Το Champions League και ο ύμνος του θα ηχήσουν ξανά, για πρώτη φορά μέσα στο 2024, με την έναρξη της φάσης των "16". Τα νοκ άουτ είναι σαν τα playoffs του NBA, αφού το σόου τώρα ξεκινάει για τα βήματα που απομένουν έως τον τελικό της 1ης Ιουνίου στο Γουέμπλεϊ. Εκεί όπου οι Μάντσεστερ Σίτι (κάτοχος του τροπαίου), Ρεάλ Μαδρίτης μοιάζουν να είναι φαβορί εκτός κι αν εξουδτερωθούν νωρίτερα!

Οι δύο ομάδες φαντάζουν, στην παρούσα φάση και τα μεγάλα φσβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Θα φανεί αν θα φτάσουν και οι δύο έως τον τελικό ή μια από τις δύο, με βάση και την κλήρωση που θα διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου και η οποία πέραν από τα προημιτελικά θα βγάλει τα ζευγάρια και των ημιτελικών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cy210014z8pt)

Στην παρούσα φάση τα άλλα μεγάλα ονόματα, που είναι στους "16" είναι οι Μπάγερν Μονάχου, Παρί Σεν Ζερμέν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ίντερ (φινσλίστ πέρσι) και Μπαρτσελόνα.

Συνοπτικά τα ζευγάρια της φάσης των "16" του Champions League

  • Κοπεγχάγη - Μάντσεστερ Σίτι
  • Λειψία - Ρεάλ Μαδρίτης
  • Παρί Σεν Ζερμέν - Ρεάλ Σοσιεδάδ
  • Λάτσιο - Μπάγερν Μονάχου
  • Ίντερ - Ατλέτικο Μαδρίτης
  • Αϊντχόφεν - Ντόρτμουντ
  • Πόρτο - Άρσεναλ
  • Νάπολι - Μπαρτσελόνα

Η διαδικασία των αγώνων ξεκινάει σήμερα Τρίτη (13/2) και ολοκληρώνεται σε ένα μήνα, αφού κάθε εβδομάδα θα διεξάγονται συνολικά από τέσσερα παιχνίδια με τους αγώνες ρεβάνς τους.

Το Champions League των Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι


Η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει την Λειψία και στην παρούσα φάση είναι μακράν η πλέον φορμαρισμένη ομάδα. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, μετράει μόλις δύο ήττες σε συνολικά 31 επίσημους αγώνες που έχει δώσει την φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Μπορεί να τραυματίστηκε ο φορμαρισμένος Μπέλιγχαμ, αλλά η "Βασίλισσα" είναι γεμάτη αστέρια όπως οι Βινίσιους, Ροντρίγκο, Τσουαμενί και όχι μόνο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cy21h47n1qwh)

Εντυπωσιακή είναι και η κατάσταση της Μάντσεστερ Σίτι, με πρώτο βιολί τον Έρλινγκ Χάαλαντ, που είναι αήττητη στα τελευταία 13 παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις με 12 νίκες. Αναμένεται να έχει εύκολο έργο κόντρα στην Κοπεγχάγη η οποία από τις 12 Δεκεμβρίου όπου διακόπηκε το πρωτάθλημα, μόλις πριν μερικές μέρες έδωσε ξανλε επίσημο ματς.

Τα Ίντερ - Ατλέτικο, Παρί - Σοσιεδάδ και η Παρί Σεν Ζερμέν

Δυνατό το ζευγάρι της Ίντερ με την Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου οι δύο ομάδες είναι στα πάνω τους και διεκδικούν τίτλους στις εγχώριες διοργανώσεις τους. Φέτος οι "ροχιμπλάνκος" έχουν και δημιουργία σκοράροντας με Μοράτα, Γκριεζμάν, αφήνοντας πίσω το αντιποδόσφαιρο που συνήθιζε να παίζει ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Όσο για την Ίντερ ήταν πέρσι στον τελικό και φέτος διεκδικεί με αξιώσεις το καμπιονάτο.

Η Μπάγερν καλείτσι να ξεπεράσει την Λάτσιο, έχοντας μόλις 4 ήττες στα 33 φετινά παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις. Πάντα στα φαβορί οι Βαυαροί με τον Χάρι Κέιν να δεσπόζει στην κορυφή της επίθεσης.

Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι το φαβορί κόντρα στην Σοσιεδάδ, αλλά οι Βάσκοι ήταν η ευχάριστη έκπληξη στην φαση των ομίλων. Γιατί πέρασε ως πρώτη στον όμιλο της, νικώντας στην ισοβαθμία την Ίντερ, ενώ εκτός έμεινε η Μπενφίκα. Οι Παριζιάνοι έχουν "μπλέξει" και με το θέμα του Κιλιάν Εμπαπέ που οδεύει προς αποχώρηση το καλοκαίρι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cxrg29z95rc9)

Τι θα κάνει η Μπαρτσελόνα στο Champions League;


Προσοχή θέλει το ζευγάρι της Νάπολι με την Μπαρτσελόνα. Πολλά τα σκαμπανεβάσματα και των δύο. Οι "παρτενοπέι" έχουν πολλές εσωτερικές κόντρες και δεν θυμίζουν σε τίποτα την περσινή ομάδα, που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ιταλία. Πολλά τα στραβοπατήματα και για την Μπαρτσελόνα με τον Τσάβι να δέχεται βολές και να είναι πιεσμένος για την παραμονή του στον πάγκο. Παράλληλα ντεφορμέ παραμένει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσι.

Η Άρσεναλ αντιμετωπίζει την Πόρτο, που δεν είναι στα καλύτερα της φέτος, αλλά έχει μεγαλύτερη εμπειρία στο Champions League, από τους Λονδρέζους. Και όσο για το ζευγάρι Αϊντχόφεν - Ντόρτμουντ αξίζει μια προσοχή παραπάνω η PSV!

Champions League και στοιχημα με φαβορί πρόκρισης και κατάκτησης του τίτλου


Πάντα τα νοκ άουτ ματς του Champions League έχουν ενδιαφέρον, πέρων των όσων θα γίνουν στους αγωνιστικούς χώρους και για το στοίχημα. Με βάση τα όσα ισχύουν μέχρι στιγμής φαβορί για να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση, με βάση τις στοιχηματικές εταιρείες είναι οι Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερν Μονάχου, Ίντερ (δίνεται 1.72, έναντι 2.15 της Ατλέτικο Μαδρίτης), Ντόρτμουντ (στο 1.75, έναντι 2.07 της Αϊντχόφεν), Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα.

Στα μακροχρόνια στοιχήματα η Μάντσεστερ Σίτι, είναι σύμφωνα με τις εταιρείες, το φαβορί για κατακτήσει τον τίρλο. Η ομάδα του Πέπ Γκουσρδιόλα δίνεται στο 2.75 και δεύτερο φαβορί είναι η Μπάγερν Μονάχου με 5.00. Ακολουθεί η Ρεάλ Μαδρίτης με 6.00 και η Άρσεναλ με 8.00. Στα αουτσάιντερ οι Παρί Σεν Ζερμέν (12.00), Μπαρτσελόνα (15.00), Ίντερ (20.00), Ατλέτικο Μαδρίτης (23.00). Πολύ μεγάλες οι τιμές για Ντόρτμουντ (30.00), Νάπολι (50.00), Λειψία (75.00), Ρεάλ Σοσιεδάδ (75.00).