Είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα, πήρε το προβάδισμα αλλά δεν έφτανε κόντρα στην εντυπωσιακή ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Λεωνίδας Βόκολος. Ο Παναθηναϊκός αν και προηγήθηκε με 2-1 είδε τη Λαμία των 10 παικτών να "παγώνει" τη Λεωφόρο και να ισοφαρίζει σε 2-2 για την 23η αγωνιστική της Super League, δείχνοντας για ακόμη μια φορά γιατί είναι η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Λίγο έλειψε να κάνει την απόλυτη ανατροπή το "τριφύλλι" στο φινάλε (90+5'), με τον Κώτσιρα να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν με την ψυχή τους την κατάθεση ψυχής που έκαναν στον αγωνιστικό χώρο. 


Πριν από την έναρξη του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός επεφύλλασε μια πολύ όμορφη κίνηση για τον Κάρλος Ζέκα τον οποίο και βράβευσε υπό τα χειροκροτήματα και την αποθέωση των χιλιάδων οπαδών του στις εξέδρες για την συμπλήρωση 200 συμμετοχών με την "πράσινη" φανέλα. Την βράβευση στον 35χρονο μέσο του "τριφυλλιού" έκανε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα.

zeca-pao

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7kqz5b19q9)


Δοκάρι με το... καλημέρα για τον Παναθηναϊκό και δυο αναγκαστικές αλλαγές

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο ενώ λίγο έλειψε να προηγηθεί μόλις στο 9ο λεπτό του παιχνιδιού. Ο Μαντσίνι έβγαλε εξαιρετική κάθετη για τον Σπόραρ ο οποίος εξαπέλυσε σουτ από διαγώνια θέση ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το... χατίρι και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοσέλεφ. Στη συνέχεια, ο Φατίχ Τερίμ κλήθηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του καθώς ο Βέρμπιτς δεν μπορούσε να συνεχίσει στο ματς λόγω ενοχλήσεων με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Αϊτόρ στο 14ο λεπτό. Mάλιστα σαν να μην έφτανε αυτό, ο Τούρκος τεχνικός είδε τον Χουάνκαρ να παραπονιέται για ενοχλήσεις και έτσι προχώρησε σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή και πέρασε στην θέση του τον Μλαντένοβιτς στο 23ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7kx3h5fwh5)
Όσο κυλούσαν τα λεπτά, οι "πράσινοι" ανέβαζαν... στροφές στην επίθεση τους ενώ είχαν καλή στιγμή στο 26ο λεπτό με τον Αϊτόρ ο οποίος δοκίμασε σουτ μέσα από την περιοχή το οποίο και εξουδετέρωσε ο Κοσέλεφ. Το "τριφύλλι" πίεζε ασφυκτικά τα καρέ των φιλοξενόυμενων με στόχο να βρει το γκολ ενώ είχε μεγάλη ευκαιρία στο 30ο λεπτό με τον Ακαϊντίν ο οποίος έκανε δυνατή κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ από τα δεξιά η οποία πέρασε λίγο δίπλα από την αντίπαλη εστία. Η Λαμία είχε επικεντρωθεί κυρίως στο αμυντικό και ανασταλτικό κομμάτι για να διασφαλίσει τα μετόπισθεν ενώ προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με αντεπιθέσεις.

Αλλαγή δεδομένων στο ματς, έμεινε με 10 η Λαμία

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 39ο λεπτό του παιχνιδιού καθώς η Λαμία έμεινε με 10 παίκτες από το 39ο λεπτό αφού ο Ρουμπέν Μαρτίνεθ αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή για σκληρό μαρκάρισμα στον Ακαϊντίν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7lktf0ivc1)

Προηγήθηκε η Λαμία με τον Καρλίτος, ισοφάρισε ο Μπερνάρ για τον Παναθηναϊκό

Κόντρα στη ροή του αγώνα και ενώ η Λαμία αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο κατάφερε να ανοίξει λογαριασμό στο ματς με φοβερή ατομική ενέργεια του Καρλίτος ο οποίος "ζάλισε" τους αντίπαλους αμυντικούς, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του.. πάτησε περιοχή και με άψογο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του με 1-0. Ο Ισπανός φορ που... πλήγωσε την πρώην ομάδα του δεν πανηγύρισε ως ένδειξη σεβασμού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7lqy34d2j5)
Οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν... πολύ για τη Λαμία αφού ο Παναθηναϊκός είχε άμεση απάντηση και δυο λεπτά αργότερα έφερε στα ίσα το ματς. Ο Μαντσίνι μπήκε από αριστερά στην περιοχή και "σέρβιρε" στον Μπερνάρ ο οποίος με δυνατό σουτ "νίκησε" τον Κοσέλεφ και ισοφάρισε σε 1-1 το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7lsklwcdwx)

