Αρκούν μόνο δύο πράγματα, ώστε να αντιληφθούμε ότι απόψε (19.30) στην Τούμπα διεξάγεται ένας αγώνας με ξεκάθαρα μεγαλύτερη σημασία από τον πρώτο εκ των δύο ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην ιδιαιτερότητα ότι θα είναι το πρώτο ντέρμπι με κόσμο στις εξέδρες μετά από δύο ολόκληρους μήνες.

Πρώτα οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο "δικέφαλος" ανέβηκε στην κορυφή της Super League έπειτα από τη νίκη του 2-1 επί του «τριφυλλιού» προ δεκα πέντε ημερών κι έπειτα πως αυτή ήταν η μοναδική ήττα που κόστισε στους «πράσινους» από την ημέρα που κάθισε στον πάγκο τους ο Φατίχ Τερίμ.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: 2-1 (MD 20, 28/01/2024)

Ναι, έχασε ο Παναθηναϊκός και τον πρώτο προημιτελικό κόντρα στον Ατρόμητο, αλλά εκεί μέτρησε η πρόκριση στη ρεβάνς. Οπότε, ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Αντίθετα, η ήττα στη Θεσσαλονίκη έριξε τους "πράσινους" από την κορυφή. Οπότε, εύκολα καταλαβαίνουμε ότι το σημερινό ντέρμπι αποκτά μεγαλύτερη αξία για τις δύο ομάδες.

Τα “καρφιά” του Λουτσέσκου για τον Παναθηναϊκό και το εξώδικο

Δεν είναι μόνο η δημιουργία βάσης για πρόκριση στον τελικό. Ας δούμε και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Μετά τη λήξη της πρόσφατης αναμέτρησής τους, ο Ρασβάν Λουτσέσκου καταπιάστηκε με τη διαιτησία. Έκανε λόγο για ευνοϊκά σφυρίγματα προς τους «πράσινους».

Ακολούθησε η απάντηση από τον Παναθηναϊκό με την αποστολή εξωδίκου στο Ρουμάνο τεχνικό, ο οποίος προφανώς και θέλει να πάρει τη ρεβάνς μέσα στο γήπεδο. Μέσα στο κίνητρο παραγόντων και προπονητών, υπάρχει και η δίψα των παικτών.

Ο τελικός με τον Παναθηναϊκό που “στοιχειώνει” τον ΠΑΟΚ

Οι Θεσσαλονικείς αγνοούν τη χαρά του τίτλου από το 2021. Στην τελευταία απόπειρά τους έχασαν το Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό. Είναι εκείνος ο τελικός του 2022, που έχει στοιχειώσει το μυαλό του Λουτσέσκου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-ck5qqsnnfmc9)

Στην Τούμπα δεν έχουν προβλήματα. Με εξαίρεση την ίωση που ταλαιπώρησε τον Γιάννη Κωνσταντέλια, ο Ρουμάνος τεχνικός έχει τους πάντες στη διάθεσή του. Ακόμη και τον Έλληνα διεθνή. Με τα δύο γνωστά διλήμματα να απασχολούν τον Λουτσέσκου: Ντέλιας ή Μουργκ και Ντεσπόντοφ ή Ζίφκοβιτς. Με τον Έλληνα και τον Βούλγαρο να έχουν προβάδισμα. Α, έρχεται στην 11άδα και ο Γιόνι Ότο.

Τα διλήμματα του Τερίμ ενόψει του ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ

Ο Τερίμ πήγε στη Θεσσαλονίκη χωρίς τον Φώτη Ιωαννίδη στην αποστολή, αλλά φαίνεται ότι έμαθε ήδη να ζει χωρίς το διεθνή Έλληνα επιθετικό. Εκτός έμειναν για λόγους τακτικής οι Βέρμπιτς, Ακαϊντίν, Ούγκο, Λημνιός και Αϊτόρ, παρά το γκολ που πέτυχε ο πρώτος στις Σέρρες, ενώ ο Τζούρισιτς αποκλείστηκε λόγω της θλάσης που τον ταλαιπωρεί.

Το δίλημμα του Τούρκου κόουτς αφορά στο κέντρο της άμυνας, με τον Σένκεφελντ και τον Αράο να διεκδικούν θέση ως παρτενέρ του Γεβντάι. Αν παίξει ο Ολλανδός, τότε ο Βραζιλιάνος θα αγωνιστεί ως ανασταλτικός μέσος. Σε αντίθετη περίπτωση, στο «6» θα πάει ο Κώτσιρας.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων, υπάρχει και μία σημαντική διαφορά. Στο προηγούμενο ματς ο ΠΑΟΚ επικράτησε σε άδειες κερκίδες. Απόψε, η Τούμπα θα είναι κατάμεστη και γεννάται το ερώτημα πώς θα διαχειριστούν το περιβάλλον οι δύο ομάδες.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ONTIME".