Όλα τα παιχνίδια στην Ισπανία αυτήν τη στιγμή για τη Ρεάλ Μαδρίτης έχουν πολεμική διάσταση και αυτό συνέβη για την 25η αγωνιστική στο "Βαγέκας", απέναντι σε μια Ράγιο Βαγεκάνο που ψάχνει βαθμούς από εδώ και από εκεί για να νιώσει εξασφαλισμένη σε ό,τι αφορά την παραμονή της στη LaLiga. Η Ρεάλ προσπάθησε να την βγάλει... τζάμπα σε μια δύσκολη έδρα, ένα γήπεδο που θυμίζει εκείνα της Λατινικής Αμερικής, ωστόσο η Ράγιο έδωσε πραγματική μάχη και η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, χωρίς την επίδραση του Τζουντ Μπέλιγχαμ στο τερέν, υπέφερε. 

Η Ρεάλ ήθελε να "καθαρίσει" το παιχνίδι μετά το γκολ που έβαλε μόλις στο 3' με τον Χοσέλου στο τρανζίσιον. Ο Ισπανός επιθετικός σκόραρε με προβολή ύστερα από την ακριβή πάσα του Φεντερίκου Βαλβέρδε. Ο Χοσέλου σκόραρε και δεύτερη φορά, στο 19', αλλά η μπάλα είχε βγει εκτός αγωνιστικού χώρου πριν την γυρίσει ο Λούκας Βάθκεθ. 



Ράγιο Βαγεκάνο-Ρεάλ Μαδρίτης: Η αντίδραση των γηπεδούχων 

Το παιχνίδι άλλαξε στην πρώτη αξιόπιστη επίσκεψη των γηπεδούχων στα καρέ του Λουνίν. Το σουτ του Τρέχο προσέκρουσε στα χέρια του Καμαβίνγκα και παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι συνεχίστηκε, ο VAR κάλεσε το διαιτητή να δει τη φάση, με τον Μουνίθ να αλλάζει την απόφασή του και να δίνει το πέναλτι. Ο Ντε Τομάς πήρε την μπάλα από τον Παλαθόν, μόνιμο εκτελεστή της Ράγιο, και με δυνατό σουτ στη μέση της εστίας ισοφάρισε. 

Η Ράγιο πήρε και τον έλεγχο του παιχνιδιού, για τα επόμενα πέντε λεπτά, αλλά αρκούσε μια κούρσα 30 μέτρων του Βινίσιους για να ανακαθορίσει τα πράγματα. Ο Βραζιλιάνος προσπάθησε να εμπνεύσει τους συμπαίκτες του, αλλά ματαίως. Η Ράγιο δεν παρασύρθηκε, αν και θα μπορούσε να έχει μείνει πίσω στο ημίχρονο, συγκεκριμένα στο 35΄, όταν το σουτ του Βαλβέρδε βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Ντιμιτριέφσκι.

Ράγιο Βαγεκάνο - Ρεάλ Μαδρίτης: Τα νεύρα εξουσίασαν το παιχνίδι

Η Ράγιο έχασε ευκαιρία στο 43', όταν το σουτ του Γκαρθία απέκρουσε ο Λουνίν. Η Ρεάλ αναμενόταν να απαντήσει στο δεύτερο ημίχρονο, όμως αυτό δεν έγινε. Ο Κάρλο Αντσελότι προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα του, με τον Τόνι Κρόος και τον Αρντά Γκιουλέρ αργότερα, όμως η Ρεάλ δεν μπόρεσε να απειλήσει. Ο Ντιμιτριέφσκι έβγαλε μια εκτέλεση φάουλ του Γερμανού στο 80', ενώ αρκετά νωρίτερα, στο 57', είχε επέμβει καίρια και στο χλιαρό πλασέ του Χοσέλου. 

Στο παιχνίδι βγήκαν γερά νεύρα και μάλιστα η Ρεάλ τελείωσε με 10 παίκτες, όταν ο Ντάνι Καρβαχάλ είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για αγκωνιά στον Κίκε, στο 90+5'. Η Ρεάλ έφτασε τους 62 βαθμούς, έξι περισσότερους από την Τζιρόνα, που παίζει τη Δευτέρα στο Μπιλμπάο κόντρα στην Αθλέτικ, και οκτώ από την Μπαρτσελόνα, που νίκησε 2-1 τη Θέλτα. Η Ράγιο έφτασε τους 25, οκτώ περισσότερους από την τρίτη από το τέλος Κάντιθ, και είναι 14η.