Ένα από τα πιο θεαματικά παιχνίδια της σεζόν στην Premier League, Νιουκάστλ και Λούτον ήρθαν ισόπαλες με 4-4 στο "St James' Park" με τους "νεοφώτιστους" να φλερτάρουν με τη νίκη χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις για... πέμπτο γκολ. Η Λούτον είναι μακράν η πιο βελτιωμένη ομάδα από εκείνες που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού και βρήκε σε δεύτερο σερί παιχνίδι της 4 τέρματα, μετά τη νίκη της κόντρα στην Μπράιτον την περασμένη αγωνιστική.

Οι "Καρακάξες" προηγήθηκαν εις διπλούν με γκολ του Λόνγκσταφ στο 7' και στο 23' με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν και τις δύο φορές γκολ ισοφάρισης με Όσο στο 21' και Μπάρκλεϊ στο 40'. Στο δεύτερο μέρος η Λούτον βρήκε μέχρι και προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη στο πέναλτι του Μόρις στο 59' και γκολ του Αντεμπάγιο στο 62'. Ο Μπρούνο Γκιμαράες όμως ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και κουβάλησε αρκετά τη Νιουκάστλ με την ασίστ του στον Τρίπιερ για το 3-4 να είναι "χάρμα οφθαλμών". Ο Χάρβεϊ Μπαρνς επέστρεψε με γκολ ισοφαρίζοντας σε 4-4 με τον Ογκμπένε να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 90+7' για το "κόπλο γκρόσο".

Θρίλερ και στο Μπέρνλι - Φούλαμ, μόνη άνετη η Μπράιτον

Η Φούλαμ ήταν κυρίαρχη απέναντι στην Μπέρνλι και βρήκε δύο τέρματα μέσα σε... 4 λεπτά. Πρώτα με τον Παλίνια στο 17' και έπειτα με τον Ροντρίγκο Μουνίθ στο 21'. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα συνέχισε να πιέζει όμως έπεφτε πάνω στον εξαιρετικό Τράφορντ που... διόρθωσε την (μικρή) ευθύνη που είχε στο δεύτερο (εντυπωσιακό) γκολ που δέχθηκε. Οι αποκρούσεις του νεαρού Άγγλου έδωσαν την ευκαιρία στην Μπέρνλι να μειώσει με συνεργασία των δύο χειμερινών μεταγραφών της καθώς ο Ασινιόν έκανε την ασίστ στον Ντατρό Φοφανά για το 1-2 στο 71'. Ο νεαρός επιθετικός βρήκε και γκολ ισοφάρισης στο 90+1 και έδωσε πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του Κομπανί ενόψει της συνέχειας!

Η Μπράιτον αντίθετα πήρε μια πιο "χαλαρή" νίκη καθώς στο ημίχρονο κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας προηγείτο με 3-0 χάρη στα τέρματα των Ντανκ (3'), Χίνσελγουντ (33') και Μπουονανότε... ένα λεπτό αργότερα (34'). Ο ρυθμός των "Γλάρων" έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο όμως το γκολ του Ματετά στο 71' για το 3-1 λειτούργησε σαν... ξυπνητήρι με τον Ζοάο Πέδρο να διαμορφώνει στο 85' το τελικό 4-1.