Ήταν το 48ωρο των χαμένων θρίλερ του ελληνικού πόλο. Μετά τον "πικρό" αποκλεισμό της Εθνικής πόλο ανδρών, η αξιόμαχη Εθνική πόλο γυναικών κατέθεσε την ψυχή της αλλά δεν... χαμογέλασε. Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου τα έδωσαν... όλα κόντρα στην Ουγγαρία όμως δεν κατάφεραν να "λυγίσουν" την αντίπαλο τους στην διαδικασία των πέναλτι και με συνολικό σκορ 13-11 (9-9 καν.διάρκεια, 4-2 πέναλτι) αποχαιρέτησαν τον μεγάλο τελικό. Θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στην Ισπανία οι Ελληνίδες που... έπεσαν μαχόμενες στη Ντόχα.


Ξεκίνησε με "καυτή" Νίνου η Ελλάδα

Η Ελλάδα έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο ματς από το σημείο του πέναλτι με την Νίνου η οποία έδωσε το προβάδισμα στην "γαλανόλευκη" (0-1) ωστόσο η Ουγγαρία... απάντησε με ωραίο γκολ της Πάρκερ από τα 2 μ. Η μπάλα δεν έκανε στη συνέχεια το... χατίρι στην Πλευρίτου της οποίας το σουτ... σταμάτησε στο δοκάρι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz4vgtejsf49)
Η Νίνου "χτύπησε" ξανά δίνοντας τη λύση στην επίθεση και με ωραία προσπάθεια ευστόχησε για να περάσει ξανά μπροστά η Εθνική με 2-1.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz4vnv6lm0a1)
Στην αμέσως επόμενη φάση, οι παίκτριες της Καμμένου έβγαλαν την άμυνα διατηρώντας το υπέρ τους προβάδισμα ενώ η "καυτή" Νίνου που έμοιαζε ασταμάτητη βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα σημειώνοντας το τρίτο γκολ της Ελλάδας που πήρε... αέρα τριών τερμάτων (1-3).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz4vove1tfvt)

Έβγαλε αντίδραση η Ουγγαρία

Η Ουγγαρία πέρασε στην... αντεπίθεση, μείωσε σε 2-3 με την Βάλι ενώ η Εθνική έχασε την ευκαιρία να πετύχει το τέταρτο της γκολ με την Πλευρίτου η οποία έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Η ισοφάριση για τις Ουγγαρέζες δεν... άργησε να έρθει καθώς η Λεϊμέτερ σούταρε εύστοχα και έφερε το ματς σε απόλυτη ισορροπία (3-3). Η άμυνα της Εθνικής έμοιαζε πιο "χαλαρή", κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Ουγγαρία που πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στον αγώνα (4-3) φτάνοντας σε σερί 3-0. H Πλευρίτου έδωσε... πνοή στο "μπλοκάρισμα" της Ελλάδας στην επίθεση και με φοβερό σουτ ισοφάρισε σε 4-4.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz4vq17sp5xt)

Σε απόλυτη ισορροπία οι δυο ομάδες

Η Διαμαντοπούλου "μίλησε" όταν έπρεπε και με καθοριστική επέμβαση απέτρεψε το γκολ για την Εθνική ενώ η ομάδα της Καμμένου ανέκτησε το προβάδισμα της με την Γιαννοπούλου η οποία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έφερε... τούμπα το ματς (4-5).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz4vymh05dhl)
Η Χυδηριώτη πρόσθεσε με τη σειρά της το όνομα της στον πίνακα των σκόρερ και έδωσε προβάδισμα δυο γκολ (4-6) για την Εθνική που έδειχνε να αφήνει πίσω της την ισοφάριση της Ουγγαρίας και να... απαντά με σερί 3-0, σε μια φάση που το τέρμα της πιστώθηκε κατόπιν ελέγχου του VAR. Η Ουγγαρία κατάφερε να κατεβάζει τη διαφορά στον έναν (5-6) με την συνήθης... ύποπτη Πάρκερ η οποία σκόραρε το τρίτο της γκολ ενώ η ισοφάρισε ήρθε δια... χειρός Γκάρντα που με τρομερό γκολ έφερε στα ίσα το ματς (6-6).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz4w09vrgtl5)

