Ήταν η ομάδα που της έσπασε το φετινό αήττητο και μάλιστα με άκρως αμφιλεγόμενο τρόπο, κι αυτό δεν ξεχάστηκε στο "Έμιρεϊτς". Η Άρσεναλ σκόρπισε τη Νιουκάστλ, συνέχισε αήττητη μέσα στο 2024 στην Premier League και επέστρεψε στο -1 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι και στο -2 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ. Η ομάδα του Αρτέτα άφησε πίσω της το κάκιστο βράδυ απέναντι στην Πόρτο παίζοντας καταπληκτικά ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και έδειξε πως έχει πλέον νοοτροπία μεγάλης ομάδας.

Ξέχασε την Πόρτο και επέβαλε το ρυθμό της από νωρίς η Άρσεναλ

Οι 0 τελικές στην εστία στο Πόρτο το βράδυ της Τετάρτης ήταν αναμφίβολα κάτι που προξένεψε τεράστια έκπληξη. Οι παίκτες του Αρτέτα όμως το έχουν αφήσει για τα καλά πίσω τους και μπήκαν από νωρίς με το πόδι στο γκάζι πιέζοντας ασφυκτικά τους παίκτες της Νιουκάστλ. Η κυριαρχία αυτή εν τέλει μετουσιώθηκε σε γκολ από κόρνερ. Πώς αλλιώς αφού οι "Κανονιέρηδες" είναι απίστευτα αποτελεσματικοί σε αυτόν τον τομέα. Ο Γκάμπριελ πήρε την κεφαλιά, ο Κάριους απέκρουσε αλλά ο Μποτμάν άθελά του έσπρωξε την μπάλα προς την εστία του Κάριους με το goal-line technology να δείχνει ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή.

Η Άρσεναλ συνέχισε δυνατά και απειλούσε διαρκώς. Στο 24' ο πανταχού παρών σήμερα, Ζορζίνιο, με απίθανη πάσα ξεκλείδωσε την άμυνα την πολυπρόσωπη άμυνα της Νιουκάστλ με τον Μαρτινέλι να σπάει την μπάλα στον επερχόμενο Χάβερτς ο οποίος έκανε το 2-0. Μέχρι το 25' οι "Κανονιέρηδες" είχαν ακουμπήσει 18 φορές την μπάλα στην περιοχή του Κάριους ενώ οι αντίπαλοί τους καμία. Το τρίτο γκολ όμως δεν ερχόταν και οι "Καρακάξες" βρήκαν μέτρα όμως όταν βρήκαν στο 43' την πρώτη τους τελική, ο Ράγια ήταν εκεί.

Διαστάσεις θριάμβου για την Άρσεναλ στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος ο Χάβερτς έχασε τεράστια ευκαιρία να "τελειώσει" το ματς στο 48' χάνοντας ανεπανάληπτο τετ α τετ με την Νιουκάστλ να απειλεί περισσότερο αλλά τον Ράγια να είναι σταθερότατος. Προφανώς και με το 2-0 υπέρ της, η Άρσεναλ δεν θα πίεζε περισσότερο με τους παίκτες του Αρτέτα να προσπαθούν να ελέγξουν περισσότερο το παιχνίδι πιέζοντας λιγότερο. 

Εν τέλει αυτό τους βγήκε με τον Μπουκάγιο Σάκα να μπαίνει και εκείνος στον χορό των γκολ στο 65' και μάλιστα με πανέμορφο τρόπο. Διπλή προσποίηση, τελείωμα στην απέναντι γωνία και 3-0. Το τέρμα αυτό έλυσε τους "Κανονιέρηδες" καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα (69') βρήκε και ο Κίβιορ το δρόμο προς τα δίχτυα για το 4-0.

Τότε ξεκίνησαν οι μαζεμένες αλλαγές από τον Αρτέτα, το ματς "κοιμήθηκε" και η Νιουκάστλ βρήκε απλώς το "γκολ της τιμής" με πανέμορφη κεφαλιά του πρώην "Κανονιέρη", Γουίλοκ στο 84'. Στο 90+2' λίγο έλειψε να μπει και πέμπτο γκολ όμως ο Σμιθ-Ρόου είδε το πλασέ του να σταματά από αμυντικό πάνω στη γραμμή.