Είναι η πρώτη... καλοκαιρινή μεταγραφή που έκανε ο Ολυμπιακός. Ναι, αυτή είναι η αλήθεια. Ο Τσικίνιο, περί ου ο λόγος, αποκτήθηκε από τους ερυθρόλευκους, με προοπτική Ιουνίου, όταν και έληγε το συμβόλαιό του με την Μπενφίκα. Αλλά τα πράγματα άλλαξαν όταν ξεκίνησαν τα προβλήματα με τον Μαντί Καμαρά. Και τότε έγινε αμέσως κίνηση, ώστε να αποκτηθεί από τον Ιανουάριο. Όπως και έγινε. Με το συμβόλαιό του, διάρκειας 3,5 χρόνων, να ενεργοποιείται. Και τον ίδιο να δείχνει με το καλημέρα, ότι αποτελεί επιλογή από το πάνω ράφι.

 Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να αποκτήσει τον Τσικίνιο, επειδή έκρινε ότι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς εν δυνάμει ελεύθερους. Ένα μεταγραφικό «κελεπούρι», που έκρινε ότι δεν έπρεπε να χάσει. Μία περίπτωση που εγκρίθηκε από όλους στον σύλλογο. Και πώς να μην εγκριθεί; Βλέπετε, μιλάμε για ποδοσφαιριστή σε εξαιρετική ηλικία (28). Με 126 συμμετοχές (9 γκολ, 11 ασίστ) στην Μπενφίκα. Με παραστάσεις στο κορυφαίο επίπεδο. Με τρομερή ευχέρεια να κάνει... τα πάντα στο γήπεδο.

O ρόλος του Τσικίνιο στη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Φερεντσβάρος

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν τον χρησιμοποίησε ούτε ένα λεπτό κόντρα στη Φερεντσβάρος στο πρώτο παιχνίδι. Είχε άλλο πλάνο στο μυαλό του. Αλλά στην Τούμπα έδειξε ότι ο Πορτογάλος μέσος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στα πλάνα του Βάσκου τεχνικού. Όχι μόνο ήταν βασικός, αλλά με την παρουσία του στο παιχνίδι ήταν κομβικός. Ενας από τους πιο σημαντικούς πυλώνες του θριάμβου του Ολυμπιακού. Και το ίδιο ευελπιστεί να γίνει και το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη Βουδαπέστη με σκοπό να πετύχει μια μεγάλη πρόκριση. Και ο Μεντιλίμπαρ ετοιμάζει μια ομάδα που θα μοιάζει αρκετά με εκείνη κόντρα στον ΠΑΟΚ. Με τον Τσικίνιο να είναι στο αρχικό σχήμα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Καθώς, πέρα από τα όσα έδειξε στον αγωνιστικό χώρο 28χρονος μέσος, ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού πήρε μια σειρά από δεδομένα στα χέρια του. Που επιβεβαίωσαν ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα... κούρασης. Ή αντοχών.

Ο Τσικίνιο και τα εργομετρικά των παικτών του Ολυμπιακού

Εδώ έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε κάτι που λίγοι γνωρίζουν. Από τις συνολικά εννέα μεταγραφές που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο ο Ολυμπιακός, δύο ήταν οι ποδοσφαιριστές που διέλυσαν τα κοντέρ στα εργομετρικά: Ο 20χρονος Αγγλος κεντρικός αμυντικός, Νέλσον Αμπι και ο Τσικίνιο! Κάτι που φαίνεται ήδη στο γήπεδο.

 Κάτι τελευταίο, που έχει ενδιαφέρον. Ο Μεντιλίμπαρ από την πρώτη στιγμή αποφάσισε ότι ο Σαντιάγκο Έσε είναι ένας από τους βασικούς μέσους του. Και έψαξε να βρει τον παρτενέρ του. Κόντρα στη Φερεντσβάρος επέλεξε τον Καρβάλιο. Οι δυο τους πήγαν σχετικά καλά. Αλλά η εικόνα των Έσε, Τσικίνιο στην Τούμπα ήταν τόσο πειστική που όλες οι απορίες λύθηκαν. Με τον «Τσίκι» να κερδίζει διαρκώς χώρο και χρόνο, ως βασικό κομμάτι της 11άδας.