Συνέχισε από εκεί που... σταμάτησε η Νίνου

Η Ελλάδα μπήκε με το... δεξί στο τρίτο οκτάλεπτο καθώς η Νίνου που εξελίχθηκε στο επιθετικό... γρανάζι του αγώνα, βρήκε δίχτυα με με καταπληκτικό γκολ, το τέταρτο της, για να περάσει μπροστά η "γαλανόλευκη" με 6-7. Στη συνέχεια, η Εθνική αν και είχε τρεις συνεχόμενες επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ πέφτοντας πάνω στην καλά οργανωμένη άμυνα της Ουγγαρίας που περιόριζε τις επιλογές των Ελληνίδων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz4w4nxst5zl)
Όσο δεν σκόραρε η Ελλάδα, η Ουγγαρία πήρε την... σκυτάλη και ισοφάρισε σε 7-7 με την Ζίλαγκι. Οι Ελληνίδες έβγαλαν δυο πολύ καλές άμυνες απομακρύνοντας τον "κίνδυνο" του να δεχτούν γκολ όμως επιθετικά δεν είχαν σωστές συνεργασίες. Η Ζίλαγκι με δεύτερο συνεχόμενο γκολ έδωσε το προβάδισμα στην Ουγγαρία (8-7) ωστόσο η Ελευθεριάδου έδωσε... πνοή στην επίθεση της Ελλάδας που ισοφάρισε σε 8-8 και έβαλε τέλος στο σερί των χαμένων επιθέσεων.

Η Ελλάδα έβγαλε την άμυνα στην επόμενη φάση όμως στην επίθεση της δεν κατάφερε να πετύχει γκολ για να πάρει ξανά το προβάδισμα σ' ένα αρκετά κομβικό σημείο. Η Νίνου έδειξε την κυριαρχία της και στην άμυνα πέρα από την επίθεση αφού με ασύλληπτο μπλοκ "έκοψε" τα... φτερά της Ουγγαρίας για γκολ. Η Μυριοκεφαλιτάκη πέτυχε... μεγάλο γκολ σε κρίσιμο σημείο και έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική που πέρασε μπροστά με 9-8.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz4wrm0yc3z5)
Εκεί που κρατούσε στα χέρια της τη νίκη και την πρόκριση η "γαλανόλευκη", η Λεϊμετέρ ισοφάρισε σε 9-9 , η Εθνική δεν κατάφερε να βρει τη λύση και το νικητήριο γκολ στην τελευταία της επίθεση με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz4wt5emd64p)

Δεν τα κατάφερε στη διαδικασία των πέναλτι η Ελλάδα

Η Εθνική δεν ξεκίνησε ιδανικά στη διαδικασία των πέναλτι αφού η Ελευθεριάδου έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι ενώ η Ουγγαρία ευστόχησε και έκανε το 1-0 με την Κέζτελι. Η Πλευρίτου δεν κατάφερε να νικήσει την Μαγκιάρι που είπε... όχι στην προσπάθεια της Ελληνίδας κρατώντας το μηδέν για την ομάδα της. Η Γκάρντα με απόλυτη ψυχραιμία έκανε το 2-0 ενώ η Γιαννοπούλου ήταν η πρώτη αθλήτρια από πλευράς Εθνικής που κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να μειώσει σε 2-1. Η Ουγγαρία δεν αστοχούσε πουθενά, η Ζίλαγκι σκόραρε για το 3-1 ενώ η Πλευρίτου ήταν και αυτή εύστοχη μειώνοντας σε 3-2. Η Γκουρισάτι διαμόρφωσε το τελικό 4-2 το οποίο έστειλε την Ουγγαρία στον μεγάλο τελικό και "έσβησε" τα όνειρα της Ελλάδας για πρόκριση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz4wygugp3op)

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-3, 1-1, 2-2, 4-2 πέναλτι

Ουγγαρία (Ατίλα Μίχοκ): Μάγιαρι, Σίλατζι (2), Βάλι (1), Κούρουτς-Γκουρισάτι, Γκεραλντίνε, Πάρκες (3), Μάτε, Κούνα, Κέστελι-Νατζ, Λεϊμέτερ (2), Ριμπάνσκα, Τίμπα, Γκάρντα (1), Νέσμελι, Χόρβαθ

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου (1), Χυδηριώτη (1), Eλευθεριάδου, Ξενάκη, Ασημάκη, Νίνου (4), Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου (1), Μυριοκεφαλιτάκη (1), Σταματαοπούλου, Τριχά, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Πάτρα

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz4x7edwllvd)