Η Ελλάδα ήταν κυριαρχική απέναντι στην Κίνα, 22-9, και ξεσάλωσε, για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων, μετά το 16-8 με το οποίο έχασε από την Ισπανία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. Η εθνική πόλο Γυναικών εξασφάλισε, όπως αναμενόταν, τη δεύτερη θέση στον όμιλό της και το Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, θα αντιμετωπίσει το Καζακστάν στα μπαράζ για την πρόκριση στα προημιτελικά, εκεί που κατά πάσα πιθανότητα θα την περιμένει η Ιταλία. Μάλιστα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των "σετερόσα", οι οποίες θρηνούν την απώλεια μιας εμβληματικής φυσιογνωμίας του πόλο Γυναικών και της Οριζόντε Κατάνια, του Τζουζέπε λα Ντέλφα, που πέθανε στα 54 του, μίλησε για εκδίκηση, εξαιτίας της ήττας στο μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν, 7-6, που έδωσε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ομάδα της Αλεξίας Καμμένου. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyzvu63ukl6x)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyzw53tnf4yp)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyzw666bz2td)


Ελλάδα-Κίνα: Από την αρχή ως το τέλος


Απέναντι σε μια αντίπαλο κάποτε ανταγωνιστική και τώρα σχετικά αδύνατη, η Εθνική έδειξε τι μπορεί να κάνει κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Οι διεθνείς ξεκίνησαν με το 7-2 στο πρώτο οκτάλεπτο, δέχθηκε μάλιστα γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτά του, και από εκεί και ύστερα ουδόλως απειλήθηκε. Όλες οι μηχανές, περιφέρεια, φτερά και δύο μέτρα, δούλευαν στην εντέλεια, με την Κίνα να μην προβάλει αντίσταση. Η Εθνική έκανε ένα σερί για να μην... ξανασχοληθούμε με το παιχνίδι στις αρχές του τρίτου οκτάλεπτου, όταν μετέτρεψε το 11-4 σε 16-5 και "κλείδωσε", αν εν τέλει υπήρχε αμφιβολία μία στο εκατομμύριο, τη νίκη. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyzw8duh8fcp)

Προβοκάτσια με λόγο


Στο τέλος, αυτό που απέμεινε ήταν η προπηλάκιση της Έλενας Ξενάκη από την Ντονγκ, με την απόφαση των διαιτητών για διπλή αποβολή με αντικατάσταση, αν και η Ελληνίδα φουνταριστός φάνηκε πως ήταν... θύμα, δηλαδή δεν ακούμπησε την αντίπαλό της. Η Ξενάκη ζημιώθηκε, αφού δεν θα είναι παρούσα με το Καζακστάν, ωστόσο όλο αυτό μοιάζει να έγινε με λόγο, καθώς πριν ένα χρόνο, σε κοινή προετοιμασία στον Πειραιά, οι δύο ομάδες έπαιξαν ξύλο και των γονέων. Γι' αυτό, κιόλας, η Ξενάκη δεν προκάλεσε, παρ' όλα αυτά πλήρωσε την αβαρία των διαιτητών που... βαριόντουσαν να αποβάλουν μόνο μία παίκτρια.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyzwbczxprtl)