Αποστολή του Ολυμπιακού στη Βουδαπέστη εξετελέσθη με επιτυχία και έτσι η Ελλάδα θα έχει διπλή εκπροσώπηση στην κλήρωση των “16” του Europa Conference League που θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Παρασκευής (23/2 14.00) στη Νιόν.

Με τον ΠΑΟΚ να έχει εξασφαλίσει ήδη την παρουσία του από τις αρχές Δεκεμβρίου στην κλήρωση (μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο που μετείχε), τόσο ο “Δικέφαλος του Βορρά”, όσο και οι “ερυθρόλευκοι” θα ξέρουν τα εμπόδια που θα υψωθούν στο δρόμο τους στην προσπάθεια να φτάσουν – γιατί όχι – ως το τέλος της διαδρομής που δεν είναι άλλο από τον αγωνιστικό χώρο της “Opap Arena”.

Το βράδυ της 29ης Μαϊου οι πύλες της “Aγιά Σοφιάς” στη Νέα Φιλαδέλφεια θα υποδεχτούν τις δύο φιναλίστ του φετινού Europa Conference League, με τα συγκροτήματα του Ραζβάν Λουτσέσκου και του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να έχουν μεγάλες φιλοδοξίες για τη συνέχεια της ευρωπαϊκής τους διαδρομής.

Δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την κλήρωση των “16” του Europa Conference League; Πρώτον, δεν μπορούν σε αυτή τη φάση να διασταυρωθούν ομάδες από την ίδια χώρα, άρα αποκλείεται να βρεθούν αντιμέτωποι ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ.
Αντίθετα μπορεί να προκύψει ζευγάρι με αντιπάλους ομάδες που συμμετείχαν στον όμιλο της πρώτης φάσης. 

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Ως νικητής ομίλου ο ΠΑΟΚ, θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των ισχυρών της κλήρωσης, κάτι που σημαίνει ότι θα κληρωθεί με μια από τις ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους από τη διαδικασία των playoffs. Αυτές είναι κατά σειρά οι:

Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)
Άγιαξ (Ολλανδία)
Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) 
Σερβέτ (Ελβετία)
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ (Βέλγιο)
Μόλντε (Νορβηγία)
Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cxci3ihfjfdl)

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός, αντίθετα, θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των αδυνάτων και θα κληρωθεί με μια ομάδα που τερμάτισε πρώτη σε όμιλο της πρώτης φάσης (εκτός από τον ΠΑΟΚ). Οι εφτά πιθανές αντίπαλοι των Πειραιωτών είναι οι εξής:

Άστον Βίλα (Αγγλία)
Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο)
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Φιορεντίνα (Ιταλία)
Λιλ (Γαλλία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbwqatw6gjd)

Πότε διεξάγονται τα παιχνίδια των “16” στο Europa Conference League

Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των “16” στο Europa Conference League θα διεξαχθούν την Πέμπτη 7 Μαρτίου και οι ρεβάνς μετά από μία εβδομάδα (στις 14 Μαρτίου). Ο Ολυμπιακός θα είναι γηπεδούχος στο πρώτο παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς.