Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν δύο λόγους για να αγωνίζονται με το βλέμμα τους ψηλά στην αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής της Super League με τον ΟΦΗ, στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” που ολοκληρώθηκε με το επιβλητικό 4-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Ο πρώτος ήταν καθαρά συναισθηματικός. Αφορούσε την ανάγκη για υπέρβαση που βιώνουν διαχρονικά οι παίκτες του Ολυμπιακού κάθε φορά που το ημερολόγιο βρίσκεται στα πέριξ της 8ης Φεβρουαρίου. 

Όποτε ματς του Ολυμπιακού διεξάγεται είτε ανήμερα, είτε κοντά στη συγκεκριμένη ημερομηνία, πάντα οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας παλεύουν να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να τιμήσουν τα θύματα της μεγαλύτερης τραγωδίας στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Όποιοι κι αν είναι, απ’ όποια χώρα κι αν προέρχονται. Η συναίσθηση του ανθρώπινου πόνου που βιώνουν επηρεάζει πάντα τον ψυχισμό τους πριν από αυτά τα ιδιαίτερα παιχνίδια.

Το "πάρτι" του Ολυμπιακού με προσκεκλημένο τον Μεντιλίμπαρ

Αυτή τη φορά, όμως, οι “ερυθρόλευκοι” ποδοσφαιριστές είχαν έναν πρόσθετο λόγο να έχουν στραμμένο ψηλά το βλέμμα τους σε κάθε τους ενέργεια. Όχι στον ουρανό, αλλά στις σουίτες του “Γεώργιος Καραϊσκάκης, εκεί απ’ όπου τους παρακολουθούσε για πρώτη φορά ο νέος τους προπονητής: Ο κάτοχος του Europa League με τη Σεβίλλη, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι ο Βάσκος τεχνικός θα ήθελε να καταγράψει τις προσπάθειες των παικτών του σε ένα πιο ανταγωνιστικό παιχνίδι, ενόψει της δικής του πρεμιέρας στον “ερυθρόλευκο” πάγκο με αντίπαλο τη Φερεντσβάρος το βράδυ της Πέμπτης 15/2 (19.45) για τα playoffs του UEFA Conference League.

Γιατί ο ΟΦΗ που εμφανίστηκε στο Φάληρο όχι μόνο δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά περισσότερο έμοιαζε με… σάκο του μποξ σε μια περίοδο που ο μεν Πέπε Μελ φαντάζει ολοένα και πιο ανήμπορος να δώσει τέλος στο ναυάγιο των Κρητικών, ο δε Μιχάλης Μπούσης πολλαπλασιάζει την αγωνία για το μέλλον της ομάδας αφήνοντας πίσω του ολοένα και πιο δυνατά σημάδια αποχώρησης.

Ο κεφάτος Ολυμπιακός και το... ναυάγιο του ΟΦΗ

Η εικόνα των φιλοξενούμενων στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” ήταν κάτι περισσότερο από αποκαρδιωτική από το πρώτο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης. Άλλο που δεν ήθελαν οι παίκτες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου. Ο υπηρεσιακός τεχνικός του Ολυμπιακού τοποθέτησε τον Κώστα Φορτούνη στη φυσική του θέση, χρησιμοποίησε στα άκρα της επίθεσης Μασούρα και Ποντένσε και οι Πειραιώτες έστησαν με το… καλησπέρα πάρτι στα καρέ του Μπάουμαν.

Στο 9’ το σκορ ήταν ήδη 2-0 (από γκολ του Μασούρα στο 6’ όταν ο διεθνής άσσος εκμεταλλεύτηκε τραγική αντίδραση του τερματοφύλακα των Κρητικών και από τέρμα του Ελ Κααμπί τρία λεπτά αργότερα) και χωρίς ίχνος υπερβολής το 3-0 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο έμοιαζε εξαιρετικά “φτωχό” για να καταγράψει τον… βομβαρδισμό των γηπεδούχων. Το τρίτο γκολ του Πονένσε στο 34’ απλά επιβεβαίωνε την τεράστια διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, με τους φιλοξενούμενους να πελαγοδρομούν!

Η... ζωγραφιά του Φορτούνη και το ντεμπούτο του Καμπράλ

Όπως γίνεται αντιληπτό μοναδικό ζητούμενο στην επανάληψη ήταν το ύψος του τελικού σκορ. Στο 58' ο Κώστας Φορτούνης εκμεταλλεύτηκε υπέροχη κάθετη πάσα του εξαιρετικού Τσικίνιο και με... λόμπα αλά τένις πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μπάουμαν για να διαμορφώσει το 4-0. 

Η είσοδος του Ζοβάνε Καμπράλ στο τελευταίο ημίωρο, αν μη τι άλλο προσέφερε μια έξτρα... πινελιά ενδιαφέροντος στο τελευταίο ημίωρο, με τον εξτρέμ από το Κάπο Βέρντε να παίρνει τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής με την ερυθρόλευκη φανέλα και να χάνει, μάλιστα, μεγάλη ευκαιρία να χριστεί σκόρερ στο 72'. Τελικά το 4-0 δεν έμελλε να διαφοροποιηθεί με τις δύο ομάδες να μοιράζονται μόνο τα... δοκάρια καθώς Κάρμο (39') και Μπάκιτς (79") είδαν τους "κεραυνούς" τους να σταματούν στην ίδια εστία. 

Το φινάλε της αναμέτρησης βρήκε τον Συλαϊδόπουλο να ξεκουράζει παίκτες ενόψει Φερεντσβάρος, τους παίκτες του Ολυμπιακού να ετοιμάζονται να υποδεχτούν ξανά τους φιλάθλους τους στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" μετά από δύο μήνες και τους ανθρώπους του ΟΦΗ με κατεβασμένα κεφάλια να αναρωτιούνται πως θα σώσουν μια σεζόν που αρχίσει να εξελίσσεται σε... επικίνδυνα εφιαλτική. Με Μπούση, χωρίς Μπούση, πιθανότατα πάντως χωρίς τον Πέπε Μελ με τον έμπειρο τεχνικό να μοιάζει να... παραδίδει πνεύμα στο Φάληρο. 

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ορτέγα, Μπιανκόν, Κάρμο, Ροντινέι, Έσε (72' Ιμπόρα), Τσικίνιο, Φορτούνης (62' Γιόβετιτς), Μασούρας (77' Ναβάρο), Ποντένσε (46' Αλεξανδρόπουλος), Ελ Καμπί (61' Καμπράλ).
ΟΦΗ: Μπάουμαν, Αμπάντα, Γιαννούλης (46' Τοράρινσον), Βούρος, Μαρινάκης, Γκαγιέγος (46' Μοσκέρα), Γκλάζερ, Μπάκιτς, Αποστολάκης (46' Χιμένεζ), Μπάκου (81' Ριέρα), Ισέκα (62' Φελίπε).