Ο Ολυμπιακός αν και δεν είχε σε καλό επιθετικό βράδυ τους δύο μπόμπερ του (Πίτερς και Κάνααν), είδε τους υπόλοιπους να κάνουν όλοι από ένα βήμα μπροστά και πήρε υπερπολύτιμη νίκη μέσα στο Μόναχο κερδίζοντας την Μπάγερν με 72-76. Ο Τόμας Γουόκαπ (16π. 8ασ. 0 λάθη) ηγήθηκε όπως περιμένει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Πετρούσεφ (14π. 3ρ.) ήταν πανέτοιμος, ο Μπραζντέικις (11π. 5ρ.) έδωσε πολύτιμες βοήθειες, και ο Λαρεντζάκης με τις κρίσιμες βολές και την... πάσα της σεζόν χάρισε στους ερυθρόλευκους την 14η φετινή νίκη τους στην Euroleague.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyu2ty2kygo9)

Με όπλο την άμυνα και τον εξαιρετικό Μπραζντέικις ο Ολυμπιακός

Η "ελληνογερμανική" μάχη ξεκίνησε πολύ... σκληρά με αρκετό physicality από τις δύο ομάδες. Ο Μπραζντέικις προσπάθησε να πάει στο αγαπημένο του παιχνίδι επαφής και αν και είχε και άσχημα τελειώματα, έβαλε τρία κρίσιμα γκολ-φάουλ, τα δύο μάλιστα από τον Ιμπάκα. Από πλευράς Μπάγερν ο Ισπανοκονγκολέζος σέντερ ξεκίνησε ζεστός αλλά ο Ράιτ προσαρμόστηκε στη συνέχεια πάνω του. 

Η άμυνα ήταν αυτή που κρατούσε τον Ολυμπιακό στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Ράιτ να μοιράζει συνέχεια τάπες όμως η επίθεση με εξαίρεση τον Μπραζντέικις (τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 9 πόντους και 5 ριμπαόυντ) δε λειτουργούσε καλά καθώς Κάνααν και Πίτερς δεν είχαν καταφέρει να συνδεθούν με το βαυαρικό καλάθι. Με τους δύο αρχισκόρερ κλεισμένους, η μπάλα έμενε συχνά στα χέρια του Γουόκαπ ο οποίος δεν εκτελούσε καλά. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Μπάγερν να προσπεράσει όμως ένα σουτ του Πίτερς προστάτευσε το ισχνό ερυθρόλευκο προβάδισμα (14-18). 

Εκμεταλλεύτηκε τις αδράνειες του Ολυμπιακού η Μπάγερν

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Μπάγερν θέλησε να χτυπήσει τα αργά πόδια του Σίκμα και το κατάφερε σκοράροντας... μόνο κατ' αυτόν τον τρόπο με τον Μπαρτζώκα να βάζει άρον άρον τον Πετρούσεφ. Ο Γουίλιαμς-Γκος με τον Λαρεντζάκη έδωσαν βοήθειες στην επίθεση όμως το δεύτερο φάουλ του πρώτου έφερε στο παρκέ τον Μήτρου-Λονγκ με ένα πεντάλεπτο να απομένει για το ημίχρονο. 

Ο Σέρβος αν και χωρίς να είναι στο 100% προστάτεψε πολύ καλύτερα το ζωγραφιστό και αυτόματα η άμυνα βελτιώθηκε. Η επίθεση είχε αρχίσει να βρίσκει ρυθμό μέσω της καλής κυκλοφορίας. Το τάιμ άουτ του Λάσο λειτούργησε ευεργετικά με τους παίκτες του να χτυπούν από μέση απόσταση και να βρίσκουν εκ νέου σκορ. Δύο εύκολα και σχεδόν ανεπίτρεπτα λάθη του Μήτρου-Λονγκ χάλασαν τον ρυθμό τον ερυθρόλευκων και ο Γουάιλερ-Μπαμπ έβαλε με buzzer-beater μπροστά την Μπάγερν στο ημίχρονο (38-35).

Καλό ξεκίνημα η Μπάγερν στο δεύτερο μέρος, ο Γουόκαπ διόρθωσε την εικόνα του Ολυμπιακού

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Μπάγερν συνέχισε να εκμεταλλεύεται τον εξαιρετικό Ιμπάκα. Καλός και άγιος ο Κουμάτζε της Άλμπα, αλλά ο Ράιτ σήμερα πήρε πραγματική γεύση του τι σημαίνει Euroleague. Η επίθεση είχε κολλήσει και έτσι οι Βαυαροί ξέφευγαν όλο και περισσότερο. Με τον Ιμπάκα να κάθεται στον πάγκο μετά από δυο καλές άμυνες του Ράιτ, ο Ολυμπιακός βρήκε δικό του 4-0 όμως το τηλεοπτικό τάιμ άουτ ήρθε πάνω στην ώρα για τον Λάσο.

Όταν η επίθεση μπλόκαρε εκ νέου, ο Τόμας Γουόκαπ ανέλαβε να την ξεκολλήσει. Με προσωπικές ενέργειες και εύστοχο ελέυθερο σουτ, ο "Θωμάς" θυμήθηκε τον καλό του εαυτό και βοήθησε τα μέγιστα τους ερυθρόλευκους οι οποίοι ξεκίνησαν ξανά να προστατεύουν την μπάλα και να θωρακίζουν το αμυντικό ριμπάουντ. Ο Φίλιπ Πετρούσεφ ήταν εξαιρετικός στα λεπτά που αγωνίστηκε και οι ερυθρόλευκοι έμπαιναν σε θέση οδηγού στην τελευταία περίοδο (51-54).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyu2ilbq2cx5)

Η άμυνα, ο Πετρούσεφ και η... πάσα της σεζόν από τον Λαρεντζάκη του έδωσαν τη νίκη

Ο Τόμας Γουόκαπ συνέχισε να οδηγεί την επίθεση των ερυθρόλευκων στέλνοντας το προβάδισμα στο +7 (53-60), όμως ο Ιμπάκα επέστρεψε για να πάρει το παιχνίδι μόνος του. Ή καλύτερα, παρέα με τον Σιλβέν Φρανσίσκο ο οποίος ήταν άξιος συμπαραστάτης του και σκόραρε όταν ο έμπειρος ψηλός δεν μπορούσε. Από την άλλη ο Μπαρτζώκας είδε τους Λαρεντζάκη και ΜακΚίσικ να βάζουν μεγάλα σουτ και να δίνουν πολύτιμες ανάσες στους Πειραιώτες ενόψει του τελευταίου πενταλέπτου. Όμως τα χαμένα επιθετικά ριμπάουντ συνέχιζαν να είναι ο μεγαλύτερος... βραχνάς για τους ερυθρόλευκους με τους Βαυαρούς να μένουν χάρη στις δεύτερες ευκαιρίες τους σε θέση να πάρουν το παιχνίδι.

Πάνω που η Μπάγερν κατάφερε να φέρει με τον Ιμπάκα το παιχνίδι στην μία κατοχή, ένα δώρο του Ράντονσιτς έδωσε ευκαιρία στους ερυθρόλευκους να ξεφύγουν στο τελευταίο δίλεπτο. Ο Πετρούσεφ με δύο βολές και ένα ριμπάουντ έδωσε την ανάσα που χρειαζόταν όμως ο Γουίλιαμς-Γκος δεν έβαλε το τρίποντο για το +8. Ο Φρανσίσκο μείωσε, ο Γουόκαπ δεν σκόραρε αλλά οι Βαυαροί και αστόχησαν με τον Ομπστ, και δεν έκαναν φάουλ στον Πετρούσεφ με τον Λαρεντζάκη να κάνει την... πάσα της σεζόν (πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Ιμπάκα). Ο Φρανσίσκο μείωσε ξανά στο καλάθι, 

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 38-35, 51-54, 72-76

FC Bayern Munich-Olympiacos Piraeus | Round 25 Highlights | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague