Είχε... Καρέλη ο Παναιτωλικός! Οι Αγρινιώτες αν και έμειναν από νωρίς με 10 παίκτες (απευθείας κόκκινη ο Οικονόμου, 30'), άντεξαν στην πίεση του Ατρόμητου και με "λυτρωτή" τον συνήθη... ύποπτο Έλληνα φορ, πήραν αγχωτική νίκη με 1-0 για την 22η αγωνιστική της Super League ανεβαίνοντας στους 18 βαθμούς. Έχασαν ευκαιρία να... πλησιάσουν στην εξάδα οι Περιστεριώτες που παρέμειναν στην 9η θέση με 23 βαθμούς.

Σκόραρε με το... καλημέρα ο Ατρόμητος όμως ακυρώθηκε το γκολ για οφσάιντ

Ο Ατρόμητος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα μόλις στο 2ο λεπτό με τον Αντζιελέσκι ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε και ακυρώθηκε για οφσάιντ. Ο Ρομπάιγ δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής όμως ο Στεργιάκης δεν κατάφερε να μπλοκαρει τη μπάλα με αποτέλεσμα ο Αντζιελέσκι να να πάρει το ριμπάουντ και να στείλει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, ο παίκτης ήταν εκτεθειμένος και έτσι το 0-0 παρέμεινε. Ο Παναιτωλικός έκανε την πρώτη του τελική στο 5ο λεπτό με σουτ του Φακούντο Πέρες το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Τσιντώτα.

Έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο ματς ο Παναιτωλικός με τον Καρέλη

Όσο κυλούσαν τα λεπτά οι δυο ομάδες έβρισκαν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο ενώ στο 14ο λεπτό ο Ατρόμητος απείλησε με κεφαλιά του Ντε Μποκ που πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι... απάντησαν στο 19ο λεπτό με τον Τορεχόν ο οποίος εξαπέλυσε σουτ από τα όρια της περιοχής ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο πιο δίπλα από το αριστερό δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Ο Παναιτωλικός άνοιξε λογαριασμό στο ματς στο 24ο λεπτό, με τον Καρέλη να δίνει τη λύση στους Αγρινιώτες που πήραν το προβάδισμα. Ο Πέρες τροφοδότησε τον Έλληνα επιθετικό στην περιοχή ο οποίος με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα γράφοντας το 1-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz1lllpbobqx)

Με δέκα ο Παναιτωλικός από το 30' λόγω απευθείας κόκκινης στον Οικονόμου

Στο 30ο λεπτό, άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες του παιχνιδιού καθώς ο Παναιτωλικός έμεινε με δέκα παίκτες μόλις έξι λεπτά αφού πήε το προβάδισμα στο σκορ. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός με παρατεταμένες τις τάπες έπεσε πάνω στο γόνατο του Έντερ, σε μια φάση που ο ίδιος δέχτηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα αδιαμαρτύρητα. Μάλιστα, μετά την αποβολή, ο Πετράκης προχώρησε άμεσα σε αλλαγές καθώς αντικατέστησε τον Χατζηθεοδωρίδη με τον Μαλή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz1lq7bbsxeh)
Στο 43ο λεπτό, οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους με τον Μαυρία ο οποίος επιχείρησε πλασέ το οποίο και απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τσιντώντας απομακρύνοντας τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz1m1h2u8dsh)
Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45+4'). Ο Ντε Μποκ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, η μπάλα έμεινε "ζωντανή" στην περιοχή και κατέληξε στον Αντζιελέσκι ο οποίος δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα από πλεονεκτική και κοντινή θέση και έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ του Παναιτωλικού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz1m6agom60h)

Aνέβασε στροφές ο Ατρόμητος που έφτασε μια... ανάσα από το να ισοφαρίσει

Στο δεύτερο μέρος, ο Ατρόμητος μπήκε αποφασισμένος να βρει το γκολ και να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα. Οι Περιστεριώτες "άγγιξαν" την ισοφάριση στο 51ο λεπτό. Ο Κιβρκίδης έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Αντζιέλσκι έκανε την κεφαλιά όμως η μπάλα δεν του έκανε το... χατίρι καθώς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Η φάση όμως δεν σταμάτησε εκεί. Ο Βαλένσια πήρε το ριμπάουντ όμως δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα εξ' επαφής υποχρεώνονας τον Στεργιάκη σε σωτήρια απόκρουση κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz1muqksot1d)

Άντεξε στην πίεση του Ατρόμητου ο Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός είχε επικεντρωθεί κυρίως στο ανασταλτικό και αμυντικό κομμάτι λόγω του ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο ωστόσο έφτασε σε μεγάλη ευκαιρία στο 71ο λεπτό, την πρώτη του στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Λιάβας επιχείρησε να σκοράρει από δύσκολη γωνία όμως ο Τσιντώτας του είπε... όχι αποκρούοντας εντυπωσιακά. Έξι λεπτά αργότερα, οι Αγρινιώτες απείλησαν εκ νέου με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πέδρο η οποία κατέληξε πάνω από οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. 

Ο Ατρόμητος ανέβασε τις γραμμές του ενώ πίεζε ασφυκτικά τα καρέ των γηπεδούχων με στόχο να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 82ο λεπτό ο Παναιτωλικός είχε ευκαιρία με μακρινό σουτ του Χουάνπι το οποίο απέκρουσε ο Τσιντώτας ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα (86'), οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή στιγμή με κεφαλιά του Έντερ που κατέληξε άουτ. Στα εναπομείναντα λεπτά, όσο κι αν πίεσε ο Ατρόμητος δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με αποτέλεσμα να παραμείνει το 1-0 μέχρι τέλους και ο Παναιτωλικός να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz1nqwlw4kup)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεργιάκης, Οικονόμου, Μλάντεν, Στάγιτς, Μαυρίας (75΄Χουάνπι), Ντουάρτε, Πέρεζ (76΄Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης (36΄Μαλής), Τορεχόν, Ντίας (69΄Λιάβας), Καρέλης (68΄Ζοάο Πέδρο).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσιντώτας, Κιβρακίδης (78΄Αθανασίου),, Τσακμάκης (46΄Αγκ.Καμαρά), Τζαβέλλας, Ντε Μποκ (78΄Τριμμάτης) Κούντε, Γκονζάλες, Γιουμπιτάνα (67΄Βέργος), Ρομπάιγ (77΄Ντιρκς), Αντζιέλσκι, Βαλένσια.