Η Ελλάδα παρά την εντυπωσιακή προσπάθεια κόντρα στην Ιταλία, ηττήθηκε στο φινάλε και έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα. Η ήττα της αυτή την έφερε αντιμέτωπη με το Μαυροβούνιο για τις θέσεις 5-8 της διοργάνωσης με την Εθνική μας ομάδα να παίρνει τη νίκη με...

Το βάρος στην άμυνα "έριξαν" Ελλάδα και Μαυροβούνιο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν υποψιασμένες στον αγώνα και να δίνουν βάση στην άμυνα τους. Προηγήθηκε η Εθνική μας ομάδα με τον αρχηγό Γιάννη Φουντούλη, αλλά οι Μαυροβούνιοι βρήκαν γρήγορα την άμεση απάντηση ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5kvjobjnah)

Οι συνεχόμενες άστοχες επιθέσεις των δύο ομάδων κρατούσαν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα με τον Γκίλα να δίνει ξανά το προβάδισμα στην Ελλάδα με δύσκολο σουτ από πλάγια στο τέλος του χρόνου. Στην τελευταία επίθεση του δευτέρου οκταλέπτου όμως, ο Βούγιοβιτς έφερε το ματς στην απόλυτη ισορροπία με γκολ στον παίκτη παραπάνω.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5kwkrtqwtt)

Προηγήθηκε το Μαυροβούνιο - Γρήγορη απάντηση από την Ελλάδα

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, καθώς οι Έλληνες πολίστες βρήκαν την ευκαιρία να προηγηθούν από τη θέση του φουνταριστού με τον Νικολαΐδη. Το Μαυροβούνιο βρήκε την απάντηση με τον Ράντοβιτς αρχικά και στη συνέχεια με τον Μάτκοβιτς πήρε το πρώτο προβάδισμα του στο παιχνίδι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5kxyypyhjd)

Κάπου εκεί όμως η άμυνα της Ελλάδας "έσφιξε", ενώ βρήκε και περισσότερες λύσεις επιθετικά. Στην αρχή ο Κάκκαρης ισοφάρισε για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου και ο Παπανικολάου ξανά από τη θέση του φουνταριστού έκανε το 5-4 για την Εθνική μας ομάδα έπειτα από εντυπωσιακή συνεργασία με τον Φουντούλη

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5l4imrtyep)

Η Ελλάδα έβρισκε λύσεις στον παίκτη παραπάνω με τον Κάκκαρη να τις εκμεταλλεύεται ενώ "έβλεπε" τον Ζερδεβά να αποκρούει μέχρι και πέναλτι των Μαυροβούνιων λίγο πριν το τέλος του δευτέρου οκταλέπτου. Τελικά βέβαια κατάφεραν να μειώσουν στη τελευταία φάση του ημιχρόνου σε 6-5.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5l5p8pt0nd)

Με "κέρβερο" Ζερδεβά διατηρεί το προβάδισμα η Ελλάδα 

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν και το λιγότερο εντυπωσιακό με τις δύο αντιπάλους να ψάχνουν να βρουν λύσεις επιθετικά αλλά να μην τα καταφέρνουν. Ναι μεν οι Μαυροβούνιοι έφεραν το ματς στην ισοπαλία κάνοντας το 6-6, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν ξανά.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα που είδε τον Σκουμπάκη να εκμεταλλεύεται ξανα τη θέση του φουνταριστού και να δίνει ένα ισχνό προβάδισμα στην ομάδα του Θοδωρή Βλάχου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5l74uhj43t)

Η περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Βλαχόπουλο να βλέπει εκτός θέσης τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με ένα πολύ ωραίο σουτ διαμόρφωσε το 8-6 δίνοντας αέρα δύο γκολ στη χώρα μας

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5lbvv6kjwx)

Νικήτρια στα πέναλτι η Ελλάδα με 14-13 με "ήρωα" Ζερδεβά

Το τελευταίο και κρισιμότερο οκτάλεπτο ξεκίνησε με το Μαυροβούνιο να κάνει την αντεπίθεση του για να μπει ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα. Αρχικά έφερε το παιχνίδι στο ένα γκολ διαφορά με τον Ράντοβιτς, με τον ίδιο παίκτη να ισοφαρίζει σε 8-8 πέντε λεπτά πριν το φινάλε. 

Η Ελλάδα παρόλο που δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση, κατάφερε να πάρει ξανά το προβάδισμα με 9-8 χάρις σε υπερπροσπάθεια του Κάκκαρη μετά από εξέταση του VAR. Οι Μαυροβούνιοι ισοφάρισαν αμέσως στον παίκτη παραπάνω με τον Μπρούλιαν 2:40 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5lcvq3jte9)

Η Εθνική μας ομάδα έχασε δύο φορές την ευκαιρία στον παίκτη παραπάνω αλλά κατάφερε να βγάλει την δύσκολη άμυνα με τον Γκουβέτση να της δίνει το προβάδισμα με 10-9 δώδεκα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5lpjnbwsih)
Ο προπονητής του Μαυροβουνίου όμως πήρε το τάιμ άουτ και έφερε και τον τερματοφύλακα(!) μπροστά με αποτέλεσμα να παίξουν οι παίκτες του με παίκτη παραπάνω και να ισοφαρίσουν σε 10-10. Έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην "ψυχοφθόρο" διαδικασία των πέναλτι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5lqhc27p09)

Εκεί η Ελλάδα είχε τον "φύλακα άγγελο" της, Μάνο Ζερδεβά, που απέκρουσε πέναλτι των Μαυροβούνιων και έδωσε την ευκαιρία στην Εθνική μας ομάδα να διεκδικήσει την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5lx48bwx2p)