Μετά από την απίστευτη μεσοβδόμαδη νίκη της απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, η Λάτσιο υποδέχθηκε στο "Ολίμπικο" την Μπολόνια. Οι "Λατσιάλι" έχοντας κάνει κατάθεση ψυχής κόντρα στους Γερμανούς παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και ηττήθηκαν με 1-2 για τη Serie A, μένοντας πίσω από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. 

Μοιρασμένο παιχνίδι ανάμεσα σε Μπολόνια και Λάτσιο

Το παιχνίδι για τους γηπεδούχους ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με τη φόρα που είχα από τη σημαντική νίκη κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου μπήκαν γρήγορα μπροστά στο σκορ στο 18ο λεπτό με γκολ του Ίσακσεν, με τον Δανό να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ του φέτος στη Serie A.

Η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη με τους φιλοξενούμενους - που διανύουν μία από τις καλύτερες σεζόν της σύγχρονης ιστορίας - να παίρνουν το ρυθμό του αγώνα και να ξεκινούν να απειλούν την εστία του Προβεντέλ. Δεν άργησαν μάλιστα να φέρουν και το παιχνίδι στα ίσια με τον Ελ Αζουζί στο 39ο λεπτό μετά από ασίστ του Φαμπιάν.

Μεγάλο "διπλό" για την Μπολόνια κόντρα στην "αφηρημένη" Λάτσιο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε με τους δύο προπονητές να κοιτούν περισσότερο να κρατήσουν το σκορ παρά να επιτεθούν. Οι δύο τεχνικοί των ομάδων έκαναν πολλές αλλαγές για να φρεσκάρουν την μεσοεπιθετική τους γραμμή αλλά μάταια. Μέχρι που ήρθε το 78ο λεπτό και οι ισορροπίες άλλαξαν.

Κάπου εκεί ο Κρίστιανσεν με ωραία προσπάθεια βρήκε στη περιοχή τον Ζιρκζί που με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα των γηπεδούχων και "έγραψε" το 1-2 για την Μπολόνια. Παρά την πίεση της Λάτσιο στο φινάλε οι φιλοξενούμενοι δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ και έφτασαν μ' αυτό το αποτέλεσμα τις τέσσερις σερί νίκες στην Serie A.

Η ομάδα του Τιάγκο Μότα πήρε ένα σημαντικό "διπλό" στη Ρώμη που την φέρνει στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος (ισοβαθμεί με την Αταλάντα) και της δίνει το πάνω χέρι για την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. 

Από τη πλευρά τους οι παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι έχοντας και στο μυαλό τους τον επαναληπτικό κόντρα στην Μπάγερν δεν μπόρεσαν να μειώσουν τη διαφορά από τις επίμαχες θέσεις και έμειναν πίσω βαθμολογικά. Για τους φιλοξενούμενους μπήκε αλλαγή στο 85ο λεπτό ο Μπάμπης Λυκογιάννης, ενώ για τους γηπεδούχους στον πάγκο έμεινε ο Χρήστος Μανδάς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz89an1el495)