Με απίθανο πλασέ του Γκαλένο, στο 90+4', η Πόρτο νίκησε 1-0 την Άρσεναλ στο "Ντραγκάο" για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των "16" του Champions League. Το παιχνίδι πήγαινε... σούμπιτο για 0-0, αφού είχε μόλις ένα σουτ στην εστία μέχρι την γκολάρα του 26χρονου Βραζιλιάνου. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czb3joq5dwk1)
 

Πόρτο-Άρσεναλ: Το 0-0 που... άλλαξε ο Κονσεϊσάο

Την έκτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League τη σεζόν 2006-07 θύμισε το πρώτο ματς για τη φάση των "16" της διοργάνωσης μεταξύ Πόρτο και Άρσεναλ στο "Ντραγκάο", όπου οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες χωρίς σκορ, 0-0. Τότε, για την έκτη αγωνιστική των ομίλων, είχε γίνει το... απολύτως τίποτα, μάλιστα οι δύο ομάδες κατηγορήθηκαν ότι προέβησαν σε συνωμοσία προκειμένου να μείνει εκτός η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τώρα, δεν υπήρχε κίνδυνος αποκλεισμού, αλλά ουδεμία εκ των δύο ομάδων θεώρησε ότι έπρεπε να νικήσει στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν είναι γνωστό αν ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο ή ο Μικέλ Αρτέτα είπε "θα έπαιρνα την ισοπαλία", πάντως στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού οι δύο ομάδες μάλλον αυτό επιζητούσαν. 

Οι δύο ομάδες είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες τους νωρίς, με την Πόρτο να πλησιάζει περισσότερο, με το δοκάρι του Γκαλένο ο οποίος είχε διπλή ευκαιρία στο 21', αλλά και την κεφαλιά του Σαλίμπα στο 35', που έφυγε έξω και θα μπορούσε να έχει βάλει τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czb3szmovjxd)

Η Πόρτο δεν άφησε, γενικώς, πολλούς χώρους ανοιχτούς, με την Άρσεναλ να κάνει 65% κατοχή και τον Μάρτιν Όντεγκααρντ να κάνει το κουμάντο, αλλά ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο διείδε την ευκαιρία ακριβώς όταν οι "κανονιέρηδες" ανέμεναν να λήξει το ματς... αβαβά. Η Πόρτο πίεζε ανεπαίσθητα μέχρι και το 90+4', όταν ο Γκαλένο πήρε την μπάλα στην αριστερή πλευρά της επίθεσης των "δράκων" και, κάνοντας ένα βηματάκι παράλληλα προς την εστία, έστειλε ένα φαλτσαριστό πλασέ εκεί που δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Ράγια, ο οποίος έκανε επαφή με την μπάλα. 

Ακριβώς τη στιγμή που η Άρσεναλ περίμενε να φύγει με το 0-0, πρέπει τώρα να ανατρέψει το σκορ απέναντι σε μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα, στη ρεβάνς του "Emirates" στις 12 Μαρτίου.