Ανατροπή και 2-1 για τον Παναθηναϊκό με Γερεμέγεφ - Αποθεώθηκε στην αλλαγή του ο Καρλίτος

Ο Παναθηναϊκός έχοντας την αυτοπεποίθηση με το μέρος του τόσο λόγω της ισοφάρισης όσο και του αριθμητικού πλεονεκτήματος που είχε, μπήκε... φορτσάτος στο δεύτερο μέρος σημειώνοντας καλή ευκαιρία στο 49ο λεπτό με κεφαλιά του Γερεμέγεφ οοποίος δεν άργησε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα καθώς δέκα λεπτά αργότερα (59') πλάσαρε εύστοχα μετά από ασίστ του Βαγιαννίδη δίνοντας για πρώτη φορά στην ομάδα του το προβάδισμα (2-1).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7mgz7bztbl)
Στο 57ο λεπτό, ο Καρλίτος άφησε τη θέση του στον Κορνέζο, κάτι που μόνο... απαρατήρητο δεν πέρασε από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού οι οποίοι έσπευσαν να τον αποθεώσουν αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην ομάδα. Κατά τη διάρκεια που αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο ο Ισπανός στράικερ καταχειροκροτήθηκε από μεγάλη μερίδα οπαδών ενώ ο ίδιος ανταπέδωσε το χειροκρότημα προσφέροντας μια πολύ όμορφη στιγμή στο ματς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7meoht1r9t)

Ισοφάρισε σε 2-2 η Λαμία και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς

Αν και ο Παναθηναϊκός έδειχνε να έχει τα ηνία του ματς, δημιούργησε δυο καλές ευκαιρίες με σουτ των Μλαντένοβιτς (62') και Μαντσίνι (65') είδε τη Λαμία των 10 παικτών να... χτυπά ξανά και να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα, αυτή τη φορά με κεφαλιά του Τσιλούλη ο οποίος στο 68ο λεπτό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, "πάγωσε" τη Λεωφόρο και έβαλε την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7muru1a629)


Κράτησε με... νύχια και με δόντια την ισοπαλία η Λαμία - Δοκάρι στο φινάλε για τον Παναθηναϊκό

Το "τριφύλλι" προσπαθώντας να ξεπεράσει το... σοκ της ισοφάρισης, πέρασε στην αντεπίθεση με στόχο να βρει το πολυπόθητο νικητήριο γκολ πιέζοντας ασφυκτικά τα καρέ της Λαμίας που "πάλευε" να κρατήσει τον βαθμό της ισοπαλίας με στόχο να μην "γκρεμιστεί" η συγκινητική πρσπάθεια που είχε κάνει στο ματς. Στο 73ο λεπτό, οι γηπεδούχοι είχαν καλή στιγμή με σουτ του Μπερνάρ το οποίο εξουδετέρωσε ο Κοσέλεφ ενώ στο 80ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν τεράστια ευκαιρία να πετύχουν γκολ για δεύτερη φορά με τον Τσιλούλη ο οποίος βήκε στην κόντρα και πλάσαρε όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από την αντίπαλη εστία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7mxxuwqu29)
Στις καθυστερήσεις, η πίεση των "πράσινων" ήταν ασφυκτική, είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 90+3' με πλασέ του Ακαϊντίν το οποίο απέκρουσε σωτήρια ο Κοσέλεφ ενώ ο Παναθηναϊκός πήγε να κάνει την απόλυτη ανατροπή στο 90+5' με τον Κώτσιρα ο οποίος εξαπέλυσε μακρινό δυνατό σουτ το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι το οποίο και στέρησε την... λύτρωση για το "τριφύλλι" με αποτέλεσμα το 2-2 να παραμείνει μέχρι τέλους και τη Λαμία να πραγματοποιεί να βάζει έναν σπουδαίο επίλογο στον αγώνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7ngeq2q6pt)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (78’ Κώτσιρας), Ακαϊντίν, Ούγκο, Χουάνκαρ (23’ λ.τ. Μλαντένοβιτς), Μπερνάρ, Πέρεθ, Βιλένα (46’ Γερεμέγεφ), Μαντσίνι (78’ Λημνιός), Σπόραρ, Βέρμπιτς (14’ λ.τ. Αϊτόρ). 

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Σίμον, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Σίντγκλεϊ Τζανδάρης, Νούνιες (68’ Τόσιτς), Σλίβκα (82’ Μάλτση), Τσιλούλης (83’ Στάνκο), Καρλίτος (57’ Κορνέζος), Μαρτίνεθ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7ngeqbikdl)