 στην πρώτη αναμέτρηση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cymanas5poax)

Μια ιστορική ευκαιρία έχουν οι δύο ομάδες να βρεθούν στους τέσσερις του Κυπέλλου για να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στον τελικό, αφού αντίπαλος θα είναι ο Άρης. Ο ΟΦΗ καλείται να κάνει την ανατροπή σε μια έδρα όπου τις τέσσερις τελευταίες φορές που την επισκέφθηκε για το πρωτάθλημα, έφυγε αήττητος με τρεις νίκες και με μεγάλα σκορ.

Στην αποστολή της ομάδας της Κρήτης βρίσκεται και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, ο Ααρόν Ισέκα. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός είναι αδελφός του Μίτσι Μπατσουαγί και αποκτήθηκε από την αγγλική Μπάρνσλεϊ. Δεν αποκλείεται να πάρει λεπτά συμμετοχής ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. Έχει αγωνιστεί και σε Άντερλεχτ, Μαρσέιγ, ενώ έχει συμμετοχές και στις μικρές Εθνικές του Βελγίου.

Ο ΠΑΟΚ σε… χαλαρή τροχιά νταμπλ

Τα πάντα πηγαίνουν βάσει… προγράμματος για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στην παρούσα φάση είναι η πλέον φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα, ενώ έχει ουσιαστικά “καθαρίσει” με την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου και κάνει σχέδια για την κατάκτηση του νταμπλ. Και αυτό γιατί στην πρώτη αναμέτρηση κόντρα στον Πανσερραϊκό επιβλήθηκε με 4-0. Με αποτέλεσμα η αποψινή ρεβάνς της Τούμπας (21.00 / Cosmote Sport 1) να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyh5nse7125d)

Επίσης δίνει τη δυνατότητα στον Ραζβάν Λουτσέσκου να κάνει εκτεταμένο ροτέισον και να δώσει ανάσες στους βασικούς ενόψει της συνέχειας. Όπως φαίνεται και από την αποστολή που έκανε γνωστή ο Πάμπλο Γκαρσία, και ο Πανσερραϊκός θα έχει αρκετές αλλαγές. Οι Χατζηστραβός, Διαμαντής, Θυμιάνης, Αυλωνίτης, Ανάκογλου θα απουσιάσουν για διαφορετικούς λόγους. Επίσης λείπουν και οι διεθνείς Μασαρίποφ, Ουεντραόγκο.

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Απογευματινή".