Αυτό, είναι Ολυμπιακός. Δεν είναι η πρόκριση. Δεν είναι το εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι το ατομικό ταλέντο. Δεν είναι η προσωπικότητα του συνόλου. Αυτό που ηλέκτρισε την ατμόσφαιρα το μεσημέρι της Τρίτης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ήταν η αύρα που έβγαζε η ομάδα Κ19 του συλλόγου. Η ταύτιση με τον κόσμο. Η ωραία ποδοσφαιρική «αλητεία». Η αυτοπεποίθηση. Η μενταλιτέ του predator. Στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Ολυμπιακό. Ως σύλλογο, ως κοινωνική ομάδα.

Τα πιτσιρίκια του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου δεν απέκλεισαν απλά την Ίντερ. Εδωσαν ένα μάθημα σε όλους (μας). Ένα σκληρό μάθημα για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, στο σύνολό του.

"Διαμάντια" του Ολυμπιακού εκπαιδευμένα στου Ρέντη

Βλέπεις αυτά τα Ελληνόπουλα, εκπαιδευμένα στο «σπίτι» σου, εξελιγμένα στις εγκαταστάσεις, στα χέρια σου. Να βγάζουν αυτόν τον χαρακτήρα στον αγωνιστικό χώρο, αυτή την ποιότητα. Αυτό τον «τσαμπουκά». Να παίζεις με την Ίντερ για 25 λεπτά, με 10 παίκτες, και να μη δείχνεις φόβο. Να έχεις το θράσος και την αυτοπεποίθηση του αρπακτικού.

Από εδώ έχετε διαβάσει πολλάκις αναφορές σε αυτά τα «διαμάντια» που έχει παράξει η ακαδημία του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Ξέρεις, φίλε αναγνώστη, ότι υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής ονόματι Μπάμπης Κωστούλας, που δεν έχει γίνει ακόμη 17 ετών (30/05/2007). Τον έχεις ακούσει. Αλλά εάν έτυχε να δεις το παιχνίδι Ολυμπιακός - Ίντερ για το Youth League, θα κατάλαβες ότι το όνομα δεν έχει καμία σχέση με όσα βλέπεις στο γήπεδο. Ενα ποδοσφαιρικό «τέρας», παραγωγής Ολυμπιακού. Θέμα χρόνου η άνοδος στην πρώτη ομάδα. Θέμα δουλειάς η παγκόσμια αναγνώριση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyyxnrndgkyh)

Παίκτες σωματικά και πνευματικά έτοιμοι για την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού

Είδες έναν δίμετρο κεντρικό αμυντικό, ονόματι Ισίδωρος Κουτσίδης. Επαιξε με την Κ19. Αλλά είναι βασικός στον Ολυμπιακό Β. Ετοιμος. Από κάθε άποψη. Σωματικά, πνευματικά, ποδοσφαιρικά. Μόλις έκλεισε τα 19 του. Η άνοδος στην πρώτη ομάδα, αυτονόητη.

Όπως και του «κομπιούτερ» αυτής της ομάδας και της ομάδας Β, Χρήστου Μουζακίτη. Ένας... 17χρονος Γκιγιέρμε, με αριστερό πόδι και προσωπικότητα ηγέτη. Είδες τον Παπακανέλλο, ένα αυθεντικό ελίτ ταλέντο, που έρχεται.

Γενικώς, είδαμε... και τι δεν είδαμε. Διότι αυτός ο Ολυμπιακός, η Κ19, που προκρίθηκε με τρόπο πανηγυρικό και απολύτως δίκαιο απέναντι στην Ίντερ και βρίσκεται στους «16» του Champions League Νέων, είναι μια ομάδα που κατά τους ανθρώπους της ιταλικής ομάδας μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο. Προσοχή, δεν το λένε για να χρυσώσουν το χάπι της δικής τους ήττας. Το εννοούν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyyxeks1zhax)

Οι ύμνοι των ανθρώπων της Ίντερ για τον Ολυμπιακό

Ο Κρίστιαν Κίβου, κορυφαίος κεντρικός αμυντικός του παρελθόντος, αρχηγός της Ίντερ και της Εθνικής Ρουμανίας και σήμερα προπονητής της Κ19 των Νερατζούρι, ήταν απόλυτος: «Ο Ολυμπιακός είναι τόσο καλή ομάδα, με τόση ποιότητα στην επίθεση και σταθερότητα στην άμυνα, που στα μάτια μου μπορεί να φτάσει έως το τέλος και να κατακτήσει τον τίτλο».

Ακόμη, όμως, κι αν ο Ολυμπιακός δεν κερδίσει τίποτε. Ακόμη κι αν αποκλειστεί στον επόμενο γύρο, αυτό που έχει καταφέρει η ακαδημία του συλλόγου είναι το ζητούμενο. Βγάζει παίκτες. Ένα «εργοστάσιο» παραγωγής ποδοσφαιριστών έτοιμων, καλά εκπαιδευμένων και έτοιμων, ποδοσφαιρικά, σωματικά και πνευματικά.

Ο Ολυμπιακός έχει και θα κατακτήσει πολλούς τίτλους ακόμη. Αλλά το να τα καταφέρει βάζοντας στην ομάδα «δικά του» παιδιά είναι το παν. Είναι το απόλυτο όνειρο. Ένα όνειρο που μπορούν να ζήσουν αυτά τα πιτσιρίκια που άφησαν εκτός Youth League την καλύτερη ακαδημία της Ιταλίας και πρωτοπόρο στο πρωτάθλημα, Ίντερ. Θυμηθείτε. Ό,τι είδατε προήλθε από παιδιά 16-19 ετών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyyz63zzapmp)