Σ' ένα παιχνίδι που τα σερβίς πήγαιναν... περίπατο η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες επικρατώντας της Έμα Ναβάρο με 2-0 σετ (6-2, 6-4) στο "1000άρι" τουρνουά του Ντουμπάι και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Εξαιρετικό ξεκίνημα για τη Σάκκαρη που έκανε το 1-0 σετ

Η Μαρία Σάκκαρη μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι μιας και στο πρώτο κιόλας γκέιμ κατάφερε να "σπάσει" το σερβίς της Ναβάρο και να πάρει από την αρχή το προβάδισμα. Η συνέχεια δεν ήταν η καλύτερη για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια με την Αμερικανίδα να ισοφαρίζει γρήγορα σε 2-2.

Η Σάκκαρη δεν το έβαλε κάτω όμως και απάντησε με μπρέικ παίρνοντας μάλιστα το γκέιμ με love game. Κράτησε στη συνέχεια το σερβίς της και προηγήθηκε με 4-2.

Η υπεροχή της συνεχίστηκε και στο έβδομο γκέιμ του πρώτου σετ με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να "σπάσει" για τρίτη(!) φορά το σερβίς της Ναβάρο κάνοντας το 5-2, ενώ σέρβιρε και τελείωσε το σετ με 6-2 κάνοντας το 1-0.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ μάλιστα η κάμερα "έπιασε" τον νέο προπονητή της Μαρίας Σάκκαρη, τον Βέλγο Ζουλιέν Κανίνα, να παρακολουθεί τον αγώνα.


Τα μπρέικ διαδέχονται το ένα το άλλο με θριαμβέυτρια τη Σάκκαρη επί της Ναβάρο

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε το ίδιο καλά με το πρώτο με την Σάκκαρη να παιρνει γρήγορα το προβάδισμα με μπρέικ στο σερβίς στη Ναβάρο, ενώ μπόρεσε με δυσκολία να διατηρήσει το δικό της σερβίς για να διαμορφώσει το 2-0.

Η Αμερικανίδα επανέλαβε ότι και στο πρώτο σετ και στην αρχή μείωσε σε 2-1 με love game, ενώ έκανε το 2-2 εκμεταλλευόμενη το μοναδικό μπρέικ πόιντ που βρήκε στο γκέιμ. 

Η "επανάληψη" του πρώτου σετ συνεχίστηκε με την Σάκκαρη να απαντάει στο μπρέικ της αντιπάλους της αλλά αυτή τη φορά η Αμερικανίδα φρόντισε να "κόψει" τη χαρά της Ελληνίδας κάνοντας γρήγορα το 3-3

Η Σάκκαρη στη συνέχεια βρήκε μπροστά της τρεις ευκαιρίες να κάνει το μπρέικ στη Ναβάρο αλλά τις δύο πρώτες τις πέταξε στα... σκουπίδια με την Αμερικανίδα να μπαίνει ξανά στη διεκδίκηση του γκέιμ. Εκεί όμως εκμεταλλεύτηκε το κακό σερβίς της αντιπάλου της κάνοντας το 4-3, φτάνοντας τα έξι μπρέικ στην αναμέτρηση.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε το 5-3 με τη Ναβάρο να απαντάει σε 5-4 με love game. Η Σάκκαρη σέρβιρε για να πάρει τη νίκη και παρά την απέλπιδα προσπάθειας της Αμερικανίδας έκανε το 6-4 και το 2-0 στα σετ.

Maria Sakkari vs Emma Navarro Full Highlights - Dubai Open 2024 Tennis R2