Ο Σαμουέλ Ετό είναι "ήρωας" για το Καμερούν, βοηθώντας μάλιστα τη χώρα του να κατακτήσει στο παρελθόν δύο τίτλους Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Τώρα βρίσκεται στη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας αλλά αρχίζει και αντιμετωπίζει προβλήματα με τον νόμο.

Έχει κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν ο Σαμουέλ Ετό

Ο Ετό που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και της Ίντερ με απόλυτη επιτυχία κατακτώντας πρωταθλήματα αλλά και Champions League με τις δύο ομάδες. Τώρα βρίσκεται στη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας του Καμερούν βλέποντας και τα παιχνίδια της χώρας του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής που πραγματοποιείται στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Η θητεία του βέβαια στην προεδρία δεν ήταν πάντα στρωμένη με ροδοπέταλα, με τον Ετό να αντιμετωπίζει πριν δύο χρόνια κατηγορία για φορολογική απάτη. Ο πρώην ποδοσφαιριστής τιμωρήθηκε με φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή και με πρόστιμο 1,4 εκατομμυρίου λιρών. 


Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον Σαμουέλ Ετό

Τη δεδομένη στιγμή ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Καμερούν βρίσκεται αντιμέτωπος με άλλες κατηγορίες, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες του "Athletic" υπάρχουν email, μηνύματα αλλά και ηχογραφήσεις εναντίον του.

Χαρακτηριστικά, ένα πρώην στέλεχος του Καμερούν ισχυρίζεται πως ο Σαμουέλ Ετό μαζί με κάποια άλλα άτομα συμμετείχαν σε στήσιμο αγώνων, κατάχρηση εξουσίας και υποκίνηση βίας. Οι κατηγορίες δεν σταματούν εκεί όμως, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν και σωματικές απειλές αλλά και ψευδή διάδοση πληροφοριών στο Καμερούν

Ο φάκελος με τις κατηγορίες έχει ήδη σταλεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA και η υπόθεση διερευνάται εκτός των άλλων και από την αφρικάνικη ποδοσφαιρική ομοσπονδία