Ο Προμηθέας δυσκόλεψε αρκετά τον Ολυμπιακό για ένα ημίχρονο κυρίως με τα τρίποντα του Ρέινολντς, όμως οι ερυθρόλευκοι ξύπνησαν στην τρίτη περίοδο (επιμέρους 30-19) και προκρίθηκαν στον τελικό του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ μετά τη νίκη τους με 91-77, όντας... πιστοί στο ραντεβού τους με τον αιώνιο αντίπαλο, Παναθηναϊκό, ο οποίος προκρίθηκε νωρίτερα με αντίστοιχη ευκολία κόντρα στον Άρη.

Άστοχος αλλά συνεπής σε άμυνα και επιθετικό ριμπάουντ στο ξεκίνημα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός θέλησε από νωρίς να εκμεταλλευτεί τη διαφορά ποιότητάς του. Όμως χωρίς εύστοχα σουτ από την περιφέρεια, οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να βρουν μεγάλες διαφορές. Η ανωτερότητα του Φαλ έδωσε επιθετικά ριμπάουντ, ο Μπραζντέικις βρήκε καλάθια αλλά και πάλι όχι με συνέπεια. Ο Προμηθέας έμεινε όμως στο παιχνίδι με προσωπικές ενέργειες των Χέιλ και Κάουαν αφού η ρακέτα ήταν απλησίαστη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7lg565u9sh)

Μετά το τηλεοπτικό τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα οι ερυθρόλευκοι έσφιξαν ακόμη περισσότερο την άμυνά τους, παρ' όλο που ο Ράιτ αντικατέστησε (λόγω διαχείρισης) τον Φαλ. Οι ερυθρόλευκοι πίεζαν τους αντιπάλους τους και επισκέφτηκαν αρκετά τη "γραμμή της φιλανθρωπίας", βρίσκοντας εύκολους πόντους οι οποίοι ανέβασαν τη διαφορά μέχρι και σε διψήφια επίπεδα, πριν το πρώτο δεκάλεπτο κλείσει εν τέλει στο υπέρ τους +8 (23-15).

Ο Ρέινολντς ήταν η απάντηση του Προμηθέα

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είδε τον Κόφεϊ να φορτώνεται νωρίς με τρία φάουλ στο δεύτερο δεκάλεπτο, πράγμα που σήμαινε πως θα έπρεπε να βρει διαφορετικό τρόπο να ματσάρει τον "όγκο" του Πετρούσεφ στο 4. Και πέτυχε διάνα βάζοντας σε θέση power forward τον Ρέινολντς. Ο Αμερικανός φόργουορντ βρήκε αμαρκάριστα σουτ χτυπώντας τον νωθρό στις περιστροφές Ολυμπιακό και έβαζε το ένα τρίποντο μετά το άλλο με τον Προμηθέα να φτάνει μέχρι και στο σημείο να προσπεράσει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7lz6akxukh)

Από εκεί και έπειτα ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπάθησε να "νοικοκυρέψει" τα πράγματα με την είσοδο του Τόμας Γουόκαπ αντί του Μήτρου-Λονγκ. Οι Πατρινοί είχαν διαβάσει καλύτερα τον Ράιτ και έτσι είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους. Κάποια τρίποντα των Πετρούσεφ και Λαρεντζάκη έδωσαν πολύτιμες ανάσες σε έναν... αναιμικό από την περίμετρο Ολυμπιακό όπου εν τέλει έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος (40-36).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7m2pl3p6qh)

Η άμυνα και η... τεχνική ποινή του Κάουαν επανέφεραν το μομέντουμ στον Ολυμπιακό που σκόραρε... 30 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο και "κλείδωσε" τη νίκη

Στο τρίτο δεκάλεπτο η εντολή του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν ξεκάθαρη προκειμένου να "ακουμπήσει" η μπάλα στο χαμηλό ποστ. Αρχικά ο Φαλ θέλησε να φθείρει τον Ετσενίκε με τις μάχες των δυο τους να είναι το κυριότερο που προσέφερε το παιχνίδι σε εκείνο το χρονικό διάστημα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7m55mszu41)

Η τεχνική ποινή του Κάουαν (και το τέταρτο φάουλ του) τον ώθησε στον πάγκο για αρκετή ώρα και έτσι ο Χάντερ Χέιλ έπρεπε να πάρει μπρος για τον Προμηθέα με τον Γουόκαπ βέβαια κολλημένο πάνω του. Κάτι τέτοιο δε συνέβη, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε να βρίσκει ρυθμό μέσω της άμυνάς του (ο Πίτερς είχε αναλάβει τον Ρέινολντς) και έφτασε τη διαφορά μέχρι και το +13 (58-45) στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7mpls38icp)

Όταν ο Άλεκ Πίτερς πήρε το... όπλο του από την περίμετρο, τα πράγματα άρχισαν να κυλάνε όλο και πιο ρόδινα για τους Πειραιώτες με τον Αμερικανό σκόρερ να πετυχαίνει συνεχόμενους πόντους και να "ξεμπουκώνει"... εαυτόν και αλλήλους με την ερυθρόλευκη επίθεση να φτάνει τους 30 πόντους στην τρίτη περίοδο.

Ο Προμηθέας προσπάθησε να διεκδικήσει τις πιθανότητές του και ειδικότερα στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου όμως όταν χρειάστηκε, οι ερυθρόλευκοι βρήκαν σκορ μέσω της "second unit" τους. Οι άμυνες είχαν χαλαρώσει αρκετά με το αποτέλεσμα να έχει θεωρητικά κριθεί, γι' αυτό και ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε τάιμ άουτ ώστε να καθαρίσει το μυαλό της ομάδας του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7mxuec5rop)

Ο Έλληνας προπονητής έβαλε ξανά και τον Γουόκαπ αντί του Λαρεντζάκη για να οργανωθεί καλύτερα το τελευταίο τετράλεπτο, με τον Έλληνα γκαρντ εν τέλει να επιστρέφει στο παρκέ στα τελευταία δύο και να τα... ξανά ακούει για τα ίδια εύκολα λάθη. Εν τέλει διαδικαστικά ήταν τα τελευταία λεπτά με το ραντεβού Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού να μη χαλάει!

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 40-36, 70-55, 91-77