Η Μαρία Σάκκαρη δεν θα μακροημερεύσει στο τουρνουά του Qatar Open, αφού έχασε 2-1 (3-6, 7-6 [2], 7-5) της Τσέχας Λίντα Νόσκοβα, που βρίσκεται στο νούμερο 28 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Σάκκαρη έφτασε τις τρεις διαδοχικές ήττες, αφού μετά την πρόκρισή της στο δεύτερο γυρο του Australian Open, έχει ηττηθεί τόσο από την Ελίνα Αβανεσιάν στο δεύτερο γύρο του πρώτου Major της χρονιάς, αλλά και από τη Σοράνια Κιρστέα στο μίτινγκ του Άμπου Ντάμπι. 

Νόσκοβα-Σάκκαρη: Δύο πόντους από τη νίκη 


Η Σάκκαρη, που έχει πέσει στο νούμερο 9 της παγκόσμιας κατάταξης στην WTA, έφτασε πέρυσι στα ημιτελικά του συγκεκριμένου τουρνουά, παρ' όλα αυτά φέτος έχει... στραβώσει η χρονιά. Η Σάκκαρη προηγήθηκε 1-0 στα σετ κάνοντας αμέσως τάι μπρέικ, στο δεύτερο game, έφτασε στο 0-4 και, παρ' ότι δέχθηκε με τη σειρά της μπρέικ, με την Τσέχα να μειώνει σε 2-4, έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες στην κατάκτηση, με σκορ 6-3. 

Έμοιαζε, μάλιστα, επιτέλους να περνά ένα εύκολο απόγευμα, από εκείνα που το 2024 τής έχουν λείψει. Έκανε μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ του δεύτερου σετ και απάντησε, με ακόμα ένα τέτοιο, όταν η Νόσκοβα της "έσπασε" το σερβίς για το 3-1. Αυτές οι επιτυχίες της Τσέχας, η οποία πάλευε τα παιχνίδια που σέρβιρε η Σάκκαρη, την έφεραν σε θέση ψυχολογικής ισχύος όταν επρόκειτο να χάσει το ματς. Η Σάκκαρη σέρβιρε στο 5-4 και το 30-15, με δύο πόντους, δηλαδή, για τη νίκη, ωστόσο έκανε διπλό λάθος στο σερβίς προκειμένου η Νόσκοβα να φτάσει σε break point, το οποίο και αξιοποίησε. 

Η Σάκκαρη πολέμησε για να φτάσει το σετ στο τάι μπρέικ, παρ' όλα αυτά εκεί η Τσέχα ήταν πιο ψύχραιμη, επικρατώντας 7-2. 

Η Σάκκαρη "κοιτάζει" το χιλιάρι στο Ντουμπάι


Η Σάκκαρη δεν φθάρηκε ψυχολογικά με την απώλεια του δεύτερου σετ, αλλά η Νόσκοβα ανέκτησε πλήρως την αυτοπεποίθησή της και έβρισκε τον τρόπο να κρατά το σερβίς της. Το ίδιο έκανε και η Ελληνίδα τενίστρια, η οποία, εν τέλει, δέχθηκε το μπρέικ στο 11ο γκέιμ και έχασε 7-5. Πλέον, στρέφει την προσοχή της στο σημαντικό, για τη hard court περίοδο, WTA1000 στο Ντουμπάι, τουρνουά στο οποίο θα επιδιώξει να αλλάξει τη ρότα μιας χρονιάς που έχει αρχίσει στραβά.