Δεύτερος τίτλος στη σεζόν μετά το Σούπερ Καπ στη Ρόδο. Τρίτο συνεχόμενο Κύπελλο μετά την επιστροφή στις εγχώριες διοργανώσεις και κυρίως... τόνωση ψυχολογίας για ακόμη περισσότερα. Ο Ολυμπιακός είναι μια... ωραία ατμόσφαιρα όπως δήλωσε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας αμέσως μετά την κόρνα της λήξης του τελικού κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Τα πανηγύρια είχαν ήδη ξεκινήσει με... πρωτεργάτη τον αρχηγό Κώστα Παπανικολάου ο οποίος έκανε σαν... παιδάκι, προτού σηκώσει την κούπα μαζί με τους προέδρους του Ολυμπιακού, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8gln0nyabd)

Στα πλαίσια της απονομής μάλιστα, ο Παπανικολάου είχε σε... διαδικτυακή σύνδεση τον Νίκολα Μιλουτίνοφ ο οποίος λόγω του τραυματισμού του έπρεπε να μείνει στην Αθήνα. Τα αποδυτήρια της ομάδας είναι το Α και το Ω στο δρόμο προς την επιτυχία και στον Ολυμπιακό αυτός ο τομέας είναι... κοντά στο ιδανικό!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8g18p6enjt)

Ο Κώστας Παπανικολάου μάλιστα μαζί με τον Χρήστο Μπαφέ ζήτησαν να σταματήσουν ειρωνικά συνθήματα προς το πρόσωπο του Κώστα Σλούκα. Γιατί ο οργανισμός ξέρει πόσο σημαντικός υπήρξε πριν μεταβεί στο "απέναντι στρατόπεδο" ο Έλληνας γκαρντ.

MVP του τελικού ο Μουσταφά Φαλ

Ήταν δεδομένο ότι θα μοιραζόταν το βραβείο με τον Μόουζες Ράιτ. Ο Μουσταφά Φαλ όμως ήταν βάσει ranking ο πολυτιμότερος παίκτης του τελικού. Ο Γάλλος ψηλός τα έβαλε με τους πάντες, προστάτευσε όσο τίποτα τη ρακέτα του και είπε στον Λεσόρ με εμφατικό τρόπο πως η κατάσταση για αυτόν θα δυσκολεύει όλο και περισσότερο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8gbzbr6lt5)

Πρώτος σκόρερ ανεδείχθη ο Ντίνος Μήτογλου με τους 16 πόντους που πέτυχε στον τελικό. Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν ίσως ο μοναδικός διασωθέντας από την κάκιστη επίθεση του Παναθηναϊκού με... ολίγον Γκραντ ο οποίος δεν θα μπορούσε να κάνει τα πάντα. Τέσσερα τρίποντα πέτυχε ο Μήτογλου, δύο όλοι οι υπόλοιποι (ένα ο Γκραντ ένα ο Σλούκας).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8gk183c8n5)

Όλα τα μέλη της αποστολής του Παναθηναϊκού παρέμειναν καρτερικά στη θέση τους ακόμη και όταν ο αρχηγός Κώστας Σλούκας παρέλαβε το βραβείο της δεύτερης θέσης, τηρώντας το fair play. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8gkhaugqeh)