Ήταν ματσάρα που μπορούσε να... κάτσει οπουδήποτε το παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 23η αγωνιστική της Super League, μεταξύ Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικού, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το βαθμό της ισοπαλίας με την κεφαλιά του Μάριου Οικονόμου στο 90+1', 2-2, και τους γηπεδούχους να χάνουν έδαφος για την εξάδα και τα play off. 

Ο Αστέρας έφτασε τους 30 βαθμούς και είναι έβδομος, με τη Λαμία, που πήρε ισοπαλία το Σάββατο στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό, 2-2, να είναι στους 34. Η Λαμία έχει ΑΕΚ εντός, Ατρόμητο εκτός και ΠΑΟΚ εντός, ο Αστέρας, Ολυμπιακό εκτός, Κηφισιά εντός και Πανσερραϊκό εντός. 

Ο Παναιτωλικός, από τη μεριά του, έφτασε τους 19 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον τρίτο από το τέλος Βόλο και τρεις με από τους ουραγούς Κηφισιά και ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Αγρινιώτες, έχουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό μέσα και Κηφισιά έξω από τούδε και στο εξής. 

Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός: Καθυστερήσεις για Όσκαρ


Ένα εκπληκτικό παιχνίδι έγινε στο Παμπελοποννησιακό. Μόνο μετά το 90', στα οκτώ λεπτά των καθυστερήσεων, χάθηκαν ευκαιρίες που χάνοντας ανά μέσο όρο σε... όλη τη διάρκεια ενός παιχνιδιού της Super League. Ο Μάριος Οικονόμου ισοφάρισε για τον Παναιτωλικό με επιβλητική κεφαλιά από κόρνερ στο 90+1', αργότερα ένα λάθος του Αστέρα στο κέντρο δεν μετουσιώθηκε σε γκολ επειδή ο Λομόνακο, που πήρε την μπάλα από τον Ζοάο Πέδρο, έκανε... εγκληματικό κοντρόλ, ενώ στο 90+5' ο Τσάβες, που αντικατέστησε τον τραυματία Στεργιάκη στο 75', έπιασε ένα απίθανο εξ επαφής πλασέ του Μπαρτόλο.

Το λάθος και οι γραμμές 


Το παιχνίδι είχε συνολικά 26 τελικές, 17 για τον Αστέρα και 9 για τον Παναιτωλικό, και σε αυτές δεν περιέχονται τα δύο γκολ που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι και τα οποία ακυρώθηκαν ως οφσάιντ. 

Συγκεκριμένα, ο Καρέλης σκόραρε στο 52', νόμιζε ότι ισοφάρισε, αλλά ο διαιτητής γραμμής ακύρωσε το γκολ και ο VAR, που έβαλε τις γραμμές, αποφάνθηκε ότι ο διεθνής επιθετικός ήταν ακάλυπτος. 

Στο 79' ο Τορεχόν σκόραρε, αφού ο Γραμματικάκης απέκρουσε το σουτ του Χουάνπι, όμως ο διαιτητής γραμμής σήκωσε ξανά το σημαιάκι, καταλογίζοντας σε θέση οφσάιντ τον Ζοάο Πέδρο. Ο τελευταίος ήταν ακάλυπτος και ο VAR θεώρησε ότι επηρέασε τη φάση, οπότε η απόφαση κρατήθηκε. 

Ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που πήρε το προβάδισμα στο σκορ, εκμεταλλευόμενος το κλέψιμο του Ντίας στον Γιαμπλόνσκι, στο 42', και το εύστοχο πλασέ του. Παρ' όλα αυτά, οι Τριπολιτσιώτες χαμογελούσαν περισσότερο καθ' οδόν για τα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, μια και βρήκαν το γκολ από εκτέλεση κόρνερ του Καλτσά και κεφαλιά του Μιριτέλο, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Ο Αστέρας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την πασιφανή αδυναμία του Παναιτωλικού στις στημένες φάσεις, αυτό, άλλωστε, καταδεικνύουν και τα 42 γεμίσματα. Με τέτοιο, μια εκτέλεση φάουλ εκ νέου του Καλτσά στο 65', ο Ζουκάνοβιτς βγήκε στην πλάτη των αμυντικών και με νέα κεφαλιά έκανε το 2-1. Οι Πελοποννήσιοι κρατούσαν το "τρίποντο" ως το 90+1', μέχρι δηλαδή που ο προωθημένος Οικονόμου ισοφάρισε σε εκτέλεση κόρνερ. 

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Καστάνιο (93' Μάντζης), Ζουκάνοβιτς, Άλβαρες (86' Χουχούμης), Λύρατζης, Γκος (70' Βαλιέντε), Γιαμπλόνσκι, Μπαρτόλο, Κρεσπί (86' Παλάσιος), Καλτσάς, Μιριτέλο
Παναιτωλικός (Γ. Πετράκης): Στεργιάκης (75' Τσάβες), Οικονόμου, Μπρούνο Ντουάρτε (66' Χατζηθεοδωρίδης), Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας, Πέρες, Χουάνπι, Φρεντερίκο Ντουάρτε (75' Ζοάο Πέδρο), Καρέλης (75' Στάγιτς), Ντίας (84' Λομονάκο)