Το δημοσίευμα που είδε το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη πιθανή μεταγραφή του Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari φέρεται να παίρνει "σάρκα και οστά" με το Sky Sports να επιβεβαιώνει την είδηση και να μιλάει για συμφωνία.

Επιβεβαιώνεται το δημοσίευμα για Ferrari - Χάμιλτον

Το δημοσίευμα με το οποίο "βγήκε" στην αρχή ο καπνός για να ακολουθήσει στη συνέχεια η "φωτιά" αναφέρει: 

"Ο Φρεντ Βασέρ έχει θέσει ως στόχο του να ολοκληρώσει την επέκταση των συμβολαίων των δύο οδηγών του πριν από την έναρξη της σεζόν, ωστόσο η έναρξη των συζητήσεων μαζί τους ξεκίνησαν με καθυστέρηση. Η συμφωνία με τον Σαρλ Λεκλέρκ έχει ήδη επισημοποιηθεί, την ώρα που στην υπόθεση του Κάρλος Σάινθ υπάρχουν καθυστερήσεις.

Αφορμή είναι η τρελή ιδέα των ανθρώπων της ομάδας να πάρουν τον Λούις Χάμιλτον στο Μαρανέλο, καθώς γνωρίζουν ότι το συμβόλαιό του με τη Mercedes είναι για έναν συν έναν χρόνο. Η διοίκηση της Ferrari είναι αποφασισμένη να συγκεντρωθεί στον Χάμιλτον, για να βάλει έναν πολυπρωταθλητή στο Μαρανέλο μετά από την αποχώρηση του Σεμπάστιαν Φέτελ". 


Το Skysports... κουμπάρος στο "γάμο" Ferrari - Χάμιλτον στη Formula 1

Τo Skysports μάλιστα επιβεβαιώνει περίτρανα το συγκεκριμένο δημοσίευμα μιλώντας για συμφωνία των δύο πλευρών που θα έχει ισχύ από το 2025 και μετά. Οι ιθύνοντες της Scuderia φέρεται να συμφώνησαν σε όλα με τον Βρετανό οδηγό και το "μπαμ" είναι πλέον έτοιμο να γίνει.

Άλλωστε ο Λιούις Χάμιλτον έχει τη δεδομένη στιγμή τα περισσότερα πρωταθλήματα μαζί με τον Μίκαελ Σουμάχερ, ενώ βρίσκεται στη πρώτη θέση με τις περισσότερες νίκες (103) και τις περισσότερες πολ-ποζίσιονς (104). Μάλιστα, έχει την πρωτοπορία και στις περισσότερες φορές που έχει ανέβει στο πόντιουμ των τριών πρώτων θέσεων με 197.


Ο Βόλφ ανακοινώνει την αποχώρηση του Λιούις Χάμιλτον από την Mercedes

Σύμφωνα με τα δίκτυα BBC και Sky Sports, ο διευθυντής της Mercedes F1 Τότο Βολφ αναμένεται να συγκεντρώσει τους εργαζόμενους της ομάδας στο Μπράκλεϊ της Βρετανίας, για να τους ενημερώσει -μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Τζέιμς Άλισον- για τη μετακίνηση του Χάμιλτον, του οδηγού με τον οποίο η Mercedes κέρδισε οκτώ τίτλους κατασκευαστών και έξι τίτλους οδηγών, στη Ferrari.

Στη συνέχεια, το Sky Sports αναφέρει πως θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας - την οποία το βρετανικό δίκτυο θεωρεί σίγουρη με τον πέραν πάσης αμφισβήτησης τίτλο "ο Λιούις Χάμιλτον θα αφήσει τη Mercedes για να πάει στη Ferrari για τη σεζόν 2025".