Η ώρα της κρίσεως ήρθε για τον Ντάνι Άλβες. Η δίκη του για φερόμενη σεξουαλική επίθεση είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το πρωί της Δευτέρας (05/02) στην Βαρκελώνη ενώ θα συνεχιστεί τόσο την Τρίτη (06/02) όσο και την Τετάρτη (07/02). Ο Βραζιλιάνος βρίσκεται αντιμέτωπος με πολυετή ποινή αφού η Εισαγγελία ζητά φυλάκιση εννέα ετών ενώ η ιδιωτική εισαγγελία την μέγιστη που είναι στα δώδεκα έτη. Φυσικά, η πολύκροτη υπόθεση του άλλοτε αστέρα της Μπαρτσελόνα έχει βρεθεί στο επίκεντρο των ΜΜΕ.

Χαμός με 28 μάρτυρες και 270 δημοσιογράφους για τη δίκη του Ντάνι Άλβες

Ενδεικτικό του... πανζουρλισμού που επικρατεί για την υπόθεση της σεξουαλικής επίθεσης του Ντάνι Άλβες είναι πως στη δίκη του θα υπάρξουν 28 μάρτυρες ενώ 270 δημοσιογράφοι απ' όλο τον κόσμο θα καλύψουν το γεγονός το οποίο φυσικά θα είναι το πρώτο θέμα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Υπενθυμίζεται ότι ο Ντάνι Άλβες κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση για φερόμενο έγκλημα που συνέβη το βράδυ της 30ης προς 31ης Δεκεμβρίου του 2022 σ' ένα μπάνιο ενός νυχτερινού μαγαζιού στη Βαρκελώνη ενώ ο Βραζιλιάνος  βρίσκεται υπό κράτηση από τις 20 Ιανουαρίου του 2023, με τις απόποιρες της υπεράσπισης του για αποφυλάκιση υπό όρους να μην... πιάνουν τόπο αφού η Δικαιοσύνη έδειξε συστηματική άρνηση λόγω του υψηλού κινδύνου φυγής.

Πως θα διεξαχθεί η δίκη του Ντάνι Άλβες

Η δίκη θα διεξαχθεί κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες καθώς οι αρχές έχουν επιβάλλει αυστηρά μέτρα προκειμένου να τηρηθεί το απόρρητο της διαδικασίας και να διατηρηθεί η ταυτότητα του φερόμενου θύματος. Τα ΜΜΕ που θα καλύψουν τη δίκη, θα μπορούν να παρακολουθούν την διαδικασία σε διπλανό δωμάτιο μέσω κλειστού κυκλώματος τηλέορασης ενώ δεν θα έχουν το δικαίωμα να καταγράψουν εικόνα ή ήχο. Παρ' όλα αυτά, θα μπορούν να μεταδώσουν γραπτά και ζωντανά τόσο τις δηλώσεις του Ντάνι Άλβες οσο και των 28 μαρτύρων.

Όταν το φερόμενο θύμα κληθεί να καταθέσει, οι δημοσιογράφοι δεν θα επιτραπεί να τη δουν. Ειδικότερα, θα είναι το μοναδικό μέρος της δίκης που δεν θα πραγματοποιηθεί ανοιχτά αφού στόχος είναι να διασφαλιστεί η ταυτότητα του φερόμενου θύματος. Μάλιστα, για να μην υπάρξει η πιθανότητα διαρροής για την ταυτότητα της θα παραμορφωθεί η φωνή της και η εικόνα της θα είναι αλλοιωμένη. Σημειώνεται ότι θα χωρίζει τον Ντάνι Άλβες με την καταγγέλουσα μια οθόνη έτσι ώστε να μην υπάρχει οπτική επαφή των δυο τους.