Το γήπεδο που θα θελήσει να κερδίσει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιδιαίτερα στοιχήματα της σπουδαίας προπονητικής του καριέρας, επισκέφτηκε για πρώτη φορά το απόγευμα του Σαββάτου ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο 62χρονος Βάσκος που αναλαμβάνει από τη Δευτέρα τη δύσκολη αποστολή "ολικής επαναφοράς" των "ερυθρόλευκων" στα αγωνιστικά στάνταρντς που θέλουν να βλέπουν οι φίλοι τους, πραγματοποίησε την άτυπη πρεμιέρα του στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για να παρακολουθήσει από κοντά τη νέα του ομάδα στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ για την 22η αγωνιστική της Super League. 

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προσγειώθηκε στην Αθήνα το μεσημέρι του Σαββάτου και βρέθηκε στις σουίτες του φαληρικού γηπέδου συνοδευόμενος από συνεργάτες του που θα αποτελέσουν τα... δεξιά του χέρια στο προπονητικό επιτελείο του Ολυμπιακού. 

medilibar_karaiskaki_olympiakos_-_ofi

Από Δευτέρα στου Ρέντη ο Μεντιλίμπαρ, πρεμιέρα με τη Φερεντσβάρος 

Από τη Δευτέρα, ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού θα βρίσκεται κανονικά στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για να προπονήσει για πρώτη φορά τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους θα συνεργάζεται σε καθημερινή βάση και να ξεκινήσει τη μίνι προετοιμασία ενόψει του κρίσιμου πρώτου αγώνα με τη Φερεντσβάρος για τα playoffs του Europa Conference League (Πέμπτη 15/2, 19.45), με στόχο την πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης. 

medilibar_karaiskaki_olympiakos_-_ofi_3

Λάτρης του απλού ποδοσφαίρου ο Μεντιλίμπαρ δεν σκοπεύει να φέρει με το καλημέρα... επανάσταση στο λιμάνι. Αντίθετα με καίριες τομές και εφαρμογή απλών ποδοσφαιρικών ιδεών επιθυμεί να δώσει στον προβληματικό Ολυμπιακό του τελευταίου διμήνου, την ώθηση που εκείνη που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει όλους τους στόχους του μέχρι το τέλος της σεζόν. Και δεδομένα έχει την ικανότητα να το πράξει. Είναι πολύ νωπό, άλλωστε, το παράδειγμα της περσινής Σεβίλλης την οποία ο Μεντιλίμπαρ ανέλαβε επίσης αρχές Μαρτίου (με τους Ανδαλουσιάνους να παλεύουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στη ζώνη του υποβιβασμού) και όχι μόνο την έσωσε, αλλά την οδήγησε και στην κατάκτηση του Europa League με ιστορικούς θριάμβους απέναντι σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρόμα. 

Άλλωστε ο Μεντιλίμπαρ έφτασε στον Πειραιά με τις καλύτερες συστάσεις, αυτές του "αδελφικού του φίλου", Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος βάζει το χέρι του στη φωτιά για την επιτυχία του Βάσκου τεχνικού στον Ολυμπιακό.