Για πρώτη φορά στην ιστορία του νεοσύστατου Nations League η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου βρέθηκε με... προαγωγή στη δεύτερη κατηγορία, γεγονός που προσέδωσε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη διαδικασία της κλήρωσης, καθώς εκ των προτέρων γνωρίζαμε ότι οι αντίπαλοι που θα βρίσκαμε στο δρόμο μας θα ήταν σαφώς πιο ισχυροί και πιο εμπορικοί από εκείνους που συναντούσαμε στην τρίτη κατηγορία της διοργάνωσης. Η αλήθεια, είναι βέβαια ότι μας έλαχε το πιο... ανεπιθύμητο ραντεβού, αυτό με την εθνική Αγγλίας. 

Οι αντίπαλοι της εθνικής Ελλάδος στον όμιλο του Nations League

Παρουσία του Γιώργου Καραγκούνη που αποτέλεσε ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς και από το χέρι του Αλεξάντερ Κόλαροφ που έφερε εις πέρας τη διαδικασία της κλήρωσης στη δεύτερη κατηγορία, η κληρωτίδα της ΟΥΕΦΑ έστειλε στο δρόμο της εθνικής Ελλάδος την ανεπιθύμητη Αγγλία, την Φινλανδία και την Ιρλανδία με μια... απίθανη καραμπόλα. 

Η κληρωτίδα της ΟΥΕΦΑ τοποθέτησε αρχικά το Καζακστάν στην αγκαλιά του Κέιν και του Μπέλιγχαμ, αλλά βάσει προκύρηξης της κλήρωσης, λόγω του μακρινού ταξιδιού, οι Καζάκοι... μεταφέρθηκαν όμιλο και κάπως έτσι η εθνικη μας ομάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με τη χειρότερη δυνατή κλήρωση. Κι όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται είναι και μια κλήρωση που μπορεί να φέρει τους διεθνείς μας αντιμέτωπους με τον... Γκουστάβο Πογιέτ, αν τελικά ο Ουρουγουανός αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής και καταλήξει σε "γάμο" με την Ιρλανδία που τον πιέζει ασφυκτικά να αποδεχτεί την πρόταση της Ομοσπονδίας! 

Τα εισιτήρια από το Nations League για το Μουντιάλ

Με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες - και κυρίως τις... μικρότερες δυνάμεις- να αντιλαμβάνονται τη χρησιμότητα της διοργάνωσης σε ότι αφορά την εξασφάλιση μιας θέσης στα τελικά ενός Euro ή ενός Μουντιάλ, η κλήρωση που φιλοξενήθηκε στο Παρίσι είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Άλλωστε χάρη στο Nations League η εθνική μας ομάδα διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες της να βρεθεί στα τελικά του Euro 2024 στη Γερμανία με το εισιτήριο να κρίνεται στα playoffs του Μαρτίου με αντιπάλους Καζακστάν και Γεωργία ή Λουξεμβούργο.

Το επόμενο Nations League προσφέρει τέσσερα εισιτήρια για το επετειακό Μουντιάλ του 2026, καθώς η Ευρώπη θα έχει 16 εκπροσώπους στην τελική φάση, με τα 12 εισιτήρια να εξασφαλίζονται μέσω των κλασσικών προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ευρωπαϊκή ζώνη και τα εναπομείναντα τέσσερα να προκύπτουν μέσα από το Nations League. 

Οι όμιλοι του επόμενου Nations League

Αναλυτικά οι όμιλοι σε όλες τις κατηγορίες του επόμενου Nations League: 

4Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1ος όμιλος: Λιθουανία ή Γιβραλτάρ, Σαν Μαρίνο, Λιχτενστάιν
2ος όμιλος: Μολαδαβία, Μάλτα, Ανδόρα

3Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1ος όμιλος: Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Σλοβακία, Εσθονία
2ος όμιλος: Ρουμανία, Κόσοβο, Κύπρος, Λιθουανία ή Γιβραλτάρ
3ος όμιλος: Λουξεμβούργο, Βουλγαρία, Βόρεια Ιρλανδία, Λευκορωσία
4ος όμιλος: Αρμενία, Νήσοι Φερόε, Βόρεια Μακεδονία, Λετονία

2Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1ος όμιλος: Τσεχία, Ουκρανία, Αλβανία, Γεωργία
2ος όμιλος: Αγγλία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Ελλάδα
3ος όμιλος: Αυστρία, Νορβηγία, Σλοβενία, Καζακστάν
4ος όμιλος: Ουαλία, Ισλανδία, Μαυροβούνιο, Τουρκία

1Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1ος όμιλος: Κροατία, Πορτογαλία, Πολωνία, Σκωτία
2ος όμιλος: Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισραήλ
3ος όμιλος: Ολλανδία, Ουγγαρία, Γερμανία, Βοσνία
4ος όμιλος: Ισπανία, Δανία, Ελβετία, Σερβία