Βουτιά στα βαθιά νερά του Κρητικού πελάγους θα κληθεί να πραγματοποιήσει ο Τραϊανός Δέλλας, καθώς ο "Κολοσσός" του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο εκλεκτός της διοίκησης του ΟΦΗ για την αντικατάσταση του Ισπανού Πέπε Μελ, που απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας λίγες ώρες μετά τη νέα αποκαρδιωτική εμφάνιση της ομάδας στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και τη συντριβή από τον Ολυμπιακό. 

Σε αντίθεση με την επιλογή ενός προπονητή που δεν γνώριζε πρόσωπα και πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο (όπως ήταν ο Μελ) ως αντικαταστάτη του Νταμπράουσκας αυτή τη φορά οι Κρητικοί επέλεξαν έναν πιο "μπαρουτοκαπνισμένο" στα γήπεδα της Super League και μάλιστα μαθημένο στην πίεση της αποφυγής του υποβιβασμού. 

Ο ΟΦΗ, ο Δέλλας και η αβεβαιότητα

Ο Τραϊανός Δέλλας αναμένεται στο Ηράκλειο την Τρίτη 13/2 για να πιάσει δουλειά και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Κι αυτή είναι μια σημαντική λεπτομέρεια του deal ανάμεσα στις δύο πλευρές καθώς έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα και όχι μόνο βραχυπρόθεσμο μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν. 

Το ζητούμενο, βέβαια, είναι... ποιον ΟΦΗ αναλαμβάνει ο Έλληνας τεχνικός σε μια περίοδο που η αβεβαιότητα για το μέλλον της ομάδας ολοένα και φουντώνει μετά τις εξελίξεις με τον Μιχάλη Μπούση και τις άγνωστες προθέσεις του ιδιοκτήτη αναφορικά με την παραμονή του ή όχι στο Ηράκλειο. 

Προς το παρόν, ο Δέλλας καλείται να αποκαταστήσει τα... συντρίμμια που άφησε πίσω της η καταστροφική περίοδος του Πέπε Μελ στον πάγκο της ομάδας, με τον ΟΦΗ να έχει μπροστά του - μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου της Super League- παιχνίδια... φωτιά με ομάδες που παλεύουν επίσης για τη σωτηρία και ψάχνουν απεγνωσμένα νίκες. 

Στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές οι Κρητικοί υποδέχονται τον Πανσερραϊκό, ταξιδεύουν διαδοχικά σε Γιάννινα, Βόλο και κλείνουν την κανονική περίοδο αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό στο "Γεντί Κουλέ". Εξαιρετικά δύσκολη αποστολή για τον Δέλλα και τους στενούς του συνεργάτες Βασίλη Μπορμπόκη και Δημήτρη Μπουρουτζίκα που θα τον συνοδέψουν στην Κρήτη.