Ώρα ημιτελικών στο Ηράκλειο για το φετινό Final 8 του Κυπέλλου μπάσκετ ανδρών με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει τον Άρη στον πρώτο ημιτελικό (18:00) και τον Ολυμπιακό λίγο αργότερα να αντιμετωπίζει τον Προμηθέα (21:00). Αναμφίβολα οι δύο "αιώνιοι" είναι και τα φαβορί για τον τελικό της Κυριακής όμως τόσο η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη όσο και αυτή του Ηλία Παπαθεοδώρου θα θελήσουν να κάνουν την έκπληξη και να πετάξουν πρόωρα εκτός διεκδίκησης του τροπαίου είτε τους "ερυθρόλευκους" είτε τους "πράσινους".

Και στον ΣΚΑΙ η μετάδοση των ημιτελικών εκτός από την Cosmote TV

Η τηλεοπτική κάλυψη των δύο ημιτελικών δεν θα γίνει μόνο από τα αθλητικά κανάλια της Cosmote TV όπως συνέβη στους προημιτελικούς. Πέραν της συνδρομητικής πλατφόρμας, οι φίλαθλοι της διοργάνωσης θα μπορούν να παρακολουθήσουν τους δύο ημιτελικούς και από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Το κανάλι του Φαλήρου θα μεταδόσει και τον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Παναθηναϊκός - Άρης: Το ξανάκαναν οι "κίτρινοι", υποψιασμένος ο Παναθηναϊκός

Ο Άρης έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου τη φετινή σεζόν, τη δεύτερη συνεχόμενη υπό τις οδηγίες του Γιάννη Καστρίτη. Η συμμετοχή στο Eurocup έχει δώσει άλλη αίγλη στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με τους παίκτες να αγωνίζονται με περίσσεια αυτοπεποίθηση, κάτι που γίνεται εύκολα αντιληπτό από τις σπουδαίες εμφανίσεις του ηγέτη της ομάδας, Βασίλη Τολιόπουλου ο οποίος καλύπτει και το κενό της έτερης καλαθομηχανής, Ρομπέρτο Γκάλινατ. Είναι άλλωστε νωπές οι μνήμες από τη συγκλονιστική ανατροπή στον προημιτελικό του Final 8 με τον ΠΑΟΚ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5z3avlyyl5)

Ο Παναθηναϊκός του Εργκίν Αταμάν, όμως, γνώρισε πρόσφατα ήττα-σοκ από τον Άρη για την Basket League και μάλιστα μέσα στο ΟΑΚΑ. Κάτι που σημαίνει ότι οι πρωτοπόροι του φετινού πρωταθλήματος ξέρουν καλύτερα από τον καθένα πως αν δεν πιάσουν τα υψηλά τους στάνταρ θα δυσκολευτούν αρκετά. Κάτι που συνέβη στο φινάλε του προημιτελικό του Final 8 απέναντι στην ΑΕΚ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5v09qctll5)

Εκτός του Γκάλινατ για τον Άρη, απών θα είναι και ο Λούκα Βιλντόσα για τον Παναθηναϊκό καθώς ένιωσε μια ενόχληση στο γόνατο (δεν έδειξε κάτι η μαγνητική) με τον Αλεκσάνταρ Μπαλτσερόφσκι να παίρνει τη θέση του στην εξάδα των ξένων.

Ολυμπιακός - Προμηθέας: Ξεκούραστοι και οι δύο, χωρίς Γουίλιαμς-Γκος οι ερυθρόλευκοι

Ο Προμηθέας δεν κουράστηκε καθόλου κόντρα στον Πανιώνιο και κράτησε πολύτιμες ανάσες ενόψει της μεγάλης μάχης με τον Ολυμπιακό. Οι Πατρινοί ξέρουν, όμως, πως για να έχουν πιθανότητες να κοντράρουν τους ερυθρόλευκους, πρέπει να φτάσουν την επίθεσή τους ψηλά. Χάντερ Χέιλ και Άντονι Κάουαν Τζούνιορ θα πρέπει να διαχειριστούν πολύ καλύτερα τις καταστάσεις σε σχέση με το πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος όπου ο Νεοζηλανδός ειδικά έκανε ότι ήθελε χωρίς βέβαια η μπάλα να καταλήγει στο καλάθι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz6stolzufk1)

Ο Ολυμπιακός από την άλλη ξέρει πως αν η άμυνά του κρατήσει χαμηλά τον Προμηθέα και ειδικά τους δύο βασικούς γκαρντ, η δουλειά θα γίνει ευκολότερα. Η μπάλα θα ακουμπήσει δεδομένα στο ζωγραφιστό, κάτι που συνέβη και στον προημιτελικό με το Περιστέρι. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ιδανικά θα ήθελε ένα παιχνίδι σαν κι αυτό στην Πάτρα όπου η διαφορά ξέφυγε στα τελευταία λεπτά. Κάτι τέτοιο όμως θα χρειαστεί ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz6ppvkdh9w1)

Απών θα είναι ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος με τον Ίγκνας Μπραζντέικις να παίρνει τη θέση του στην εξάδα των ξένων και τον Μήτρου-Λονγκ να αναμένεται να πάρει περισσότερο χρόνο, όπως αντίστοιχα και ο Μιχάλης Λούντζης σε ρόλο τρίτου πόιντ γκαρντ αν χρειαστεί.