Νίκη-πεντάδας πανηγύρισε ο Άρης στο Περιστέρι. Οι "κίτρινοι" επιβλήθηκαν με 2-0 Ατρομήτου για την 23η αγωνιστική της Super League, με τον "καυτό" Μορόν να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα για ακόμη μια φορά και να φτάνει τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα και τον Ντάριντα να "σφραγίζει" τους τρεις βαθμούς στο φινάλε (90+4'). Στους 38 βαθμούς έφτασαν οι Θεσσαλονικείς, στους 23 παρέμεινε η ομάδα του Περιστερίου.

Χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν για τις δυο ομάδες

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού στα οποία ο Ατρόμητος προσπαθούσε κυρίως να απειλήσει με σουτ με πρωταγωνιστές τους Κούντε (4') και Αντιέλσκι (8'). Ο Άρης όσο κυλούσαν τα λεπτά έπαιρνε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο ενώ είχε τη μπάλα στα πόδια του και ξεκάθαρη υπεροχή στην κατοχή. Στο 17ο λεπτό, οι "κίτρινοι" έφτασαν στην πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία με τον Μορόν ο οποίος με φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ υποχρέωσε τον Τσιντώτα σε εντυπωσιακή απόκρουση η οποία και ήταν σωτήρια για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Πέντε λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι πίεζαν όλο και περισσότερο τα καρέ των γηπεδούχων απείλησαν με μακρινό σουτ του Μάνου Γκαρθία το οποίο κατέληξε λίγο δίπλα από την αντίπαλη εστία. Στο 25ο λεπτό, ο Ατρόμητος... απάντησε στην ευκαιρία του Άρη με τον Αντζιέλσκι ο οποίος σούταρε υπό πίεση και η μπάλα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ενώ τέσσρα λεπτά αργότερα (29') είχε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί στο ματς. Ο Αντζιέλσκι που ήταν αρκετά κινητικός, έφυγε στην κόντρα και μοίρασε στον Κουέν που... πάτησε στην περιοχή και εξαπέλυσε σουτ το οποίο και εξουδετέρωσε ο Κουέστα που με φοβερή επέμβαση κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο ματς με πέναλτι του Μορόν ο Άρης

Όσο και αν ο Ατρόμητος πατούσε καλά στο γήπεδο, στο 32ο λεπτό άλλαξαν τα δεδομένα στο παιχνίδι αφού ο Άρης κέρδισε πέναλτι, με τον διαιτητή να δείχνει την εσχάτη των ποινών για χέρι του Κουέν, μια φάση που ελέγχθηκε και πιστώθηκε από το VAR. Ο Μορόν που έχει βάλει το όνομα του στην λίστα των κορυφαίων σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα ανέλαβε την εκτέλεση και με ιδανικό τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα στο 34ο λεπτό για το 0-1 του Άρη πανηγυρίζοντας με αυτό τον τρόπο το 12ο του φετινό γκολ. Ο Ατρόμητος λίγο πριν την ανάπαυλα, είχε καλή στιγμή στο 43ο λεπτό με σουτ του Κεσχρίντα όμως ο Κουέστα ήταν καλά τοποθετημένος και σταμάτησε την προσπάθεια του αντιπάλου του απομακρύνοντας παράλληλα τον κίνδυνο για την ομάδα του.

"Κλείδωσε" τη νίκη για τον Άρη στις καθυστερήσεις ο Νταρίντα

Ο Ατρόμητος βγήκε αποφασισμένος στο δεύτερο μέρος να βρει το πολυπόθητο γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι ωστόσο ο Άρης ήταν η ομάδα που δημιούργησε... κινδύνους. Ο Μορόν δοκίμασε σουτ στο 47ο λεπτό το οποίο μπλόκαρε ο Τσιντώτας ενώ στο 62ο λεπτό είχε καλή στιγμή με τον Σουλείμάνοφ ο οποίος με ωραία ατομική προσπάθεια... πάτησε στην περιοχή, έκανε το πασέ ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.


Όσο κυλούσαν τα λεπτά, οι "μονομαχίες" μεταξύ των δυο ομάδων ήταν αρκετές όπως και τα συνεχόμενα φάουλ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο ρυθμός του πρώτου μέρους. Ο Ατρόμητος αν και προσπάθησε να φανεί απειλητικός δενν δημιουργούσε ιδιαίτερα προβλήματα στον Άρη ο οποίος στεκόταν αρκετά καλά στην άμυνα του ενώ διπλασίασε τα τέρματα του στο 90+4' με τον Ντάριντα ο οποίος πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ του Ζαμόρα το οποίο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα "κλειδώνοντας" τη νίκη για την ομάδα του με το τελικό 0-2.

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Τσακμάκης, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούντε, Καμαρά, Έρλινγκμαρκ (Βαλένσια 55'), Ρομπάϊγ (Γιουμπιτάνα 73'), Κουέν (Βέργος 84'), Αντζιέλσκι.

Άρης: Κουέστα, Μοντόγια, Ρόουζ, Μπράμπετς, Φεράρι, Βέλεθ (Ντουκουρέ 83'), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (Σαμόρα 83'), Μπένετ (Σαβέριο 46'), Γκαρθία (Βεστράτ 63'), Μορόν (Ανσαριφάρντ 69').