Ο Μπρούνο Γκιμαράες έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε μια από τις πιο συναρπαστικές αναμετρήσεις της Premier League. Μετά από θρίλερ πέντε τερμάτων στο “Σίτι Γκράουντ” η Νιουκάστλ απέδρασε με τεράστιο διπλό (3-2) από την έδρα της Νότιγχαμ, σφίγγοντας περισσότερο το βαθμολογικό κλοιό στη Φόρεστ, με τους “κόκκινους” να βρίσκονται μόλις δύο βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Τρελό πρώτο ημίχρονο με τέσσερα γκολ από Νότιγχαμ και Νιουκάστλ

Ο χορός των γκολ ξεκίνησε μόλις από το 9’ όταν ο Γκιμαράες εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Τρίπιερ  δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

Η απάντηση της Νότιγχαμ ήταν όμως άμεση. Ο Ελάνγκα έφυγε στην πλάτη της άμυνας στο 26ο λεπτό και τσίμπησε τη μπάλα, προλαβαίνοντας την έξοδο του Ντουμπράβκα.

Η Νιουκάστλ πήρε νέο προβάδισμα δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ύστερα από συνεργασία των δύο στόπερ της. Ο Μπότμαν πήρε την πρώτη κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στον Σερ και εκείνος τελείωσε ωραία τη φάση από το ύψος του πέναλτι.

Το… πάρτι του πρώτου ημιχρόνου, όμως, δεν είχε ολοκληρωθεί καθώς ο Χάντσον Οντόι ισοφάρισε ξανά.

Σε αντίθετες πορείες Νιουκάστλ και Νότιγχαμ στη βαθμολογία της Premier League

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του ματς έπεσε. Ο Αβονίγι σκόραρε στο 50', όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος παίκτης ζήτησε πέναλτι, με το VAR να μην καταλογίζει καμία παράβαση.

Και αφού δεν ήρθε το γκολ για τη Νότιγχαμ, ο Γκιμαράες πέτυχε το δεύτερο του τέρμα στο 67' και έβαλε ξανά σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, με τη Νιουκάστλ να παίρνει ένα πολύτιμο τρίποντο και να μειώνει τη διαφορά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους δύο βαθμούς. Στην έβδομη θέση η ομάδα του Χάου, που επέστρεψε στις νίκες μετά την ισοπαλία απέναντι στη Λούτον.