Σάλο προκάλεσε ένα βίντεο που δείχνει έναν τρανς άνδρα να κερδίζει σε αγώνα κορασίδων την πρώτη θέση, με τη Μαρτίνα Ναβρατίλοβα να ξεσπάει εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή της για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ξέσπασε η Ναβρατίλοβα για τους τρανς άνδρες 

Η παλαίμαχη τενίστρια και δηλωμένη λεσβία ξέσπασε στα social media αναδημοσιεύοντας ένα βίντεο που δείχνει ένα τρανς αγόρι να κερδίζει την πρώτη θέση στο άλμα εις ύψος στην κατηγορία των κορασίδων.

Η οργισμένη Ναβρατίλοβα έγραψε ως λεζάντα: «Θα συνεχίσω να το λέω μέχρι να αλλάξουν οι κανόνες: τα αθλήματα των γυναικών δεν είναι χώρος για τους αποτυχημένους άνδρες αθλητές», με τις αντιδράσεις βέβαια κάτω από τη δημοσίευση να είναι αρκετές. 

Ναβρατίλοβα: "Οι τρανς είναι ελεύθεροι να αγωνιστούν στην κατηγορία των ανδρών"

Η Ναβρατίλοβα δεν άφησε αναπάντητα τα σχόλια που υπήρξαν κάτω από τη δημοσίευσή της απαντώντας χαρακτηριστικά σ' έναν ακόλουθό της: 

«Οι περισσότερες γυναίκες και τα περισσότερα κορίτσια δεν θέλουν αρσενικά κορμιά απέναντί τους σε αγώνες. Και αυτό το αγόρι απλά άφησε μακριά μαλλιά. Κρατήστε τα αρσενικά κορμιά μακριά από τα γυναικεία αθλήματα. Είναι ελεύθεροι να αγωνιστούν στην κατηγορία των ανδρών».

Για την ιστορία, ο νεαρός τρανς κέρδισε τον αγώνα με άλμα στα 1,55 μέτρα, κερδίζοντας τη δεύτερη αθλήτρια που είχε 1,52. Χαρακτηριστικό είναι όμως πως στον αντίστοιχο τελικό των αγοριών ο αθλητής που κέρδισε έκανε άλμα στα 1,72 μέτρα