Η Άστον Βίλα μετά την ήττα - σοκ κόντρα στην Νιουκάστλ, επανήλθε εμφατικά στις νίκες με "πεντάρα" κόντρα στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Από τη πλευρά της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προέρχεται από δύο σπουδαίες νίκες στη Premier League και τώρα οι δύο ομάδες διασταυρώνουν τα "ξίφη" τους. Οι "Κόκκινοι Διάβολοι" προηγήθηκαν νωρίς με τους "Χωριάτες" να είναι ναι μεν καλύτεροι και να ισοφαρίζουν σε 1-1, αλλά ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ είχε... διαφορετική άποψη διαμορφώνοντας το τελικό 1-2

Μπήκε καλύτερο στο παιχνίδι και προηγήθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλύτερα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έβρισκε εύκολα τους χώρους για να απειλήσει την εστία του Εμιλιάνο Μαρτίνες. Βρήκε μάλιστα, γρήγορα και τον δρόμο προς τα δίχτυα καθώς σε μία φάση διαρκείας μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μαγκουάιρ έδωσε τη μπάλα στον Χόιλουντ που έκανε το 0-1 στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης. 

Πίεσε για την ισοφάριση η Άστον Βίλα αλλά ο Ονάνα ήταν εκεί

Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου και μετά το γκολ που δέχθηκε η Άστον Βίλα άρχισε να αναλαμβάνει το ρυθμό του αγώνα. Η επιθετική της τριάδα ανέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Ένα εφιαλτικό τρίλεπτο για τους "Κόκκινους Διαβόλους", με τον Μπέιλι στο 22ο λεπτό να σουτάρει αλλά η μπάλα πέρασε οριακά δίπλα από το δοκάρι.

Η συνέχεια ήρθε με τον ΜαΓκίν να περνάει όποιον βρίσκει μπροστά του και να σουτάρει με δύναμη αλλά ο Ονάνα έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Στην αμέσως επόμενη φάση οι "Χωριάτες" βρήκαν χώρο στην άμυνα των φιλοξενούμενων με τον Γουότκινς να βρίσκεται "φάτσα" με τον Καμερουνέζο τερματοφύλακα αλλά δεν πλάσαρε σωστά.

Στη συνέχεια το παιχνίδι ισορρόπησε για λίγο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να προσπαθεί να κρατήσει λίγο μπάλα. Το πρόβλημα για τον Τεν Χαγκ είναι πως και οι δύο κεντρικοί μέσοι του, Κασεμίρο και Μαϊνού "κιτρινίστηκαν" από νωρίς. Το ημίχρονο έληξε με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ σ' ένα παιχνίδι με ρυθμό με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω.

Ισοφάρισε η Άστον Βιλα μετά από ανελέητο "σφυροκόπημα"

Το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ανάλογο με το τέλος του πρώτου καθώς οι "χωριάτες" ξεκίνησαν δυνατά με στόχο να βρουν γρήγορα την ισοφάριση. Στο 48ο λεπτό ο Γουότκινς βρέθηκε σε πολύ καλή θέση έκανε το σουτ αλλά ο Ονάνα έδιωξε με τον Νταλότ να ολοκληρώνει τη φάση διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ. 

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχιζόταν αλλά χωρίς αντίκρισμα, το μόνο που κατάφερναν ήταν να κερδίζουν διαδοχικά κόρνερ που δεν έδειχναν να ανησυχούν την ομάδα του Τεν Χαγκ. Το διαδοχικό "σφυροκόπημα" των "Χωριατών" έβρισκε πάνω στον Ονάνα μέχρι το 67ο λεπτό.

Εκεί μετά από μία ακόμη "πολιορκία" στην περιοχή των "Κόκκινων Διαβόλων" η μπάλα στρώθηκε αρχικά στον Ντιαμπί που σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει και να έρχεται ξανά στα πόδια του. Στη δεύτερη προσπάθεια όμως στην πορεία της βρέθηκε ο Ντάγκλας Λουίς που έκανε τη προβολή και ισοφάρισε σε 1-1 πανηγυρίζοντας μάλιστα προκλητικά μπροστά στον τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Ονάνα κρατούσε και ο ΜακΤόμινει έδωσε τη χαριστική βολή στην Άστον Βίλα

Το τελευταίο 20λεπτο του αγώνα ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να πιέζουν για να φέρουν το παιχνίδι "τούμπα" και να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή. Λίγο έλειψε στο 76ο λεπτό να τα καταφέρουν με τον Ντάγκλας Λουίς όμως να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στέλνοντας τη μπάλα στην... αγκαλιά του Ονάνα.

Στο 82ο λεπτό, ο Γκαρνάτσο βρήκε χώρο σύγκλινε προς τα μέσα αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο, με τον Μαρτίνες να αποκρούει εύκολα, στερώντας από τους φιλοξενούμενους το δεύτερο γκολ. Όποιος χάνει ευκαιρίες τρώει και το γκολ, κι αυτό ακριβώς συνέβη και στη περίπτωση της Άστον Βίλα.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν χώρο στην άμυνα των γηπεδούχων και ο Ντιόγκο Νταλότ είδε στο δεύτερο δοκάρι τον ΜακΤόμινεϊ με τον Σκωτσέζο διεθνή να βάζει μπροστά στο σκορ την ομάδα του στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να φτάνει τις τρεις σερί νίκες στη Premier League και να μειώνει τη διαφορά από την Άστον Βίλα στη βαθμολογία.