Η ήττα στα πέναλτι (με σκορ... 1-0) από τη Νότια Αφρική στην Ακτή Ελεφαντοστού, στα προημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, σηματοδότησε τη λήξη πορείας για το Πράσινο Ακρωτήρι και τον ερχομό του Τζοβάνε Καμπράλ στο Φάληρο, για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο 25χρονος ακραίος, που ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ την πρώτη Φεβρουαρίου, ξεναγήθηκε στο Καραϊσκάκη και έβγαλε τις πρώτες φωτογραφίες του με την ερυθρόλευκη. 

Η προσθήκη του Καμπράλ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού ο Αφρικανός έχει πορτογαλικές προσλαμβάνουσες, υπαγμένος εξ απαλών ονύχων στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά και ιταλική εμπειρία, καθώς δόθηκε δανεικός πρώτα στη Λάτσιο και έπειτα στη Σασουόλο. Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε μαζί με τον Ρούμπεν Βέζο στις 31 Ιανουαρίου, δηλαδή την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου


cabral_olympiakos_1



Ύστερα από μια απαραίτητη ανάσα, ο Καμπράλ θα βρίσκεται στη διάθεση του Κάρλος Καρβαλιάλ, για τις προσεχείς δύσκολες υποχρεώσεις της ομάδας. Ο 25χρονος διεθνής έκανε τις πρώτες δηλώσεις του στο Olympiacos TV. 





Ολυμπιακός: Οι πρώτες δηλώσεις του Καμπράλ 


Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ. Νομίζω πως είναι μία όμορφη ευκαιρία για να δείξω τι ποδόσφαιρο μπορώ να παίξω. Ευχαριστώ πολύ τον Ολυμπιακό για την ευκαιρία που μου δίνει και θα δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα.

cabral_olympiakos_10
cabral_olympiakos_9
cabral_olympiakos_6
cabral_olympiakos_2



Δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά όταν άκουσα για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, γιατί παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό. Εδώ άλλωστε, αγωνίζονταν πολλοί Πορτογάλοι ποδοσφαιριστές και πέρασαν από εδώ σπουδαίοι διεθνείς.


Όταν μου έκαναν την πρόταση χάρηκα πολύ και βρίσκομαι εδώ για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Μου αρέσει να σκοράρω, να δίνω ασίστ και να βοηθάω τους συμπαίκτες μου.

Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ κι ελπίζω στο τέλος της σεζόν να καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας.


cabral_olympiakos_8
cabral_olympiakos_5
cabral_olympiakos_4
cabral_olympiakos_3



Υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό πολλοί παίκτες που παίζαμε ως αντίπαλοι στην Πορτογαλία και κάποιοι που γνώρισα στην ακαδημία της Σπόρτινγκ.

Χάρηκα πολύ που θα ερχόμουν σ' έναν σύλλογο όπου ανήκουν Πορτογάλοι ποδοσφαιριστές τους οποίους γνωρίζω. Αυτό με βοηθάει να προσαρμοστώ καλύτερα και νομίζω πως όλα θα πάνε καλά


cabral_olympiakos_7