Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε καλή εμφάνιση κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ αλλά δεν ήταν ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία του αγώνα με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 2-0 σετ (6-4, 7-6) χάνοντας την πρόκριση για τον τελικό του Λος Κάμπος στο Μεξικό.

Έκανε το κρίσιμο μπρέικ και πήρε προβάδισμα ο Ρουντ απέναντι στον Τσιτσιπά

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους δύο τενίστες να δίνουν βάση στο σερβίς τους για να μπορέσουν να το κρατήσουν με αποτέλεσμα στα πρώτα έξι γκέιμς να μην υπάρχει ούτε ένα μπρέικ πόιντ.

Τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν όμως στο έβδομο με τον Ρουντ να ξεκινάει καλύτερα και να φέρνει τον Τσιτσιπά στα "σχοινιά" με το 0-30 που έκανε. Ο Έλληνας πρωταθλητής ισοφάρισε σε 30-30, με τον Νορβηγό όμως να έχει μπροστά του την πρώτη ευκαίρια για μπρέικ, την οποία εκμεταλλεύτηκε στο απόλυτο κάνοντας το 4-3 υπέρ του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czcyzpp06s95)
Στη συνέχεια, ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να βρει ευκαιρία να απαντήσει στον Ρουντ με αποτέλεσμα να χάσει τελικά το πρώτο σετ με 6-4.

Έχασε τρία σετ πόιντς και τον αγώνα τελικά ο Τσιτσιπάς από τον Ρουντ

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε καλύτερα για τον Έλληνα πρωταθλητή που έστω και δύσκολα κατάφερνε να κρατήσει το σερβίς του. Το πρώτο γκέιμ ήταν κομβικό, με τον Νορβηγό να παίρνει το πρώτο μεγάλο ράλι του αγώνα, αλλά τον Τσιτσιπά να κάνει το 1-0 τελικά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czcz7fzetleh)
Ο Έλληνας τενίστας - που βρίσκεται στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP - προσπαθούσε να διασπάσει τις άμυνες του αντιπάλου του και μάλιστα τα κατάφερε μ' ένα εντυπωσιακό backhand που έκανε όλο το κοινό να τον αποθεώσει για το χτύπημα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czcz7fz6ys2p)
Το σετ κυλούσε με τους δύο αντιπάλους να πηγαίνουν χέρι - χέρι, χωρίς κάποιος να μπορεί να κάνει το μπρέικ, κρατώντας εύκολα ή δύσκολα το σερβίς του. 

Το σημείο που έκρινε ουσιαστικά και τον αγώνα ήταν στο δέκατο γκέιμ του δεύτερου σετ με τον Στέφανο Τσιτσιπά να προηγείται με 5-4 και να έχει τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 1-1 προηγούμενος με 0-40. Ο Ρούντ όμως βρήκε τα χτυπήματα και τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψει και να κάνει το 5-5, με τον Έλληνα πρωταθλητή να είναι εκνευρισμένος με την εξέλιξη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czczxddg5dch)
Ο αγώνας τελικά κρίθηκε στο τάι μπρέικ με τον Νορβηγό να προηγείται γρήγορα με 4-0 κάνοντας μίνι μπρέικ αλλά ο Τσιτσιπάς επέστρεψε και μείωσε σε 5-4.

Ο Ρουντ όμως στο τέλος τελικά έκανε το 7-4 παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του Λος Κάμπος στο Μεξικό, εκεί που θα συναντήσει τον Τζόρνταν Τόμπσον που έκανε την έκπληξη κόντρα στον Αλεξάντερ Σβέρεφ

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czd0jm5bztap)