Εκτός δεκάδας στην παγκόσμια κατάταξη, τόσο για την WTA όσο και για την ATP, βρέθηκαν οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη. Ήταν εκπληκτικό ότι ο Τσιτσιπάς βρισκόταν στη δεκάδα από τις 4 Μαρτίου του 2019, δηλαδή πέντε χρόνια παρά 15 ημέρες, ενώ μαζί με τη Σάκκαρη ήταν στο Top-10 για 2,5 χρόνια, από τότε που μπήκε η τελευταία τον Σεπτέμβριο του 2021. 

Στέφανος Τσιτσιπάς: "Πλήρωσε" το Australian Open


Ο Τσιτσιπάς έχασε αρκετούς πόντους από τον αποκλεισμό του στο Australian Open, από τον Τέιλορ Φριτς στον τέταρτο γύρο. Δεν ήταν... ναυάγιο η παρουσία του, πάντως βρέθηκε ζημιωμένος επειδή υπήρχε αναντιστοιχία αυτής και της προηγούμενης χρονιάς, όταν έφτασε στον τελικό. Το σύστημα πόντων δουλεύεει κατά τρόπο συγκριτικό, δηλαδή δίνει και παίρνει πόντους αναλόγως και των παρουσιών στις διοργανώσεις. 

Σε αυτήν την περίπτωση, πάντως, ο Άλεξ ντε Μινόρ, που διαμόρφωσε την κατάταξη με την άνοδο δύο θέσεων, έφτασε στον τελικό του τουρνουά στο Ρότερνταμ, όπου έχασε 2-0 σετ από τον Ιταλό, κάτοχο πλέον του Australian Open, Γιανίκ Σίνερ, ενώ ο Φριτς, που είναι πλέον στη δεκάδα, έκανε το ίδιο με το Όπεν του Ντελρέι Μπιτς, στη Φλόριντα. Επρόκειτο να αντιμετωπίσει στον τελικό το συμπατριώτη του, Τόμι Πολ. Τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα για τον Τσιτσιπά αν ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ νικούσε στον ημιτελικό τον Αυστραλό τενίστα, αφού τότε θα έπεφτε στο νούμερο 12. Αλλά αφού ο Βούλγαρος δεν έφτασε στον τελικό, ο Τσιτσιπάς παρέμεινε στο νούμερο 11. 

Ο Τσιτσιπάς, πάντως, βρίσκεται στο Μεξικό, όπου θα λάβει μέρος στο 250άρι τουρνουά του Λος Κάμπος, στο οποίο νίκησε πέρυσι. Το επίπεδο δυσκολίας θα είναι υψηλό, μια και θα συμμετέχουν τόσο ο Ντε Μινόρ όσο και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, που έφτασε στα ημιτελικά του Australian Open και ηττήθηκε στα πέντε σετ από τον Ντανιήλ Μεντβέντεφ. 

Εκτός 10άδας μαζί με τον Τσιτσιπά και η Σάκκαρη μετά από 2,5 χρόνια

Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο μετά τις κακές τελευταίες της εμφανίσεις όπου κι αν αγωνιζόταν πως η Μαρία Σάκκαρη θα χάσει τη θέση της στην κορυφαία δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης της WTA. Κάτι που τελικά έγινε και επίσημα με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να βρίσκεται στην 11η θέση.

Η Σάκκαρη βέβαια βρίσκεται μόλις δέκα βαθμούς πίσω από την 10η θέση και την Καρολίνα Μούχοβα και θα έχει την ευκαιρία να την ξεπεράσει μιας και η Τσέχα δεν θα αγωνιστεί στο τουρνουά του Ντουμπάι.


Ψάχνει καινούργια αρχή στο Ντουμπάι η Μαρία Σάκκαρη

Ένας από τους λόγους που πήρε την απόφαση να αλλάξει προπονητή η Μαρία Σάκκαρη ήταν κι αυτός με τα τελευταία αποτελέσματα να είναι απογοητευτικά. Παρόλο που μαζί με τον Τομ Χιλ είχαν φτάσει μέχρι και το Nο3 της παγκόσμιας κατάταξης έβλεπε πως κάτι δεν κυλάει καλά.

Η ανασύνταξη για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια ευελπιστεί πως θα ξεκινήσει στον αυριανό αγώνα (20/02 09:00) κόντρα στην Αμερικανίδα Έμμα Ναβάρο Νο23 στη πρεμιέρα της στο 1000άρι τουρνουά του Ντουμπάι. 

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης παρέμεινε η Ίγκα Σβιόντεκ, με την Πολωνή τενίστρια μετά τη νίκη της στο τουρνουά της Ντόχα να "ανοίγει" τη διαφορά από τη κορυφή. Από εκεί και μετά η πρώτη πεντάδα παραμένει αμετακίνητη με τις Σαμπαλένκα και Γκοφ να κλείνουν την πρώτη τριάδα. Στη τέταρτη θέση βρίσκεται η Ριμπακίνα ενώ στην πέμπτη η Πέγκουλα.