Η τελευταία φάση του αγώνα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ισπανία έμελλε να είναι η μοιραία για να χαθεί το χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική μας ομάδα. Η Αλεξία Καμμένου πήρε το μεγάλο ρίσκο, αλλά δεν της βγήκε και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου.

Το ρίσκο της Αλεξίας Καμμένου και το χαμένο χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 

Το παιχνίδι ήταν στο 9-9, με την Ελλάδα να βγάζει μία πολύ δύσκολη άμυνα στον "παίκτη παραπάνω" και είχε επτά δευτερόλεπτα για να "κλέψει" τη νίκη στο φινάλε. Η Αλεξία Καμμένου πήρε το τάιμ αουτ και τόνισε πολλές φορές στις παίκτριές της να πάρουν το σουτ στο τέλος της επίθεσης για να μην αφήσουν κανένα περιθώριο στις Ισπανίδες.

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν συνέβη, καθώς η Εθνική μας ομάδα δεν μπόρεσε καν να εκτελέσει την τελευταία επίθεση, με τους διαιτητές να βρίσκουν παράβαση. Η προπονήτρια της Ελλάδας πήρε το ρίσκο και ανέβασε την τερματοφύλακά της μπροστά για να έχει μία παίκτρια παραπάνω, αλλά αυτό της στοίχισε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz6etcvprnvl)

Ένα... οφσάιντ και χαμένη η τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Πιο συγκεκριμένα, οι διαιτητές βλέποντας τη Σταματοπούλου να βρίσκεται στα δύο μέτρα της ισπανικής άμυνας σφύριξαν οφσάιντ, με αποτέλεσμα η μπάλα να πάει κατευθείαν στην αντίπαλη ομάδα. Το τέρμα ήταν απροστάτευτο και οι Ελληνίδες παίκτριες έπεσαν όλες πάνω στη Φόρκα για να μη σουτάρει.

Τελικά, όμως, η μπάλα βρέθηκε στην Έλενα Ρουίθ, η οποία στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα έκανε το 10-9 και έδωσε στην Ισπανία το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα.

Το ρίσκο της Αλεξίας Καμμένου να μην εξασφαλίσει έστω τα πέναλτι, μιας και δεν της πήγαν καλά κόντρα στην Ουγγαρία, έφεραν την Ελλάδα σε δυσμενή θέση, με το οφσάιντ αυτό να κρίνει ολόκληρο το τουρνουά στο τέλος.  

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz6eulffsosx)