Ο αιώνιος εχθρός. Ο άνθρωπος που στέρησε το πρωτάθλημα του 2008 στον Φελίπε Μάσα στην... τελευταία στροφή. Ο άνθρωπος που δέκα χρόνια αργότερα "εξαφάνισε" στην ουσία τον Σεμπάστιαν Φέτελ στερώντας του τη δυνατότητα να πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα με τα κόκκινα της "Σκουντερία" όπως το είδωλό του, Μίχαελ Σουμάχερ. Αυτός είναι ο Λιούις Χάμιλτον και η είδηση της συμφωνίας του με τη Ferrari για μετά το 2025 έχει ταράξει τα νερά στην παγκόσμια αθλητική κοινότητα αλλά και τον κόσμο της Formula 1.

Ο Χάμιλτον είχε πάντα απωθημένο να οδηγήσει για τη Φεράρι

Formula 1 χωρίς Ferrari δεν υπάρχει. Η ιταλική φίρμα είναι και η κορυφαία ομάδα της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ. Όπως έχει πει και ο Σεμπάστιαν Φέτελ "ο καθένας που παρακολουθεί Formula 1 είναι φαν της Ferrari". Ο Λιούις Χάμιλτον δεν είχε κρύψει ποτέ τον θαυμασμό του για την "Σκουντερία". Έχουν υπάρξει μάλιστα δηλώσεις του στο παρελθόν πως έστω μια σεζόν θα ήθελε να οδηγήσει για την κορυφαία ομάδα του αθλήματος. 

BREAKING: Lewis Hamilton to leave Mercedes and join Ferrari for 2025 Formula 1 season

Συγκεκριμένα το 2021 είχε δηλώσει: «Εδώ και πολλά χρόνια, όταν πηγαίνουμε στη Μόντσα, ακούω τους οπαδούς να μου λένε να έρθω στη Ferrari. Με κολακεύει πολύ αυτό και είναι φοβερό πως δεν έχω οδηγήσει για τη Ferrari μετά από τόσα χρόνια στο σπορ. Είναι ένα όνειρο για όλους, ένας στόχος που θα ήθελα να εκπληρώσω. Ποτέ δεν ήταν δυνατό, αλλά δεν θα μάθω ποτέ το γιατί. Τους εύχομαι πραγματικά το καλύτερο στο μέλλον, όμως πρέπει να τους σταματήσω από το να κερδίσουν το πρωτάθλημα. Έχω δύο Ferrari στο σπίτι μου που μπορώ να οδηγήσω, όμως δεν έχω μονοθέσιο Formula 1 της Ferrari».

Εν τέλει το 2025 ο Χάμιλτον θα εκπληρώσει το όνειρό του. Έστω και όντας στα 40 του χρόνια. Ο Βρετανός επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήθελε να κλείσει την τεράστια καριέρα του φορώντας έστω μια φορά τα κόκκινα της Ferrari.

Η καριέρα του Χάμιλτον στη Formula 1 άρχισε και θα τελειώσει (;) με τον Φρεντ Βασέρ

Ο επικεφαλής της Ferrari, Φρεντ Βασέρ, διατηρεί στενές σχέσεις με τον Λιούις Χάμιλτον. Ο ίδιος ο Βασέρ ήταν επικεφαλής της ART όταν ο Βρετανός πήρε το πρωτάθλημα του GP2 (σημερινής Formula 2), κάτι που του έδωσε το εισιτήριο για το άλμα στη Formula 1 και τη Μακλάρεν.

Χάμιλτον και Βασέρ έχουν παραδεχθεί πολλάκις ότι μιλάνε σχεδόν κάθε εβδομάδα εδώ και σχεδόν 20 χρόνια. Επιθυμία και των δύο ήταν κάποια στιγμή να ξανασυναργαστούν. Και το γεγονός της συμφωνίας Χάμιλτον - Ferrari είναι η εκπλήρωση ενός ονείρου και των δύο. Ο τελευταίος χορός του Χάμιλτον στη Formula 1 θα είναι έχονας επικεφαλή τον άνθρωπο που τον οδήγησε στην κορωνίδα του μηχανικίνητου αθλητισμού.

Ο απόλυτος στόχος του Χάμιλτον και η... ειρωνεία με τον Μίχαελ Σουμάχερ

Κακά τα ψέμματα, πολλοί εκ των φίλων της Ferrari όταν έβλεπαν τον Μαξ Φερστάπεν να στερεί στον τελευταίο γύρο το 8ο πρωτάθλημα του Λιούις Χάμιλτον (και με τον τρόπο που αυτό συνέβη) μπορεί και να... πανηγύριζαν. Τόσο για το χαμένο πρωτάθλημα του Μάσα το 2008 στην τελευταία στροφή, όσο κυρίως για το γεγονός ότι ο Βρετανός δεν ξεπέρασε τα 7 πρωταθλήματα του προσώπου που έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με τους Ιταλούς, τον Μίχαελ Σουμάχερ.

Martin Brundle REACTS to Hamilton's move to Ferrari 😮

Πλέον η μοίρα τα έφερε έτσι που ο Λιούις Χάμιλτον θα κληθεί να σταματήσει τον άνθρωπο που έρχεται να τα πάρει όλα "παραμάζωμα" έχοντας σπάσει τα μισά ρεκόρ που ήδη υπάρχουν, τον Μαξ Φερστάπεν, οδηγώντας το κόκκινο μονοθέσιο. Αυτό το "στοπ" όμως αν συμβεί, θα σηματοδοτήσει και τον όγδοο τίτλο του Χάμιλτον στην Formula 1. Και έτσι ο Βρετανός θα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος, ως πολυνίκης του θεσμού. Ειρωνικό, έτσι;